MSD: Γιορτάζει 125 χρόνια παρουσίας στον χώρο της υγείας

Η MSD γιορτάζει φέτος 125 χρόνια από την ίδρυσή της και αποτελεί παγκόσμιο ηγέτη στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης, προσφέροντας καινοτόμες θεραπείες για πολλές ασθένειες. Η ονομασία MSD είναι το εμπορικό σήμα της Merck & Co., Inc., Kenilworth, Ν.J., ΗΠΑ.

Η MSD δραστηριοποιήθηκε για πρώτη φορά στην Κύπρο το 2005 και σήμερα λειτουργεί μέσω της θυγατρικής της εταιρείας, Μerck Sharp & Dohme Cyprus Ltd, διαθέτοντας στην αγορά ευρύ φάσμα συνταγογραφούμενων φαρμάκων, εμβολίων, βιολογικών θεραπειών και προϊόντων υγείας για ζώα.

 

Με μότο «Η Ιατρική είναι για τους Ανθρώπους – Όχι για τα Κέρδη» η εταιρεία έχει ως βασικό σκοπό το δημόσιο καλό και την αυξημένη πρόσβαση των ασθενών στην υγειονομική περίθαλψη.

Η εταιρεία εγκαθιδρύθηκε το 1891 στις Ηνωμένες Πολιτείες ως η θυγατρική της γερμανικής εταιρείας Merck. Η αλλαγή της εταιρείας από κατασκευαστής χημικών σε φαρμακευτική, επήλθε σταδιακά μέσω δυο συγχωνεύσεων που έγιναν το 1927 και 1953. Αποτέλεσμα ήταν η δημιουργία ενός ολοκληρωμένου, πολυεθνικού παραγωγού και διανομέα φαρμακευτικών ειδών και άλλων εξειδικευμένων χημικών προϊόντων.

Το 1929 ο ιδρυτής της Merck, George Merck αποφάσισε να επενδύσει σε παγκοσμίου κλάσης εγκαταστάσεις Έρευνας και Ανάπτυξης, παρά το γεγονός ότι η χώρα έμπαινε στη μεγάλη ύφεση. Οραματίστηκε ένα μέρος όπου η επιστήμη θα εξελισσόταν, η γνώση θα διευρύνετο και η ανθρώπινη ζωή θα απελευθερωνόταν από τον πόνο και την ασθένεια. Οι νέες εγκαταστάσεις προωθούσαν μια διεπιστημονική ερευνητική προσέγγιση. Πρόσφεραν στους επιστήμονες την έκταση και ελευθερία για να διεξάγουν τις έρευνές τους και να τις δημοσιεύουν, έτσι ώστε να ακολουθήσουν πολλά υποσχόμενα επιστημονικά αποτελέσματα. 

Η δημιουργία του πρώτου ολοκληρωμένου εργαστηρίου Έρευνας και Ανάπτυξης αποτέλεσε ορόσημο για την εταιρεία, τους ερευνητές και κυρίως για τους ασθενείς, αφού οδήγησε τη βιομηχανική έρευνα σε μια νέα εποχή, μια εποχή κατά την οποία ενθαρρύνθηκε η συνεργασία μεταξύ βιομηχανιών, ακαδημαϊκών και ιατρικών οργανώσεων. 

Ο George Merck δίδαξε στην εταιρεία –και μέσα από αυτήν τελικά και στη βιομηχανία– τη γενική ιδέα ότι το δημόσιο καλό πρέπει να λαμβάνεται υπόψη ως βασικός παράγοντας όταν χαράζονται οι πολιτικές και ετοιμάζονται τα προγράμματά της. Αυτή η ευθύνη ήταν εμφανής όταν ο ίδιος έδωσε τα δικαιώματα της πατέντας της Merck για το επαναστατικό αντιβιοτικό κατά της φυματίωσης, ανοίγοντας τον δρόμο για χορήγηση άδειας παραγωγής σε πολλούς κατασκευαστές, με γνώμονα πάντα το όφελος των ασθενών που υπέφεραν και πέθαιναν από την εν λόγω ασθένεια.

Η MSD δραστηριοποιείται σήμερα σε περισσότερες από 140 χώρες ακολουθώντας πιστά τις ίδιες αρχές και αξίες που είχε καθορίσει ο ιδρυτής της, οι οποίες βασίζονται στην ιδεολογία ότι η ιατρική είναι για τους ανθρώπους. Δέσμευση της εταιρείας είναι η εξεύρεση επιστημονικών λύσεων σε ιατρικές προκλήσεις που δεν ικανοποιήθηκαν και η διασφάλιση της πρόσβασης των ασθενών στην υγειονομική περίθαλψη, μέσω της υλοποίησης εκτεταμένων προγραμμάτων πρόσβασης και της ενίσχυσης των πολιτικών υγείας. 

Δειτε Επισης

Στο τεύχος Απριλίου του περιοδικού GOLD: Living the American Dream
Fooderloo: Ένα καινοτόμο app που μειώνει το food waste και εξοικονομεί χρήματα στις επιχειρήσεις
Και εγένετω Σύνδεσμος Κανονιστικής Συμμόρφωσης Κύπρου(CCA)-Ποια η αποστολή του
Σημαντικές πρωτοβουλίες ΕΚΚ για ενίσχυση του χρηματοοικονομικού αλφαβητισμού των νέων
Century Travel Group και Goget Retail Microfinance σε μια συνεργασία προς όφελος του Κύπριου ταξιδιώτη
Διοικητικό πρόστιμο συνολικού ύψους €360,000 στην ΚΕΠΕΥ MCA Intelifunds από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς
Ενισχύει τη συνεργασία του με το Υφυπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας το ΚΕΒΕ
Επιτυχής επαναπιστοποίηση Διεθνών Προτύπων της Kition Ocean Port
Το «Ποδηλατώ για ένα ευρώ με τη Μαρίνα Θεοδώρου 2024» συμπλήρωσε 600 χλμ προσφοράς
Ξεπέρασε κάθε προσδοκία ο ΟΠΑΠ Μαραθώνιος Λεμεσού με χρυσό χορηγό τα Holland & Barrett