Lifetime Achievement Award στο Χρύση Δημητριάδη

Ο Χρύσης Δημητριάδης γεννήθηκε στη Λεμεσό το 1924. Το 1948 έγινε δεκτός στο ινστιτούτο «The Honourable Society of the Middle Temple» και απέκτησε τον τίτλο του «barrister-at-law». Ο Χρύσης επέστρεψε από τις σπουδές του και παντρεύτηκε τη Φάνη Μαρμαρά με την οποία απαίκτησε ένα παιδί, το γνωστό καλλιτέχνη Σπύρο Δημητριάδη, ο οποίος τους χάρισε δύο εγγόνια, τον Χρύση και τον Δημήτρη.

 

Το 1948, ο Χρύσης δημιούργησε τo δικό του Δικηγορικό γραφείο . Διακρίθηκε ως δικηγόρος και επικεντρώθηκε στο όραμά του για την προώθηση της Κύπρου ως ναυτιλιακό και διεθνές επιχειρηματικό κέντρο επεκτείνοντας την εταιρία του προς αυτή την κατεύθυνση.

 

Ο Χρύσης Δημητριάδης εκλέχθηκε στο πρώτο κοινοβούλιο με την εγκαθίδρυση της Κυπριακής Δημοκρατίας. Από τη θέση του ως βουλευτής, βοήθησε με τη θέσπιση ενός μεγάλου αριθμού νόμων και συνέβαλε στη δημιουργία του κυπριακού νηολογίου.

 

Στις αρχές της δεκαετίας του 1970, έγινε ο κορυφαίος σύμβουλος στην τοπική και διεθνή ναυτιλιακή βιομηχανία, προσελκύοντας τις πρώτες εταιρείες διαχείρισης πλοίων για τη δημιουργία της βάσης τους στο νησί. Η διορατικότητα του Χρύση Δημητριάδη βοήθησε ώστε η Λεμεσός να καταστεί ένα από τα μεγαλύτερα κέντρα διαχείρισης πλοίων στον κόσμο, με την κυπριακή σημαία να υψώνεται σε πλοία σχεδόν σε κάθε μεγάλο λιμάνι.

 

Ο Χρύσης ήταν συχνός ομιλητής σε διεθνή συνέδρια με εταιρικά θέματα ενώ διετέλεσε γραμματέας του International Tax Planning Association και υπήρξε συχνός συνεργάτης σε πολλά νομικά περιοδικά και εφημερίδες.

 

Ως πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Λεμεσού, υπήρξε πρωτοπόρος στην ανάπτυξη της νομικής πρακτικής στην Κύπρο, προτείνοντας καινοτόμες ιδέες για τη μεταρρύθμιση της νομοθεσίας στους τομείς του εταιρικού δικαίου, της ναυτιλίας, της φορολογίας, των τραπεζών και σε άλλους τομείς, προωθώντας την Κύπρο ως ένα ελκυστικό επιχειρηματικό κέντρο.

 

Στον επικήδειο λόγο του στην κηδεία του Χρύση Δημητριάδη το 1992, ο Λουκής Παπαφιλίππου, αναφέρθηκε στον Χρύση ως τον «Χριστόφορο Κολόμβο της σύγχρονης νομικής πρακτικής στην Κύπρο».  Αυτές οι λέξεις παραμένουν ακριβείς και αληθείς, μετά από τόσα χρόνια.

Δειτε Επισης

Διάλεξη για τον εργασιακό εκφοβισμό από το Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφος
Εβδομάδα Πυρασφάλειας από CNP ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ και Πυροσβεστική Υπηρεσία για 23η χρονιά
Ενεργή συμμετοχή MUSKITA στον ΟΠΑΠ Μαραθώνιο Λεμεσού
Συναντήσεις έμπνευσης #ΆκουΤοΣώμαΣου από τον Αντικαρκινικό Σύνδεσμο Κύπρου
Η Action Global Communications αναδείχθηκε Mediterranean Consultancy of the Year
16α ΙΝ Business Awards: Αντίστροφη μέτρηση για την μεγάλη γιορτή του επιχειρείν-Την Πέμπτη η απονομή των βραβείων
Στις 18 Ιουνίου το 7ο Παγκύπριο Συνέδριο Γάλακτος, Γεωργίας και Κτηνοτροφίας
Στην Κίνα για σειρά συναντήσεων και την... βάφτιση πλοίου της ΑAL Shipping η Μαρίνα Χατζημανώλη
Παρουσία Σκουρίδη η συμμετοχή Πανεπιστημίου Νεάπολις στον 47ο Διεθνή Διαγωνισμό ICPC
Yo2: Πρωτοπορία στην παγκόσμια σχεδιαστική συνεργασία από την Κύπρο με το «Touch of Dutch»