Τα ρούχα αγοράζονται online

  • Μείωση σε Ταξίδια, Αεροπορικά Εισιτήρια
  • Ανεβαίνει η Amazon


Τα αποτελέσματα του τρίτου τριμήνου του 2014 του συνδρομητικού εργαλείου μέτρησης και ανάλυσης online αγορών στην Κύπρο – the i report - ανακοίνωσαν η εταιρία ερευνών Evresis και η εταιρία υπηρεσιών διαδραστικού μάρκετινγκ ImarComms.

Το i report  κατέγραψε την online καταναλωτική συμπεριφορά του Κύπριου καταναλωτή για
το τρίτο τρίμηνο του 2014 με τον Ιούλιο να καταγράφει την υψηλότερη αγοραστική κίνηση με 58.4%, με αύξηση 6.1% από το  αντίστοιχο τρίμηνο του 2013. Οι υπόλοιποι μήνες ακολούθησαν κάπως αντίθετη πορεία με τον Αύγουστο να καταγράφει 47.0% με μείωση 1.3% και το Σεπτέμβριο 42.5%  με μείωση 0.7%.

Συνολικά, οι online αγορές κατέγραψαν μείωση από το περασμένο τρίμηνο κατά  1.2%, φτάνοντας το 33%.  Σε σύγκριση με το τρίτο τρίμηνο του 2013 υπήρξε οριακή αύξηση κατά 0.1%.

Το i report κατέγραψε ότι 14.2% των συνολικών online αγορών του τρίτου τριμήνου του 2014 έγιναν από Tablet,  24.4% έγιναν από  κινητό τηλέφωνο και 82.4% από ηλεκτρονικό υπολογιστή.

«Τα αποτελέσματα του τρίτου τριμήνου του 2014 καταδεικνύουν μια σταθερή πορεία των online αγορών με μια ενδιαφέρουσα αλλαγή στην καταναλωτική συμπεριφορά, όπου σημαντικό ποσοστό των αγορών έγιναν στην αρχή του τριμήνου τον Ιούλιο και έτσι η άνοδος δεν συνέχισε στους επόμενους μήνες », δήλωσε ο Διευθυντής της Evresis Νικόλας Νικολάου.  

Όσον αφορά τις κατηγορίες και τα είδη προϊόντων  που αγοράστηκαν online, το i report κατέγραψε: Πρώτη την κατηγορία Ειδών Ένδυσης  με 47.6% και αύξηση 5.5% από το προηγούμενο τρίμηνο, με τα αθλητικά ρούχα να αυξάνονται  στο 74.5% και τα ρούχα εργασίας να μειώνονται στο  37.9%
Δεύτερη την κατηγορία των Ξενοδοχείων με 25.8% και άνοδο 4.1%
Τρίτη την κατηγορία των Καλλυντικών με 19.5% και  αύξηση 1.1%
Τέταρτη την κατηγορία των Ειδών Υπόδησης με 18.7% και αύξηση 3.1%

Όσον αφορά τις ιστοσελίδες και τα online shops απ’ όπου έγιναν οι αγορές, το i report κατέγραψε το Ebay σταθερά πρώτο με 57.5% και μείωση 2.4%. Δεύτερη ακολουθεί η Amazon με 28.6% και αύξηση 6.3% και τρίτο το Asos με 13.9% και μείωση 2.8%.

Από τα Κυπριακά  e-shops  η Cyprus Airways ανέβηκε στο 10.5% και το Pixmania στο 2.5%. Επίσης από τα υπόλοιπα online shops, το i report κατέγραψε ανάμεσα στα Top Ten μεταξύ άλλων - τη Ryan Air με 9.1%, το Hotels.com  με 7.6%, το Booking.com με  6.2% και το Feelunique.com με 5.9%.


«Το τρίτο τρίμηνο του 2014 παρόλο που δεν κατέδειξε μεγάλη άνοδο στις online αγορές επιβεβαίωσε την  αλλαγή προτιμήσεων αγαθών και υπηρεσιών με σημαντικές μειώσεις στα Οργανωμένα Ταξίδια και στα Αεροπορικά εισιτήρια, ενώ κατέδειξε σημαντική άνοδο στα είδη Υπόδησης και τα Καλλυντικά», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της ImarComms Περικλής Έλληνας.  

 

Δειτε Επισης

AstroBank: Προς πώληση κατοικίες
ΙΝ Business Awards: Tιμητικό βραβείο Lifetime Achievement Award στην Άρτεμις Αντωνιάδου
ΙΝ Business Awards: Τιμητικό βραβείο Editor’s Choice στην Τράπεζα Κύπρου
ΙΝ Business Awards: Τιμητικό βραβείο BMW Excellence Award στον Καθηγητή Κύπρο Νικολαΐδη
ΙΝ Business Awards: Στην Bioland Energy Group το βραβείο στην κατηγορία «Επιχείρηση»
ΙΝ Business Awards: Στην Ειρήνη Χριστοδούλου το βραβείο Μάνατζερ-CEO εις μνήμην Άντη Χατζηκωστή
ΙΝ Business Awards: Στην Multimarine Services το βραβείο στην κατηγορία «Επιχειρηματική Καινοτομία»
ΙΝ Business Awards: Στην ΙΚΕΑ το βραβείο στην κατηγορία «Εταιρική Βιωσιμότητα και Υπευθυνότητα (ESG-ΕΚΕ)»
ΙΝ Business Awards: Στην Ν.Psaras Construction Co το βραβείο στην κατηγορία «Ανάπτυξη Γης-Κατασκευές»
ΙΝ Business Awards: Στην ECOMMBX το βραβείο στην κατηγορία «Best Workplace/Εργοδότης Προτίμησης»