Ουκρανία: Ψήφος εμπιστοσύνης στην Κύπρο

Την ανάγκη να ξεκαθαριστεί κατά πόσο η Κύπρος θεωρείται ή όχι low jurisdiction και προορισμός off shore για την Ουκρανία, υπογράμμισε ο senior partner της KM Partners, Ουκρανίας, Alexander Minin κατά τη διάρκεια του 5ου  Cyprus Professional Services Conference.

Όπως είπε, υπάρχει σύγχυση όσον αφορά τον υπολογισμό του φόρου στην Ουκρανία και κατ’ επέκταση δεν είναι ξεκάθαρο αν η φορολογία στην Κύπρο είναι χαμηλότερη πέραν του 5% από ότι ο φόρος στην Ουκρανία ώστε να θεωρηθεί προορισμός χαμηλής φορολόγησης. Παράλληλα ανέφερε ότι πρέπει να γίνει πιο ξεκάθαρο το status του beneficial owner
Παρόλα αυτά, οι δύο χώρες έχουν πλέον μια πολύ καλή συμφωνία όσον αφορά την αποφυγή διπλής φορολόγησης, ιδιαίτερα για συναλλαγές που αφορούν real estate.

Από την πλευρά του ο κ. Eric D. Ryan, partner της DLA Piper, ΗΠΑ, ξεκαθάρισε ότι ως πολύ καλός γνώστης των φορολογικών συστημάτων σε όλων των κόσμο, το κυπριακό μπορεί με βεβαιότητα να χαρακτηριστεί ως ένα από τα πιο ευνοϊκά που υπάρχουν. «Όλες οι χώρες είχαν κρίση με το τραπεζικό τους σύστημα. Εμείς την ξεκινήσαμε! Οι περισσότερες εταιρείες στις ΗΠΑ πλέον αναγνωρίζουν ότι το bailout για να σωθούν οι τράπεζες, ασφαλιστικοί οργανισμοί και εταιρείες ήταν ένα αναγκαίο κακό και τώρα οι περισσότερες βρίσκονται ήδη σε ανοδική πορεία», πρόσθεσε.

Εξάλλου, ο κ. Φάνος Πιτιρής, Business Development Manager, Global Markets & International Banking της Ελληνικής Τράπεζας, επεσήμανε ότι η Κύπρος εξακολουθεί να διατηρεί όλα τα δυνατά της σημεία που την ανέδειξαν σε διεθνές επιχειρηματικό κέντρο. «Έχουμε μια πολύ καλή γεωγραφική θέση, ευνοϊκό και ανταγωνιστικό φορολογικό σύστημα, πάνω από 40 ισχυρές συμφωνίες αποφυγής διπλής φορολόγησης, διεθνείς αναγνωρίσεις, αυστηρές νομοθεσίες για αποφυγή ξεπλύματος βρώμικου χρήματος και πολλά άλλα τα οπία παραμένουν», εξήγησε, υπογραμμίζοντας ότι οι πλείστες εταιρείες έχουν παραμείνει στην Κύπρο διαβλέποντας τις προοπτικές τις οικονομίας μας.
 

 

Δειτε Επισης

ΚΝΕ: Χαιρετίζει την έγκριση του νόμου Net-Zero Industry από την Ευρωβουλή
Τα πρώτα στιγμιότυπα από τα 16α IΝ Business Awards(vid)
Πανίκος Νικολάου: Αυτό το βραβείο ανήκει στους 2722 συναδέλφους στην Τράπεζα Κύπρου (vid)
Άρτεμις Αντωνιάδου: Αναγνωρίση της πορείας και της προσπάθειάς μου το βραβείο στα ΙΝ Business Awards (vid)
Η CNP Ασφαλιστική τίμησε την Παγκόσμια Ημέρα Ασφάλειας και Υγείας
Χορηγός του αγώνα Duathlon η CNP ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ
Το ευ επιχειρείν στο βάθρο... Πραγματοποιήθηκαν τα 16α IN Business Awards(photos)
Πώς αξιολογούν τα ΚΕΠ οι πολίτες-Τα ευρήματα έρευνας του Υπουργείου Οικονομικών
Συνεργασία Ablebook-Buyway365 που προωθεί την προσβασιμότητα
Influencer marketing: Πώς λειτουργεί ως εργαλείο ενδυνάμωσης των brands