PwC: Αναδεικνύοντας τις γυναίκες

Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας που γιορτάζεται στις 8 Μαρτίου, η PwC έχει υποστηρίξει την έκδοση βιβλίου που πραγματεύεται την εξέλιξη ταλαντούχων νεαρών γυναικών ώστε να αναλάβουν ηγετικούς ρόλους στο μέλλον. Τα συμπεράσματα του βιβλίου θα συζητηθούν σε σχετικές εκδηλώσεις στο Δουβλίνο, στο Λονδίνο και στη Νέα Υόρκη.

Το βιβλίο με τίτλο «Αναδυόμενα Αστέρια – Αναδεικνύοντας τις Γυναίκες της Χιλιετίας σε Ηγετικές Μορφές» μελετά τις ενέργειες στις οποίες μπορούν να προβούν οι διάφοροι οργανισμοί ώστε να δημιουργήσουν το κατάλληλο περιβάλλον για μια επιτυχημένη πορεία των γυναικών της χιλιετίας στο χώρο εργασίας τους.

Το βιβλίο της Dr. Elisabeth Kelan, Αναπληρώτριας Καθηγήτριας στο Τμήμα Διοίκησης του King’s College στο Λονδίνο, θεωρείται μοναδικό καθώς συνδυάζει θέματα όπως τα δύο φύλα, τη διαφορετικότητα των γενεών και την ανάπτυξη ηγετικών ικανοτήτων. Στόχος του βιβλίου είναι να διερευνήσει το πώς αλληλεπιδρούν οι τρεις αυτοί παράγοντες, βοηθώντας μας να κατανοήσουμε καλύτερα με ποιο τρόπο οι γυναίκες της χιλιετίας μπορούν να αναπτυχθούν σε ηγέτες του αύριο.

Πρόκειται για συμπληρωματική εργασία της έρευνας που διεξήγε η PwC με θέμα «Η Γενιά της Χιλιετίας στο Χώρο Εργασίας» και «Διαφορετικότητα».

Ο Dennis Nally, Πρόεδρος της PricewaterhouseCoopers International, δήλωσε σχετικά:

«Η διαφορετικότητα αποτελεί για μας ένα βασικό ζήτημα, γι’αυτό και υποστηρίξαμε με ενθουσιασμό την έρευνα της Dr. Kelan. Κάθε χρόνο προσλαμβάνουμε από σχολές και πανεπιστήμια ταλαντούχο προσωπικό με διαφορετικό υπόβαθρο, συμπεριλαμβανομένων και μερικών ιδιαίτερα ταλαντούχων νεαρών γυναικών. Θέλουμε να εξετάσουμε ποιες είναι οι εμπειρίες εκείνες που πρέπει να αποκτήσουν οι γυναίκες σήμερα ώστε να ακολουθήσουν μια ηγετική επαγγελματική πορεία».

Ακολουθούν κάποια από τα βασικά συμπεράσματα του βιβλίου με τίτλο «Αναδυόμενα Αστέρια» που εκδόθηκε από τον οίκο Palgrave Macmillan με την υποστήριξη της PwC:

•    Η καλή δικτύωση είναι πολύ σημαντική για την επαγγελματική ανέλιξη, χωρίς να αποτελεί όμως τη λύση. Οι σωστές επαφές θα πρέπει να περιλαμβάνουν τόσο άνδρες όσο και γυναίκες, ώστε να μαθαίνει ο ένας από τον άλλο.
•    Οι γυναίκες της χιλιετίας θα αλλάξουν κατά μέσο όρο πέντε με εννέα διαφορετικές καριέρες. Είναι σημαντικό να προσαρμόζονται συνεχώς στην αγορά εργασίας και να μαθαίνουν πώς να ανανεώνουν τις δεξιότητές τους.
•    Η πληροφόρηση είναι ζωτικής σημασίας και ιδιαίτερα αυτή που αφορά πληροφορίες για το πώς μπορούν να βελτιωθούν οι γυναίκες στο μέλλον.
•    Οι οργανισμοί μπορούν να κάνουν πάρα πολλά για να αλλάξουν την κουλτούρα τους ώστε να είναι καλύτερα προσαρμοσμένη στις ανάγκες των γυναικών της χιλιετίας. Η υποσυνείδητη προκατάληψη διαδραματίζει σημαντικό ρόλο. Μόνο με την ανάδειξη των στερεοτύπων θα μπορούσαν οι οργανισμοί να τα ξεπεράσουν.
•    Οι γυναίκες της χιλιετίας θεωρούν πολύ σημαντικό να έχουν αρκετό ελεύθερο χρόνο στη διάθεσή τους, ωστόσο σε πολλούς οργανισμούς κυριαρχεί μια κουλτούρα με ιδιαίτερα απαιτητικό εργασιακό ωράριο.
•    Πολλοί οργανισμοί δεν αξιοποιούν στο έπακρο την τεχνολογία. Οι γυναίκες της χιλιετίας δεν αντιλαμβάνονται γιατί πρέπει να βρίσκονται στο γραφείο από τις εννέα μέχρι τις πέντε, ενώ η τεχνολογία μπορεί να τους προσφέρει τις κατάλληλες λύσεις.
 

Δειτε Επισης

ΚΝΕ: Χαιρετίζει την έγκριση του νόμου Net-Zero Industry από την Ευρωβουλή
Τα πρώτα στιγμιότυπα από τα 16α IΝ Business Awards(vid)
Πανίκος Νικολάου: Αυτό το βραβείο ανήκει στους 2722 συναδέλφους στην Τράπεζα Κύπρου (vid)
Άρτεμις Αντωνιάδου: Αναγνωρίση της πορείας και της προσπάθειάς μου το βραβείο στα ΙΝ Business Awards (vid)
Η CNP Ασφαλιστική τίμησε την Παγκόσμια Ημέρα Ασφάλειας και Υγείας
Χορηγός του αγώνα Duathlon η CNP ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ
Το ευ επιχειρείν στο βάθρο... Πραγματοποιήθηκαν τα 16α IN Business Awards(photos)
Πώς αξιολογούν τα ΚΕΠ οι πολίτες-Τα ευρήματα έρευνας του Υπουργείου Οικονομικών
Συνεργασία Ablebook-Buyway365 που προωθεί την προσβασιμότητα
Influencer marketing: Πώς λειτουργεί ως εργαλείο ενδυνάμωσης των brands