ECOTOUR για την ανάπτυξη του Οικοτουρισμού

Στη συντονιστική συνάντηση των εταίρων του προγράμματος “ECOTOUR” που έγινε στην Ισπανία και το οποίο συγχρηματοδοτείται από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα Leonardo da Vinci συμμετείχε πρόσφατα ο Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού.  

Στόχος του προγράμματος είναι η βελτίωση των δεξιοτήτων των εμπλεκομένων φορέων Οικοτουρισμού στην Κύπρο, Εσθονία, Λιθουανία και Ισπανία, όπως επίσης και η ανάπτυξη του Οικοτουρισμού στις χώρες που συμμετέχουν και στην Ευρώπη γενικότερα.

Το πρόγραμμα άρχισε τον Οκτώβριο του 2011 και θα ολοκληρωθεί τον Σεπτέμβριο του 2013. Στα πλαίσια του προγράμματος θα δημιουργηθούν εργαλεία εκπαίδευσης Οικοτουρισμού στην Κύπρο, Εσθονία, Λιθουανία και Ισπανία.

Το πρόγραμμα ECOTOUR υλοποιείται από κοινοπραξία οκτώ εταίρων από τέσσερεις χώρες της Ευρώπης: την Κύπρο, Εσθονία, Λιθουανία και Ισπανία. Στην κοινοπραξία περιλαμβάνονται εταίροι Τουρισμού, Εκπαιδευτικά Ιδρύματα και Σύμβουλοι Επιχειρήσεων, ώστε να υπάρχει μια πολυδιάστατη εμπειρία για την επιτυχή υλοποίηση έργου.

Η Κύπρος συμμετέχει στο πρόγραμμα με το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, επικεφαλή εταίρο, τον Κυπριακό Οργανισμό Τουρισμού και την εταιρεία X-Panel. Τον ΚΟΤ εκπροσώπησε η κα Μάρω Καζέπη, Τουριστικός Λειτουργός Α’ – Τμήμα Στρατηγικής, Συντονίστρια του προγράμματος.  

Τα αποτελέσματα του προγράμματος θα μπορούν να αξιοποιηθούν από επιχειρήσεις τουρισμού, σπουδαστές ή Κοινότητες της υπαίθρου για την καλύτερη ανάδειξη και πληροφόρηση τουριστών για την τοπική περιβαλλοντική και πολιτιστική κληρονομιά.
 

Δειτε Επισης

ΚΝΕ: Χαιρετίζει την έγκριση του νόμου Net-Zero Industry από την Ευρωβουλή
Τα πρώτα στιγμιότυπα από τα 16α IΝ Business Awards(vid)
Πανίκος Νικολάου: Αυτό το βραβείο ανήκει στους 2722 συναδέλφους στην Τράπεζα Κύπρου (vid)
Άρτεμις Αντωνιάδου: Αναγνωρίση της πορείας και της προσπάθειάς μου το βραβείο στα ΙΝ Business Awards (vid)
Η CNP Ασφαλιστική τίμησε την Παγκόσμια Ημέρα Ασφάλειας και Υγείας
Χορηγός του αγώνα Duathlon η CNP ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ
Το ευ επιχειρείν στο βάθρο... Πραγματοποιήθηκαν τα 16α IN Business Awards(photos)
Πώς αξιολογούν τα ΚΕΠ οι πολίτες-Τα ευρήματα έρευνας του Υπουργείου Οικονομικών
Συνεργασία Ablebook-Buyway365 που προωθεί την προσβασιμότητα
Influencer marketing: Πώς λειτουργεί ως εργαλείο ενδυνάμωσης των brands