Χορηγία Κατηγορίας Ανάπτυξη Γης - Κατασκευές

Buena Vista: «Έτοιμοι να επενδύσουμε»

Μετρά πλέον παρουσία 30 ετών στον χώρο του τουρισμού σε ΗΠΑ, Ευρώπη και Λατινική Αμερική μέσω επενδύσεων που αφορούν projects τα οποία κατασκεύασε και διαχειρίστηκε από  την αρχή ως το τέλος. Αυτός είναι ο όμιλος Buena Vista, ο οποίος παραθέτει σε επίσημη ανακοίνωσή του τη δράση του στον τουριστικό τομέα ενώ παράλληλα αναλύει τους λόγους που τον ώθησαν να έρθει στην Κύπρο.  

«Λίγες εταιρείες στον κόσμο έχουν εμπειρία σε όλα τα επίπεδα μιας επένδυσης, δηλαδή από τη φάση των σχεδίων, έπειτα της κατασκευής και βεβαίως της λειτουργίας/διαχείρισης τουριστικών μονάδων. Το development fund της Buena Vista έχει ήδη δεσμευτεί να επενδύσει 23 δισ. δολάρια σε νέα ξενοδοχεία και έργα ανάπτύξης» αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση του αμερικανικού ομίλου.

Η κάθοδος στην Κύπρο
Μάλιστα ο όμιλος στην ανακοίνωσή του αναφέρεται και στις εργασίες που θα πραγματοποιεί στην Κύπρο και βεβαίως στη μεγάλη επένδυση που θα αφορά στο μεγάλο project «Fortune Health Resort».  

«Η εταιρεία αποφάσισε να εγκαθιδρύσει, στην Κύπρο, βάση για τις εργασίες της που αφορούν τις αγορές της ανατολικής Μεσογείου, των Βαλκανίων και της Μέσης Ανατολής. Προς εξυπηρέτηση αυτού του σκοπού έχει δημιουργηθεί κυπριακή θυγατρική εταιρεία σε συνεργασία με Κύπριους συνεργάτες» τονίζει η Buena Vista.

Εξάλλου, αφήνοντας και πολλές υποσχέσεις για το μέλλον και την παρουσία του στην Κύπρο ο όμιλος τονίζει: «Η κυπριακή εταιρεία θα μας δώσει την ευκαιρία να συμμετάσχουμε σε διάφορα τοπικά έργα».

Την ίδια ώρα δεν παραλείπει να αναφέρει πως ήδη βρίσκεται σε στάδιο επεξεργασίας προτάσεων αλλά και αναζήτησης επενδυτικών ευκαιριών σε Κύπρο, Μέση Ανατολή και Βαλκάνια.

Ο ρόλος της κυβέρνησης
Ιδιαίτερη μνεία στην κυβέρνηση κάνει ο όμιλος Buena Vista τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Οι προσπάθειες της κυβέρνησης της Κύπρου για επανεκκίνηση της οικονομίας, μετά τις εξελίξεις στο Eurogroup αλλά και η επανάκτηση της εμπιστοσύνης ως περιφερειακό κέντρο επενδύσεων σε συνδυασμό το γεγονός πως η χώρα αποτελεί σημαντικό τουριστικό προορισμό αποτελούν σημαντικούς λόγους για τους οποίους ήρθαμε στην Κύπρο. Την ίδια στιγμή εξαιρετικής σημασίας είναι και η ανεύρεση ποσοτήτων υδρογονανθράκων». Θα πρέπει μάλιστα να αναφερθεί ότι την ανακοίνωση της Buena Vista υπογράφει ο συνέταιρος στον όμιλο, Colin Wright.

«Το σπουδαιότερο κέντρο στην Ευρώπη άργησε λόγω γραφειοκρατίας»
Το ενδιαφέρον του ομίλου για επενδύσεις εννέα χρόνια πίσω όταν, όπως αναφέρει η Buena Vista: «Είχαμε μελετήσει τις ευκαιρίες και τα όρια της Κύπρου για χρόνια. Από το 2005, όταν αποφασίστηκε πως ένα κέντρο υγείας και τουρισμού θα ήταν βιώσιμο, κεφάλαια από ΗΠΑ και Λονδίνο στήριξαν το Fortune Health Resort, με στόχο να καταστεί το πιο αναβαθμισμένο κέντρο υγείας, ευεξίας και αθλητισμού στην Ευρώπη. Η υλοποίηση του έργου καθυστέρησε για χρόνια λόγω της γραφειοκρατίας. Μέτρα που εσχάτως έλαβε η κυπριακή κυβέρνηση αναχαίτισαν κάθε εμπόδιο για την επένδυση και πλέον προχωρούμε με μια επένδυση της τάξης των 300 εκ. δολαρίων».

Ευχαριστίες στον Αναστασιάδη
Καταληκτικά στην ανακοίνωσή της η Buena Vista αναφέρει: «Από πλευράς Buena Vista και των εταίρων μας στην Κύπρο θα θέλαμε να εκφράσουμε τις ευχαριστίες μας στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, τους υπουργούς που ενεπλάκησαν στις διαδικασίες και τις ομάδες τους, αλλά και τον CIPA για όλες τις βοήθειες που παρείχε σε εμάς».

Ικανοποίηση CIPA
Με μεγάλη ικανοποίηση υποδέχτηκε ο CIPA τις εξελίξεις αναφορικά με τη δρομολογούμενη –πλέον- κάθοδο της Buena Vista στην Κύπρο. Μάλιστα ο πρόεδρος του Οργανισμού, Χριστόδουλος Αγκαστινιώτης, μιλώντας στο InBusinessNews τόνισε: «Είναι καθοριστικής σημασίας οι επενδύσεις που πραγματοποιούνται τους τελευταίους μήνες στον κλάδο του τουρισμού τόσο για τον ίδιο τον τομέα όσο και την κυπριακή οικονομ,ία ευρύτερα. Είναι με ικανοποίηση που βλέπουμε σταδιακά τους κόπους να φέρνουν αποτελέσματα, ιδίως μάλιστα εν μέσω δυσμενών οικονομικών συνθηκών».

Παράλληλα, ο πρόεδρος του CIPA, επισημαίνει πως οι προσπάθειες θα συνεχιστούν για προσέλκυση κι άλλων ξένων επενδυτών  στην Κύπρο, στους οποίους ουσιαστικά θα κτιστεί αυτό που ονομάζουμε: επανεκκίνηση της οικονομίας. 

 

Δειτε Επισης

Επιτυχής η παρουσία του ομίλου Λεπτός στην MIPIM 2024
Το «Build to Rent» και πώς το βλέπουν επενδυτές και επιχειρηματίες ανάπτυξης γης
Η πράσινη μετάβαση στον τομέα των ακινήτων-Ευκαιρίες, προκλήσεις και υποχρεώσεις
Η επιχειρηματικότητα, η εξαγγελία Προύντζου για το ΣΟΠΑΖ και ο στόχος που θέτει για τραμ στη Λεμεσό ο Αρμεύτης
B.Scott: Αναγκαιότητα η υιοθέτηση ολιστικής προσέγγισης στους Οργανισμούς
Altamira Real Estate: Επενδυτική ευκαιρία με βιομηχανικό τεμάχιο στην Αγία Βαρβάρα Πάφου
Ι. Χαραλάμπους: Οι τάσεις στις ευρωπαϊκές αγορές και ο μετασχηματισμός του 2023
Κ. Ονησιφόρου: Οι εξελίξεις αναδιαμορφώνουν τον τομέα των ακινήτων
Κ. Ιωάννου: Οι εξελίξεις στα ακίνητα, το νέο σύστημα αδειοδότησης και οι προτεραιότητες της κυβέρνησης
To κορυφαίο παγκοσμίως project της Property Gallery στο MIPIM 2024