Δέσμευση της κυβέρνησης η ενιαία ανάπτυξη στη Λάρνακα

Τη δέσμευση του Προέδρου της Δημοκρατίας και του ιδίου όπως προχωρήσει η ενιαία ανάπτυξη της Λάρνακας που είναι και το όραμα των Λαρνακέων, τόνισε ο Υπουργός Συγκοινωνιών και Εργων Μάριος Δημητριάδης, σε δηλώσεις του μετά από σύσκεψη στο Προεδρικό Μέγαρο που προέδρευσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας με τη συμμετοχή του Δημάρχου Λάρνακας, την Εκτελεστική Επιτροπή της Πόλης και Επαρχίας Λάρνακας  και τους Υπουργούς Εμπορίου και Συγκοινωνιών.
 
Ερωτηθείς ποια είναι τα έργα που θέλουν οι Λαρνακείς να γίνουν στην πόλη, ο κ. Δημητριάδης είπε ότι έχουν γίνει διάφορες σκέψεις για τα έργα, ωστόσο δεν επιθυμεί, είπε, να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες. “Σίγουρα αυτό που τους απασχολεί είναι να επισπευσθούν κάποιες διαδικασίες όπως είναι η μετακίνηση του ΚΕΤΑΠ, των πετρελαιοειδών”. Πρόσθεσε ότι έχει γίνει ένας σχεδιασμός και για τις εταιρείες  υγραερίου να μεταφερθούν μέσα στα επόμενα τρία χρόνια και σημείωσε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει δεσμευθεί να γίνει αυτή η μετακίνηση όσο το δυνατό πιο γρήγορα.
 
Ο Υπουργός είπε ότι «έχει δοθεί παράταση στην κοινοπραξία Ζήνων μέχρι τις 15 Μαΐου για να γίνει μια ανάπτυξη του λιμανιού και των μαρίνων”. Διευκρίνισε ότι αυτή τη στιγμή ισχύει η ενιαία ανάπτυξη. “Εμείς προσδοκούμε, είμαστε θετικοί και έχουμε την πολιτική βούληση να βοηθήσουμε όσο μπορούμε την κοινοπραξία, να βρεθεί ο επενδυτής για να γίνει η ενιαία ανάπτυξη που εξάλλου είναι και το όραμα των Λαρνακέων, ώστε να γίνει αυτό το μεγάλο έργο και να γίνει ανάπτυξη στη Λάρνακα».
 
Σε ερώτηση ποιο θα είναι το κόστος αυτής της ανάπτυξης είπε ότι «ανέρχεται σε αρκετά εκατομμύρια”. Εξήγησε ότι το έργο χωρίζεται σε διάφορες φάσεις. Η πρώτη φάση είναι γύρω στα 100 εκ. ευρώ, υπάρχει δεύτερη και τρίτη φάση. “Είναι μια συμφωνία, η οποία με βάση την επιβατική κίνηση προβλέπει να γίνονται κάποια έργα, οπότε μπορεί να γίνουν κάποια έργα της πρώτης φάσης, κάποια έργα της δεύτερης και κάποια της τρίτης”.
 
Διαβεβαίωσε ότι τόσο η Κυβέρνηση όσο και ο ίδιος προσωπικά ως Υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων “είμαστε θετικοί να γίνει αυτό το έργο, να γίνει η ανάπτυξη στη Λάρνακα, για αυτό εξάλλου έχουμε δώσει και αυτές τις παρατάσεις».
 
Διαβεβαίωσε ότι “αυτή είναι η δική μας βούληση και η βούληση του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο οποίος έχει δώσει τις απαραίτητες διαβεβαιώσεις στους Λαρνακείς, ότι δηλαδή, αυτές οι διευκολύνσεις που έχουν δοθεί δεν εμποδίζουν με κανένα τρόπο την ενιαία ανάπτυξη».
 
Επεσήμανε ότι «καμιά από τις ενέργειες που κάνουμε δεν εμποδίζει με οποιονδήποτε τρόπο τη νέα ενιαία ανάπτυξη της Λάρνακας. Οποιεσδήποτε διευκολύνσεις έχουν δοθεί στις εταιρείες που κάνουν τις έρευνες είναι για μέγιστο χρονικό διάστημα δύο χρόνων και είναι σε χώρους που δεν εμποδίζουν με κανένα τρόπο την ανάπτυξη της Λάρνακας”.
 
Ερωτηθείς αν υπάρχουν εναλλακτικά σχέδια, ο κ. Δημητριάδης είπε ότι «εμείς δεν μιλούμε για εναλλακτικά πλάνα. Αυτή τη στιγμή, η πολιτική μας βούληση και όλη μας η προσπάθεια είναι για να γίνει η ενιαία ανάπτυξη της Λάρνακας», κατέληξε.

Δειτε Επισης

Στο τεύχος Απριλίου του περιοδικού GOLD: Living the American Dream
Fooderloo: Ένα καινοτόμο app που μειώνει το food waste και εξοικονομεί χρήματα στις επιχειρήσεις
Ακίνητα: Οι πιο περιζήτητες περιοχές ανά επαρχία-Τι καταδεικνύει έρευνα της Deloitte
Τελεσίγραφο Βαφεάδη στην Kition για την εγγυητική-Προθεσμία δύο ημερών, μετά τα πράγματα θα είναι διαφορετικά
Κώστας Κουμής: Τα τρία αρνητικά δεδομένα της φετινής χρονιάς και η αισιοδοξία για τις επιδόσεις του τουρισμού
Π. Χριστοδούλου: Επιτυγχάνεται η πολυπόθητη εναρμόνιση των όρων εργοδότησης του προσωπικού
Διοικητικό πρόστιμο συνολικού ύψους €360,000 στην ΚΕΠΕΥ MCA Intelifunds από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς
Συμφωνία σταθμός ανάμεσα σε Ελληνική και ΕΤΥΚ για ανανέωση της συλλογικής σύμβασης
Τράπεζα Κύπρου: Ξεκινά το πρόγραμμα επαναγοράς ιδίων μετοχών-Όλες οι πληροφορίες
Νικόδημος Δαμιανού: Απτά αποτελέσματα στον τομέα της ψηφιακής μετάβασης εντός του έτους