Συντονισμός για προώθηση μεγάλων αναπτύξεων

Τον συντονισμό των προσπαθειών τους και την ανάληψη κοινών πρωτοβουλιών για την προώθηση μεγάλων αναπτυξιακών έργων του ιδιωτικού τομέα στο εξωτερικό, με στόχο την προσέλκυση επενδυτών, συμφώνησαν στη διάρκεια συνάντησης ο Σύνδεσμος Μεγάλων Αναπτύξεων και ο Κυπριακός Οργανισμός Προσέλκυσης Επενδύσεων (CIPA).

Κατά τη συνάντηση, στην οποία συμμετείχαν το Δ.Σ του Συνδέσμου Μεγάλων Αναπτύξεων και οι κκ Αγκαστινιώτης (Πρόεδρος) και Παπαχαραλάμπους (Γενικός Διευθυντής) εκ μέρους του CIPA, αναλύθηκε το διεθνές ανταγωνιστικό περιβάλλον μέσα στο οποίο δραστηριοποιούνται οι δύο οργανισμοί, καθώς και η κατάσταση όπως διαμορφώθηκε τους τελευταίους μήνες στην κυπριακή οικονομία. Συζητήθηκε, επίσης, διεξοδικά το θέμα της προβολής στο εξωτερικό μεγάλων αναπτυξιακών έργων, με αφορμή τις επικείμενες εξορμήσεις που προγραμματίζουν κυβέρνηση και CIPA. Τονίστηκε, επίσης, η ανάγκη διόρθωσης των στρεβλώσεων και πάταξη της γραφειοκρατίας στον δημόσιο τομέα, εκσυγχρονισμού των δομών, νομοθεσιών και πρακτικών, καθώς και επανάκτησης της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας μας.

Μετά τη συνάντηση, ο Εκπρόσωπος Τύπου του Συνδέσμου Μεγάλων Αναπτύξεων, Ανδρέας Δημητριάδης, δήλωσε ότι «η προσέλκυση ξένων επενδυτών αποτελεί βασικό παράγοντα για την υλοποίηση των αναπτυξιακών έργων που προγραμματίζονται. Πιστεύουμε ότι σ’ αυτή την προσπάθεια ο CIPA έχει να διαδραματίσει ένα πολύ σημαντικό ρόλο γι’ αυτό επιδιώκουμε την ανάπτυξη μιας ουσιαστικής συνεργασίας». Πρόσθεσε πως «χρειάζεται καλός συντονισμός ώστε να πετύχουμε τον κοινό μας στόχο που δεν είναι άλλος από το να θέσουμε τις υγιείς βάσεις για ανάκαμψη της οικονομίας μας».
 

Δειτε Επισης

Kition για μη παρουσία στη Βουλή: Λυπούμαστε για την παρεξήγηση, σεβόμαστε το Σώμα
Angelonia Gardens 2 και Serenity Court τα δύο νέα έργα της Aristo Developers στην Πάφο
Blame game και...γεφύρι της Άρτας η ενιαία ανάπτυξη του λιμανιού και της μαρίνας-Το plan b της Kυβέρνησης
Στην Cyfield η ανάθεση του διαγωνισμού για βελτίωση της Τσερίου-Υπέβαλε την πιο συμφέρουσα προσφορά
Σνόμπαρε τη Βουλή και εξόργισε τους βουλευτές η Kition-Η διαβεβαίωση Βαφεάδη που περιμένει τη Νομική Υπηρεσία
Γ. Μισιρλής: To real estate μπορεί να προσφέρει περισσότερα
Σπάει τη σιωπή της και περνά στην αντεπίθεση η Kition-Εξαπολύει πυρά κατά Αλέξη Βαφεάδη
Κάθε λιμάνι και καημός...Θρίλερ για γερά νεύρα η ενιαία ανάπτυξη του 1,2 δις-Ενημερώνεται η Βουλή
Ask Wire: Αναγνωρίστηκε η γυναικεία ηγεσία και η δυναμική ανάπτυξης της εταιρείας
Α. Βαφεάδης: Έτσι θα κινηθεί η Κυβέρνηση εάν η Kition δεν καταθέσει την εγγυητική για λιμάνι-μαρίνα Λάρνακας