Εξηγήσεις Aristo για κατεδάφιση κτιρίου

INBusinessNews  21/08/2013 08:18
Εξηγήσεις Aristo για κατεδάφιση κτιρίου

Εξηγήσεις Aristo για κατεδάφιση κτιρίου

INBusinessNews  21/08/2013 08:18

Απάντηση από το Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο Πάφου για ανάλυση σε βάθος του προβλήματος που έχει προκύψει με την κατεδάφιση της πρώην οικίας της οικογένειας του Δημάρχου Ιάκωβου Ιακωβίδη, ζητά ο πρόεδρος του συγκροτήματος εταιρειών της Aristo Developers Θεόδωρος Αριστοδήμου.

Σε ανοικτή επιστολή προς το Δήμαρχο και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου για το θέμα, αναφέρει ότι η εταιρεία Aristo Ktimatiki Ltd. αγόρασε από τον Ανδρέα Ιακωβίδη, γνωστό δικηγόρο και για χρόνια πρέσβη της Κύπρου στην Αμερική, στις 17 Οκτωβρίου 2012 το πιο πάνω ακίνητο στην τιμή του 1.000.000 (ενός εκατομμυρίου ευρώ) και πως η μεταβίβαση έγινε στις 25 Ιανουαρίου 2013.

Το κτίριο, αναφέρει, όταν αγοράστηκε ήταν καμένο και ετοιμόρροπο, προσθέτοντας ότι η εταιρεία του είχε εξετάσει από την Πολεοδομία και είχε και την προσωπική διαβεβαίωση του κ. Α. Ιακωβίδη ότι το κτίριο δεν ήταν διατηρητέο, και ότι όπως ήταν, αποτελούσε πρόβλημα και έπρεπε να κατεδαφιστεί.

Η εταιρεία υπέβαλε αίτηση στις 29 Απριλίου 2013 στο Δήμο Πάφου για κατεδάφιση του κτιρίου και μέχρι σήμερα δεν έλαβε καμία απάντηση, ενώ κατά διαστήματα δεχόταν τηλεφωνήματα και παράπονα για το ότι το κτίριο χρησιμοποιείτο ανεξέλεγκτα από διάφορα άτομα και νεαρούς για διάφορους σκοπούς καθώς και παράπονα και από το Υγειονομικό Τμήμα Καθαρισμού του Δήμου, γράφει στην επιστολή του ο κ. Αριστοδήμου.

Για μας, συνεχίζει, δεν υπήρχε άλλη διέξοδος από την κατεδάφιση του. Καλεί παράλληλα το Δήμαρχο να εξηγήσει γιατί τόσα χρόνια  το κτίριο δεν κηρύχτηκε διατηρητέο.

Διαβεβαίωσε πως εάν η εταιρεία αγόραζε το κτίριο ως διατηρητέο, τότε θα έκανε το παν για να το αναδείξει.

Ο κ. Αριστοδήμου διερωτήθηκε αν υπάρχει κάποιος επιχειρηματίας, αρχιτέκτονας ή Δημοτικός Σύμβουλος που θα προχωρούσε στην αγορά του κτιρίου, πληρώνοντας 1.000.000 ευρώ και γνωρίζοντας ότι θα αντιμετώπιζε εκ των υστέρων τα προβλήματα που σήμερα αντιμετωπίζει η εταιρεία του.

Ανεξάρτητα από τη διαφορά και διαφωνία του στο θέμα αυτό, καταλήγει στην επιστολή του, εκτιμά και σέβεται την προσφορά του Δημάρχου και του Δημοτικού Συμβουλίου και εξέφρασε τη λύπη του για την εν προκείμενη αντιπαράθεση.
- See more at: http://www.cna.org.cy/webnews.asp?a=54cf3acd1f064afbb5f4bf2d2fb83dac#sthash.O6P1IIna.dpuf

RELATED ARTICLES

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
Πίσω στην αρχή της σελίδας