ΟΣΕΟΚ: Ικανοποίηση για λήξη απεργιών

Η Ομοσπονδία Συνδέσμων Εργολάβων Οικοδομών Κύπρου (Ο.Σ.Ε.Ο.Κ.), με ανακοίνωσή της, εκφράζει ικανοποίηση για τη θετική έκβαση της προσπάθειας για άρση του αδιεξόδου στην οικοδομική βιομηχανία, η οποία είχε ως αποτέλεσμα την επάνοδο των εργαζομένων του κλάδου στις εργασίες τους.

Η Ομοσπονδία εκφράζει θερμές ευχαριστίες στην Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων «για τον εποικοδομητικό ρόλο που διαδραμάτισε, καθώς και στις συνδικαλιστικές οργανώσεις για τη διάθεση συνεννόησης που επέδειξαν στο τελικό στάδιο της διαπραγμάτευσης».

Η Ο.Σ.Ε.Ο.Κ., προστίθεται, «διασαφηνίζει ότι ουδέποτε υπήρξε αντιπαράθεση μεταξύ εργοδοτών και εργαζομένων στον κλάδο. Είμαστε αντιμέτωποι με τα σοβαρά προβλήματα της βιομηχανίας, τα οποία ταλανίζουν εξίσου εργοδότες και εργαζόμενους».

Αυτό, σημειώνεται, «αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι οι όποιες ενστάσεις μας επί της μεσολαβητικής πρότασης που είχε υποβληθεί δεν εστιάστηκαν σε καμία φάση σε μειώσεις των μισθολογικών απολαβών των εργαζομένων, παρά το γεγονός ότι η πρόταση απείχε πολύ από τις δικές μας θέσεις».

«Κρίναμε ότι στην παρούσα δύσκολη οικονομική συγκυρία είχε σαφώς μεγαλύτερη σημασία η αποκατάσταση της εργατικής ειρήνης. Πιστεύουμε ότι η συμφωνία στην οποία έχουμε καταλήξει θα αποτελέσει τη βάση για διόρθωση κακώς εχόντων στην κατασκευαστική βιομηχανία, περιλαμβανομένης της αδήλωτης εργασίας και των συνθηκών αθέμιτου ανταγωνισμού που επικρατούν», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Η Ομοσπονδία αναφέρει ακόμη ότι «η πολύ δύσκολη κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η οικονομία του τόπου, αλλά ιδιαίτερα η οικοδομική βιομηχανία, απαιτούν από μέρους όλων σοβαρότητα, υπευθυνότητα και διάθεση συναντίληψης» και εκφράζει την ετοιμότητά της «να εργαστεί προς αυτή την κατεύθυνση, με στόχο την εξυπηρέτηση της βιομηχανίας, των εργαζομένων και της οικονομίας στο σύνολό της».

«Επί ευκαιρία καλούμε όλους τους εμπλεκόμενους στην κατασκευαστική βιομηχανία, όπως επιδείξουν κατανόηση μέχρι την επαναδραστηριοποίηση των επιχειρήσεων του κλάδου και την επιστροφή στην ομαλότητα», καταλήγει η ανακοίνωση.
- See more at: http://www.cna.org.cy/webnews.asp?a=f4bc0d373bc648dfacada9a43ce2af0d#sthash.RxeXZV1C.dpuf

Δειτε Επισης

Τα πρώτα στιγμιότυπα από τα 16α IΝ Business Awards(vid)
Πανίκος Νικολάου: Αυτό το βραβείο ανήκει στους 2722 συναδέλφους στην Τράπεζα Κύπρου (vid)
Άρτεμις Αντωνιάδου: Αναγνωρίση της πορείας και της προσπάθειάς μου το βραβείο στα ΙΝ Business Awards (vid)
Πάνω από τον μέσο όρο της Ε.Ε. η απασχόληση στην Κύπρο-Τρίτη σε υπερειδίκευση εργαζομένων
Σε αυξητική τάση η αδήλωτη και παράνομη εργασία-Η έκκληση Παναγιώτου στους εργοδότες και τα νέα μέτρα
Ανάγκη για τον τουριστικό τομέα-«Δεν μπορούμε χωρίς ξένα εργατικά χέρια και αυτό αποδεικνύεται από τους αριθμούς»
Το ευ επιχειρείν στο βάθρο... Πραγματοποιήθηκαν τα 16α IN Business Awards(photos)
Πώς αξιολογούν τα ΚΕΠ οι πολίτες-Τα ευρήματα έρευνας του Υπουργείου Οικονομικών
Μάριος Ταννούσης: Η Κύπρος επενδυτικός προορισμός και πόλος σταθερότητας στην περιοχή
AstroBank: Προς πώληση κατοικίες