Το φλερτ της KIPCO με την Κύπρο

INBusinessNews  07/05/2014 12:28
Το φλερτ της KIPCO με την Κύπρο

Το φλερτ της KIPCO με την Κύπρο

INBusinessNews  07/05/2014 12:28

Γεύμα με περιορισμένο αριθμό προσκεκλημένων παρέθεσαν Κύπριοι επιχειρηματίες και φορείς προς τα στελέχη της εταιρείας με βάση το Κουβέιτ, KIPCO, που βρέθηκαν στην Κύπρο πριν μερικές ημέρες. Το γεύμα παρατέθηκε στο τουριστικό θέρετρο Aphrodite Hills και παρόντες ήταν οι:
-Παντελής Λεπτός (Leptos Group)
-Πλάτωνας Λανίτης (Lanitis Group)
-Ηλίας Ηλιάδης (Pafilia)
-Σάββας Γεωργιάδης (Aristo Developers)
-Λάκης Τοφαρίδης (Tofarco και FIABCI Κύπρου)
-Αντιπροσωπεία του CIPA και βεβαίως της εταιρείας, KIPCO, από το Κουβέιτ.

Θα πρέπει μάλιστα να σημειωθεί ότι οι δυνητικοί επενδυτές από το Κουβέιτ επισκέφτηκαν διάφορα έργα που ήδη υλοποιούνται ή βρίσκονται σε επίπεδο σχεδιασμών επί χάρτου. Αξίζει να αναφερθεί ότι τα στελέχη της KIPCO επισκέφτηκαν τα γκολφ σε Aphrodite Hills και Minthis, τη μαρίνα Λεμεσού και εκτάσεις γης της εταιρείας Lanitis Farm, του ομίλου Λανίτη όπου σχεδιάζεται να δημιουργηθεί πολυτελές project που θα περιλαμβάνει και γήπεδα γκολφ.

Οι επιχειρηματίες από το Κουβέιτ έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για επενδύσεις στο real estate, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στα γήπεδα γκολφ. Μάλιστα θετικές αξιολογούνται οι πρώτες επαφές που έγιναν με τα στελέχη της KIPCO και προγραμματίζεται νέα κάθοδός τους στην Κύπρο εντός των επόμενων μηνών, αφού εξετάσουν επενδυτικές προτάσεις που ήδη έχουν ενώπιών τους.

Ο κολοσσός της KIPCO
Ο όμιλος, KIPCO, με βάση το Κουβέιτ αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους επενδυτές στην περιοχή Μέσης Ανατολής και Βόρειας Αφρικής. Δημιουργήθηκε το 1975 και σήμερα έχει απευθείας παρουσία σε 24 χώρες μέσω θυγατρικών εταιρειών ή συνδεδεμένων ομίλων. Βασικοί κλάδοι δραστηριότητας της KIPCO είναι τα οικονομικά, το real estate, τα ΜΜΕ και η βιομηχανία.

Τονίζεται πως ο όμιλος της KIPCO έχει ενεργητικό που ξεπερνά τα 30 δισ. δολάρια, ενώ διατηρεί παρουσία ακόμη και σε κλάδους όπως η υγεία και η εκπαίδευση.

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
Πίσω στην αρχή της σελίδας