Έργα €56 εκατ. στο …περίμενε

Στα 16 ανέρχονται τα μεγάλα έργα που έχουν προκηρυχθεί από το Τμήμα Δημοσίων Έργων και είτε δεν υπάρχει κάποια εξέλιξη είτε βρίσκονται στη διαδικασία αξιολόγησης και προσφυγών.
Τα συγκεκριμένα έργα ξεπερνούν τα €55,5 εκατ., από τα οποία τα €17 εκατ. δεν συγκαταλέγονται στις εξαγγελίες του Προέδρου της Δημοκρατίας.
Μπορεί η βελτίωση της λεωφόρου Τσερίου στον Στρόβολο να έχει κατακυρωθεί από τις 7 Ιανουαρίου 2016, εντούτοις ακόμα αναμένεται η αποδέσμευση πιστώσεων από τη Βουλή για το έργο που ανέρχεται στα €8,1 εκατ.

Παράλληλα, αν και ο δρόμος που συνδέει το κέντρο της Γεροσκήπου με την τουριστική περιοχή αξίας €3,5 εκατ. έχει κατακυρωθεί, ωστόσο έχει υποβληθεί ιεραρχική προσφυγή.

Για τον Πυροσβεστικό Σταθμό Λεμεσού έχουν υποβληθεί προσφορές στις 9 Δεκεμβρίου 2016 και το έργο ύψους €6 εκατ. έχει κατακυρωθεί από το Συμβούλιο Προσφορών.

Σημειώνεται ότι έχει προκηρυχθεί, χωρίς κάποια εξέλιξη, η κατεδάφιση του οικισμού Βερεγγάρια στα Κάτω Πολεμίδια ύψους €9,5 εκατ., καθώς και η ανέγερση του Πυροσβεστικού Σταθμού Βασιλικού (Ενεργειακό Κέντρο) ύψους €2,7 εκατ. 

Έχουν προκηρυχθεί ακόμα η Λεωφόρος Καλλιπόλεως στη Λευκωσία ύψους €4,2 εκατ., η μετατροπή του Οίκου Νοσοκόμων σε κλινική Φυματίωσης στην Κυπερούντα ύψους €3 εκατ., καθώς και το Κέντρο Υγείας στην Αθηένου ύψους €1,1 εκατ.

Ιεραρχική προσφυγή έχει υποβληθεί για τον παρακαμπτήριο δρόμο Πελενδρίου προς Ποταμίτισσα ύψους €2 εκατ., για τον οποίο είχε απορριφθεί η προσφορά του πρώτου προσφοροδότη λόγω εκκρεμοτήτων με το Τμήμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Εξάλλου, υπό αξιολόγηση βρίσκονται οι προσφορές για την περιοδική συντήρηση αυτοκινητοδρόμων της Επαρχίας Πάφου ύψους €1,2 εκατ., ενώ έχουν υποβληθεί προσφορές για την περιοδική συντήρηση αυτοκινητοδρόμων της Επαρχίας Λάρνακας (€1,2 εκατ.) και δρόμων εντός των δημοτικών ορίων της Λευκωσίας (€1,3 εκατ.)


Σε εξέλιξη έργα €215,6 εκατ.
Σύμφωνα με στοιχεία από το Τμήμα Δημοσίων Έργων 43 έργα συνολικής αξίας €215,6 εκατ. έχουν προκηρυχθεί από το 2015 και βρίσκονται υπό εξέλιξη. 

Η αξία των 25 έργων, τα οποία αφορούν εξαγγελίες του Προέδρου Αναστασιάδη, αγγίζει τα €161 εκατ., ενώ τα υπόλοιπα 18 έχουν συνολικό κόστος €54,7 εκατ. 

Από τα 43 έργα ξεχωρίζει ο κάθετος και ο παράλληλος δρόμος προς το Λιμάνι Λεμεσού ύψους €11,5 εκατ. Όσον αφορά το συγκεκριμένο έργο, έχουν συμπληρωθεί ήδη τα τμήματα από τον κόμβο στον δρόμο Λεμεσού – Πάφου μέχρι τη νέα είσοδο του λιμανιού.

Παράλληλα, υπό εξέλιξη βρίσκεται η Λεωφόρος Αγλαντζιάς και μέρος των Λεωφόρων Λάρνακος και Αμμοχώστου συνολικού κόστους €15,8 εκατ. και η ανακαίνιση/αναστύλωση του Δημοτικού Θεάτρου Λευκωσίας ύψους €10,3 εκατ.

Την ίδια ώρα, συνεχίζεται το έργο που αφορά στη βελτίωση της Λεωφόρου Περνέρα στο Παραλίμνι ύψους €6,8 εκατ., η επέκταση του Δικαστηρίου Πάφου ύψους €6,1 εκατ., η Αστυνομική Διεύθυνση Παραλιμνίου ύψους €6,6 εκατ., όπως επίσης και η διεύρυνση/κατασκευή του παρακαμπτήριου δρόμου Γερμασόγειας, με συνολικό κόστος €5,9 εκατ.
 

Δειτε Επισης

Στο τεύχος Απριλίου του περιοδικού GOLD: Living the American Dream
Fooderloo: Ένα καινοτόμο app που μειώνει το food waste και εξοικονομεί χρήματα στις επιχειρήσεις
Τελεσίγραφο Βαφεάδη στην Kition για την εγγυητική-Προθεσμία δύο ημερών, μετά τα πράγματα θα είναι διαφορετικά
Κώστας Κουμής: Τα τρία αρνητικά δεδομένα της φετινής χρονιάς και η αισιοδοξία για τις επιδόσεις του τουρισμού
Π. Χριστοδούλου: Επιτυγχάνεται η πολυπόθητη εναρμόνιση των όρων εργοδότησης του προσωπικού
Διοικητικό πρόστιμο συνολικού ύψους €360,000 στην ΚΕΠΕΥ MCA Intelifunds από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς
Συμφωνία σταθμός ανάμεσα σε Ελληνική και ΕΤΥΚ για ανανέωση της συλλογικής σύμβασης
Τράπεζα Κύπρου: Ξεκινά το πρόγραμμα επαναγοράς ιδίων μετοχών-Όλες οι πληροφορίες
Νικόδημος Δαμιανού: Απτά αποτελέσματα στον τομέα της ψηφιακής μετάβασης εντός του έτους
AstroBank: Προς πώληση αγροτικά τεμάχια