Sun Valley: Έτσι θα γίνει το χιονοδρομικό κέντρο στο Τρόοδος (pics)

Πόλο έλξης, τόσο για τους λάτρεις του σκι όσο και για χιλιάδες επισκέπτες αναμένεται να αποτελέσει το νέο χιονοδρομικό κτήριο, στην περιοχή Sun Valley, στο Τρόοδος.

Η πρόσφατη κατάθεση θεμέλιου λίθου για την ανέγερση του σύγχρονου χιονοδρομικού κέντρου σηματοδοτεί την ευόδωση των πολυετών και διαχρονικών προσπαθειών των εκάστοτε Διοικητικών Συμβουλίων του Ομίλου Χιονοδρόμων Κύπρου, πρόεδρος του οποίου είναι ο Ντίνος Λευκαρίτης.

Η κυβέρνηση στήριξε την υλοποίηση του έργου, το οποίο αναμένεται να είναι σημείο αναφοράς για την περιοχή του Τροόδους, με χορηγία €2 εκατ., ενώ ο Όμιλος Χιονοδρόμων θα συμβάλει με €1,5 εκατ.

Διαβάστε ακόμα: 

 

Διαβάστε εδώ: Νέο χιονοδρομικό κτήριο έκτασης 1082 τ.μ.-Μπήκε ο θεμέλιος λίθος

Ένα σύγχρονο κτήριο
Το νέο κτήριο, το οποίο θα δώσει τη θέση του στις απαρχαιωμένες υφιστάμενες εγκαταστάσεις, θα είναι συνολικής έκτασης 1.082 τ.μ. και θα περιλαμβάνει κατάστημα ενοικίασης εξοπλισμού για σκι, αίθουσα συνεδριάσεων και χώρους εστίασης.

 

Όπως καταδεικνύουν οι φωτογραφίες που εξασφάλισε το InBusinessNews, πρόκειται για ένα καλαίσθητο χιονοδρομικό κέντρο, με σύγχρονες εγκαταστάσεις και αναβαθμισμένες υπηρεσίες.

Αρχιτέκτονας του Νέου Χιονοδρομικού Κτηρίου που θα κοσμήσει το Τρόοδος είναι ο Βαλεντίνος Ιωάννου.

Τα συμβόλαια με την κατασκευαστική εταιρεία για την ανέγερση του Νέου Χιονοδρομικού Κτηρίου στην περιοχή Sun Valley υπεγράφησαν τον Οκτώβριο του 2022.
 

Αξίζει να αναφερθεί ότι όλοι οι χώροι του κτηρίου θα είναι προσβάσιμοι από Άτομα με Αναπηρίες (ΑμεΑ). Το έργο αναμένεται να αναβαθμίσει αισθητά την περιοχή και το άθλημα των χιονοδρομιών, συμβάλλοντας ταυτόχρονα στη μείωση των αρνητικών επιπτώσεων της εποχικότητας.

Τα οφέλη της αναβάθμισης
Υπενθυμίζεται ότι το υφιστάμενο Χιονοδρομικό Κέντρο στο Τρόοδος λειτουργεί από το 1960, ενώ μέχρι και πρόσφατα έγιναν ελάχιστες αλλαγές και βελτιώσεις.

 

Ανάμεσα στα πολλαπλά οφέλη και πλεονεκτήματα της αναβάθμισης αυτής, συμπεριλαμβάνονται η αύξηση του χειμερινού και του αθλητικού τουρισμού, ο εμπλουτισμός του χειμερινού τουριστικού προϊόντος, η προώθηση του εσωτερικού τουρισμού, η δραστηριοποίηση των ορεινών κοινοτήτων και η υποβοήθηση των οικονομιών τους, η κοινωνική και αθλητική δραστηριοποίηση των νέων στις ορεινές περιοχές, όπως επίσης και η αναβάθμιση της αθλητικής παρουσίας της Κύπρου σε διεθνές επίπεδο.

Δειτε Επισης

AstroBank: Προς πώληση αγροτικά τεμάχια
Δυνατότητα υποβολής αίτησης για μειωμένο ΦΠΑ 5% για κατοικία εντός ενός έτους
Νέα αποκλιμάκωση στις τιμές κατασκευαστικών υλικών τον Μάρτιο
Euphoria Lifestyle Apartments: Το νέο έργο της Giovani Homes στο Παραλίμνι
Trilogy Plaza Opening: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για το νέο προορισμό της Λεμεσού
Τα αιτήματα της Kition, το ξεκάθαρο μήνυμα Βαφεάδη και τι διαμηνύει η Ελεγκτική Υπηρεσία
Βιομηχανικές αποθήκες και τεμάχια σε προνομιούχες περιοχές σε Λεμεσό, Λάρνακα και Πάφο από τη Gordian
Χ. Χριστοφίνας: Στα σκαριά σχέδια ιδιοκατοίκησης νέων, αναβάθμιση νοσοκομείου Τροόδους
INEX: Χτίζοντας για το μέλλον... H φιλοσοφία, τα πλάνα και τα μεγάλα projects του ομίλου
Δήμος Λάρνακας: Θετική εξέλιξη για την ενιαία ανάπτυξη λιμανιού-μαρίνας της πόλης