powered by

Με άλμα 28% μπήκαν στο 2023 τα ακίνητα, πτώση μόνο στη Λευκωσία

Με το δεξί εισήλθε η αγορά ακινήτων στη νέα χρονιά, καταγράφοντας άνοδο 28% και συνεχίζοντας τη θετική πορεία της περασμένης χρονιάς.

Συγκεκριμένα, με βάση τα στοιχεία του Τμήματος Κτηματολογίου και Χωρομετρίας, οι πωλήσεις ακινήτων παγκύπρια αυξήθηκαν τον Ιανουάριο του 2023 κατά 28%, καθώς ανήλθαν στις 1.091 σε σχέση με 855 τον Ιανουάριο του 2022.

Σε θετική τροχιά οι παράλιες πόλεις

Σταθερά στην πρώτη θέση παραμένει η Λεμεσός, με 346 πωλητήρια έγγραφα τον φετινό Ιανουάριο από 276 τον περσινό Ιανουάριο, σημειώνοντας αύξηση 25%.

Άνοδο 35% κατέγραψε η Πάφος, με 289 πωλήσεις τον Ιανουάριο του 2023 συγκριτικά με 214 τον Ιανουάριο του 2022.

  

Πτώση μόνο στη Λευκωσία
Στη Λάρνακα, οι πωλήσεις ακινήτων αυξήθηκαν κατά 50%, φτάνοντας τις 225 τον Ιανουάριο του 2023 έναντι 150 τον αντίστοιχο μήνα του 2022.

Η μόνη επαρχία που κατέγραψε μείωση (-7%), ήταν η Λευκωσία, στην οποία κατατέθηκαν 174 πωλητήρια έγγραφα τον πρώτο μήνα του 2023 σε σχέση με 188 τον πρώτο μήνα του 2022.

Κατά 111% αυξήθηκαν οι πωλήσεις ακινήτων στην ελεύθερη Αμμόχωστο, καθώς διαμορφώθηκαν στις 57 έναντι 27 τον Ιανουάριο της περσινής χρονιάς.

Δειτε Επισης

Κατοικίες και διαμερίσματα σε Πάφο και Λεμεσό από την Altamira Real Estate
Αντίστροφη μέτρηση για τη δημοπρασία Μαΐου της BidX1-Διαθέσιμα πέραν των 60 ακινήτων
Αυτοψία ευρωπαϊκής αντιπροσωπείας σε συγχρηματοδοτούμενα έργα στη Λεμεσό
Αγροτικά ακίνητα προς πώληση από την AstroBank
Συμβούλιο Εγγραφής Κτηματομεσιτών: Αναγκαία η ενίσχυση του νομοθετικού πλαισίου για την ημερήσια ενοικίαση
Αλ. Βαφεάδης: Καμία αντιπαράθεση με Δήμαρχο Λάρνακας για το λιμάνι-Οι διαδικασίες προχωρούν με διάλογο και τεκμηρίωση
Κωνσταντίνος Ιωάννου: Η πρόταση νόμου για εγκλωβισμένους αγοραστές αποτελεί τη βέλτιστη δυνατή λύση
Στο τελικό στάδιο οι εργασίες αναβάθμισης του Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου Στροβόλου
Οι ενέργειες που τρέχουν και ο οδικός χάρτης για το λιμάνι και την μαρίνα Λάρνακας-«Όλοι θέλουμε να γίνει το έργο»
Έπεσαν οι υπογραφές για τη δεύτερη φάση έργων ΣΒΑΚ στη Λεμεσό-Αγγίζει τα €3 εκατ. το κόστος