Χορηγία Κατηγορίας Ανάπτυξη Γης - Κατασκευές

Καρούσος: Όλα τα μεγάλα οδικά έργα είναι σε τροχιά υλοποίησης

«Ως κυβέρνηση μπορούμε να υπερηφανευόμαστε ότι όλα τα μεγάλα, σημαντικά και πολυαναμενόμενα οδικά έργα που ζητούσαν και απαιτούσαν οι πολίτες και οι τοπικές κοινωνίες εδώ και δεκαετίες βρίσκονται σε τροχιά υλοποίησης, δήλωσε ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, Γιάννης Καρούσος, κατά την επίσκεψή του στον υπό κατασκευή αυτοκινητόδρομο Αστρομερίτη – Ευρύχου.

Ο κ. Καρούσος βρέθηκε στο εργοτάξιο μαζί με την αναπληρώτρια Διευθύντρια των Δημοσίων Έργων, Ελένη Κασκίρη, τον Κοινοτάρχη Ευρύχου, Ξενάκη Ξενοφώντος, τον Κοινοτάρχη Κουτραφά, Φρίξο Γεωργίου, τον Κοινοτάρχη Αστρομερίτη, Άρη Κωνσταντίνου, τον Κοινοτάρχη Κακοπετριάς, Γιαννάκη Ιακωβίδη, τον Κοινοτάρχη Κοράκου, Άγγελο Καραμανή, και τον Αντρέα Κιτρομιλίδη, Πρόεδρο της Ένωσης Κοινοτήτων, για την επιθεώρηση της έναρξης των εργασιών, όπου σημείωσε ότι τα κατασκευαστικά έργα είναι σύμφωνα με τα χρονοδιαγράμματα.

«Το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων έχει σήμερα κάτω από την επίβλεψή του έργα με συνολικούς προϋπολογισμούς που ξεπερνούν τα 1.8 δισ. ευρώ», πρόσθεσε ο Υπουργός, σημειώνοντας ότι μεταξύ αυτών είναι ο δρόμος Πόλης - Πάφου που είναι υπό κατασκευή, ο αυτοκινητόδρομος Λεμεσού - Σαϊττά που είναι υπό κατασκευή, ο Περιμετρικός της Λευκωσίας, καθώς και ο αυτοκινητόδρομος Αστρομερίτη - Ευρύχου, «ο οποίος περιλαμβάνει τη μεγαλύτερη γέφυρα που θα έχουμε στην Κύπρο, μήκους 750 μέτρων», όπως σημείωσε ο κ. Καρούσος.
 

Ανέφερε, ακόμα, ότι στο πιο πάνω κονδύλι περιλαμβάνεται και η αναβάθμιση των οδικών δικτύων Λάρνακας - Δεκέλειας και Δερύνειας - Σωτήρας, το έργο που αφορά τη Διερώνα και τον Αρακαπά και την ένωση τους με τη Γερμασόγεια, σημειώνοντας ότι τα έργα που «ενώνουν τις ορεινές περιοχές με αστικά κέντρα, είναι απαραίτητα αν θέλουμε να καταπολεμήσουμε την αστυφιλία, βοηθώντας τους πολίτες να ζουν στην ύπαιθρο και ιδιαίτερα στις ορεινές περιοχές».

Επιπρόσθετα ο Υπουργός υπογράμμισε την επιτυχία της Κύπρου στο πρόσφατο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Υπουργών Μεταφορών σε σχέση με τα Διευρωπαϊκά δίκτυα, όπου «το Παλαιχώρι – Λευκωσία θα ενωθεί μέχρι τον Αγρό και την Κυπερούντα περνώντας έτσι στον χάρτη του Διευρωπαϊκού δικτύου, ώστε να μπορεί κάποιος από τη Λεμεσό, μέσω των ορεινών περιοχών και μέσω του αυτοκινητοδρόμου να έρχεται στη Λευκωσία, είναι μια μεγάλη επιτυχία για την Κύπρο, όπως επίσης και το γεγονός ότι η πόλη της Λάρνακας έχει χαρακτηριστεί ως κεντρικό αστικό κέντρο για σκοπούς συγχρηματοδότησης των Διευρωπαϊκών Δικτυών Μεταφορών».

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του Κοινοτικού Συμβουλίου Κουτραφά χαιρέτισε την έναρξη των εργασιών ενώ ευχαρίστησε τον κ. Καρούσο και το Υπουργείο «που τήρησαν την υπόσχεσή τους», για ένα έργο που, όπως είπε «θα βοηθήσει στο να διατηρήσουν οι κοινότητες τον κόσμο τους».

Τέλος, ο Πρόεδρος του Κοινοτικού Συμβουλίου Ευρύχου, Ξενάκης Ξενοφώντος, ανέφερε ότι «σήμερα είναι μια ιστορική μέρα για ολόκληρη την κοιλάδα και για όλες τις κοινότητες της περιοχής, οι οποίες επηρεάζονται από τον αυτοκινητόδρομο». Εξέφρασε την ευχαρίστησή του για την πορεία του έργου και ευχαρίστησε τον Υπουργό Μεταφορών, το Τμήμα Δημοσίων Έργων και σε όσους εργάστηκαν για την έναρξη των εργασιών.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Επιτυχής η παρουσία του ομίλου Λεπτός στην MIPIM 2024
Το «Build to Rent» και πώς το βλέπουν επενδυτές και επιχειρηματίες ανάπτυξης γης
Η πράσινη μετάβαση στον τομέα των ακινήτων-Ευκαιρίες, προκλήσεις και υποχρεώσεις
Η επιχειρηματικότητα, η εξαγγελία Προύντζου για το ΣΟΠΑΖ και ο στόχος που θέτει για τραμ στη Λεμεσό ο Αρμεύτης
N. PSARAS CONSTRUCTION CO: Γυναίκα προς γυναίκα
B.Scott: Αναγκαιότητα η υιοθέτηση ολιστικής προσέγγισης στους Οργανισμούς
Altamira Real Estate: Επενδυτική ευκαιρία με βιομηχανικό τεμάχιο στην Αγία Βαρβάρα Πάφου
Ι. Χαραλάμπους: Οι τάσεις στις ευρωπαϊκές αγορές και ο μετασχηματισμός του 2023
Κ. Ονησιφόρου: Οι εξελίξεις αναδιαμορφώνουν τον τομέα των ακινήτων
Κ. Ιωάννου: Οι εξελίξεις στα ακίνητα, το νέο σύστημα αδειοδότησης και οι προτεραιότητες της κυβέρνησης