Έκλεισαν οι προσφορές για τμήμα του δρόμου Λευκωσίας-Παλαιχωρίου

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία προσφορών για το τμήμα του αυτοκινητόδρομου Λευκωσίας - Παλαιχωρίου που αφορά το τμήμα Ανάγεια - Αγροκηπιά. Θα ακολουθήσει η αξιολόγησή τους, με στόχο περί τα τέλη Ιανουαρίου 2023 να υπογραφεί η προσφορά εκτέλεσης του έργου.

Όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, πρόκειται για ακόμα ένα αναμενόμενο έργο το οποίο είχε εξαγγείλει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης και το οποίο εισέρχεται σε τροχιά υλοποίησης.

Το έργο αφορά  αυτοκινητόδρομο τεσσάρων λωρίδων, δύο ισόπεδους κυκλικούς κόμβους (Εργατών & Αγροκηπιάς), δύο ανισόπεδους κόμβους (Αγίου Ιωάννη & Μαλούντας), τρεις γέφυρες, δύο υπόγειες οχηματικές προσβάσεις και μία υπέργεια οχηματική πρόσβαση. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα €71.4 εκ. συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α.

Το Υπουργείο αναφέρει ότι με την ολοκλήρωση του έργου θα υπάρξει βελτίωση της οδικής ασφάλειας, μείωση δυστυχημάτων, συντόμευση των διαδρομών, εξοικονόμηση χρόνου και καυσίμων, καθώς και μείωση καυσαερίων. Επιπρόσθετα, θα υπάρχει μεγαλύτερη υποστήριξη της πολυτροπικότητας για διακίνηση δημόσιων και ιδιωτικών μέσων μεταφοράς για επιβάτες (Ι.Χ. και λεωφορεία), καθώς και για τα μέσα μεταφοράς εμπορευμάτων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το συγκεκριμένο έργο εμπίπτει στον στρατηγικό σχεδιασμό για σύνδεση του εθνικού οδικού δικτύου αυτοκινητοδρόμων, που έχει ως στόχο την αύξηση της επισκεψιμότητας, τον περιορισμό της αστυφιλίας, την αναζωογόνηση των περιοχών της ευρύτερης περιοχής Πιτσιλιάς και Ορεινής, αλλά και της ευρύτερης περιοχής Τροόδους.

Παράλληλα, το έργο θα συμβάλει στη βιώσιμη οικονομική ανάπτυξη, την ανταγωνιστικότητα και την κοινωνική συνοχή, σημειώνει το Υπουργε

Δειτε Επισης

Kition για μη παρουσία στη Βουλή: Λυπούμαστε για την παρεξήγηση, σεβόμαστε το Σώμα
Angelonia Gardens 2 και Serenity Court τα δύο νέα έργα της Aristo Developers στην Πάφο
Blame game και...γεφύρι της Άρτας η ενιαία ανάπτυξη του λιμανιού και της μαρίνας-Το plan b της Kυβέρνησης
Στην Cyfield η ανάθεση του διαγωνισμού για βελτίωση της Τσερίου-Υπέβαλε την πιο συμφέρουσα προσφορά
Σνόμπαρε τη Βουλή και εξόργισε τους βουλευτές η Kition-Η διαβεβαίωση Βαφεάδη που περιμένει τη Νομική Υπηρεσία
Γ. Μισιρλής: To real estate μπορεί να προσφέρει περισσότερα
Σπάει τη σιωπή της και περνά στην αντεπίθεση η Kition-Εξαπολύει πυρά κατά Αλέξη Βαφεάδη
Κάθε λιμάνι και καημός...Θρίλερ για γερά νεύρα η ενιαία ανάπτυξη του 1,2 δις-Ενημερώνεται η Βουλή
Ask Wire: Αναγνωρίστηκε η γυναικεία ηγεσία και η δυναμική ανάπτυξης της εταιρείας
Α. Βαφεάδης: Έτσι θα κινηθεί η Κυβέρνηση εάν η Kition δεν καταθέσει την εγγυητική για λιμάνι-μαρίνα Λάρνακας