powered by

Υπογραφή συμβάσεων για την εκτέλεση σημαντικών έργων στην Πάφο

Υπογράφηκαν το πρωί της Παρασκευής στο Δημοτικό Μέγαρο Πάφου, οι συμβάσεις για την εκτέλεση δύο πολύ σημαντικών έργων στην Πάφο.

Πρόκειται για την αναβάθμιση του αστικού εξοπλισμού στην περιοχή που περιβάλει την ευρύτερη λιμενολεκάνη στο λιμανάκι της Πάφου με ποσό σύμβασης 929.645,20 πλέον ΦΠΑ, και την κατασκευή του δυτικού παραλιακού πεζόδρομου που εκτείνεται από το Λιμανάκι Πάφου μέχρι τα όρια Πάφου – Χλώρακας με ποσό σύμβασης 6.200,00 πλέον ΦΠΑ.  

Σε δηλώσεις του μετά το πέρας της υπογραφής των συμβάσεων ο Δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος ανέφερε πως το 2023 είναι η χρονιά της τουριστικής περιοχής, προσθέτοντας πως έργα ουσίας μεγάλα έργα θα πραγματοποιηθούν στην τουριστική περιοχή της Πάφου ενώ φιλοδοξία της τοπικής αρχής είναι όπως σε 12 μήνες από σήμερα η τουριστική περιοχή της Πάφου να είναι κατά πολύ αναβαθμισμένη και λειτουργικά και αισθητικά.

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Πάφου, «ο δυτικός παραλιακός πεζόδρομος ένα έργο που μαζί ΦΠΑ φτάνει τα 7,5 εκατομμύρια η πλήρης αναβάθμιση με τον αστικό εξοπλισμό της λιμενολεκάνης με 1,5 εκατ. ευρώ, η ανάπλαση της περιοχής Θεοσκέπαστης μέχρι το ξενοδοχείο Almyra αλλά 5,2 εκατ. και η ολοκλήρωση του σταθμού των λεωφορείων στην λιμενολεκάνη θα δώσουν μια άλλη εικόνα, αλλά και πολύ αναβαθμισμένη λειτουργικότητα της όλης περιοχής».

Την ίδια ώρα εκπονούμε, συνέχισε, στην περιοχή ειδικό σχέδιο περιοχής, σύμφωνα με το οποίο, θερμοσίφωνες και άλλα υλικά στις στέγες των κτηρίων αλλά και η ακαλαισθησία που έχει δημιουργηθεί διαχρονικά αφαιρείται.

Επιπρόσθετα, ο Δήμαρχος Πάφου ανέφερε πως "θα συντηρηθούν όλες οι προσόψεις των κτηρίων, θα αναβαθμίσουν όλα τα κτήρια της περιοχής αισθητικά από το λιμανάκι μέχρι και τα μπάνια για να έχει μια πλήρως αναβαθμισμένη εικόνα η τουριστική μας περιοχή και για να την απολαμβάνουμε τόσο εμείς οι ντόπιοι αλλά και ο καθένας που επισκέπτεται την πόλη μας και μας τιμά με την επίσκεψη του», κατέληξε.

Δειτε Επισης

Στην κυκλοφορία τμήμα του αυτοκινητόδρομου Λεμεσού-Σαΐττά... Ολοκληρώθηκε η Φάση Α1 του έργου μήκους 3,6 χλμ.
Απευθείας έκδοση άδειας οικοδομής μαζί με πολεοδομική άδεια εισηγούνται οι πολιτικοί μηχανικοί-Επιστολή σε Κ. Ιωάννου
Αυξημένος κατά 2% ο δείκτης τιμών κατοικιών το πρώτο τρίμηνο του 2025
Με οδηγίες Μπουντζίνσκι... Άρχισαν οι εργασίες ανέγερσης του νέου σύγχρονου προπονητικού κέντρου της ΑΕΛ
Έπεσαν οι υπογραφές για εργασίες εκβάθυνσης στη μαρίνα Λάρνακας-Πόσο θα διαρκέσουν τα έργα
Έπεσαν οι υπογραφές για την φάση Β3 του περιμετρικού αυτοκινητόδρομου Λευκωσίας-Η περιγραφή του έργου
Πότε θα ολοκληρωθούν οι δύο φάσεις του έργου στη Λεωφόρο Τσερίου... Η πρόοδος των εργασιών
Είκοσι έξι διαμερίσματα και επαύλεις με θέα τη θάλασσα από την Altamira Real Estate
Δυναμική επιστροφή για την αγορά ακινήτων υψηλής αξίας-Πού και ποια η ακριβότερη πώληση
Σε νέα φάση ανάπτυξης εισέρχεται το λιμάνι Βασιλικού-Εξασφάλισε συγχρηματοδότηση €18,8 εκατ. από Ε.Ε.