Μπήκαμε στα νέα γραφεία του Ομίλου ASBIS (photos)

Με την καινοτομία και τη λειτουργικότητα στο μυαλό, ο Όμιλος ASBIS, κορυφαίος διανομέας τεχνολογίας, πληροφορικής, επικοινωνιών και υπηρεσιών προστιθέμενης αξίας στις αγορές της EMEA, απέκτησε το καλοκαίρι που μας πέρασε ένα ενιαίο χώρο υψηλής τεχνολογίας στη Λεμεσό.

Διαβάστε ακόμα: 

Το επιχειρείν μέσα από τα μάτια έξι νέων επιχειρηματικών ηγετών

Πόσο ακριβότερα πληρώνουμε έναν χρόνο μετά προϊόντα πρώτης ανάγκης

Το ακίνητο των 10.000 τ.μ. δίνει τη δυνατότητα να φιλοξενούνται από κοινού όλες οι θυγατρικές εταιρείες του Ομίλου κάτω από την ίδια στέγη, εξοπλισμένη με τις τελευταίες επιχειρηματικές λύσεις που προσφέρει η ASBIS στους πελάτες της.

Για το νέο εγχείρημα μίλησε στο InBusinessNews ο Λεύκιος Θεοδοσίου, Γενικός Διευθυντής ASBIS KYPROS Ltd, ο οποίος μας ξενάγησε στους νέους χώρους του Ομίλου στη Λεμεσό.

Πώς προέκυψε η απόφαση για νέα κεντρικά γραφεία και ποιο μήνυμα στέλνει με αυτή την αλλαγή η ASBIS;

Η πρόσφατη εξέλιξη του Ομίλου, καθώς και η σημαντική ανάπτυξη των εργασιών του, οδήγησαν την εταιρεία στην απόφαση να αλλάξει τα κεντρικά της γραφεία. Το μήνυμα της συνεχούς επέκτασης και ανάπτυξης είναι πλέον σαφές και η εταιρεία είναι ενθουσιασμένη.

Ο νέος χώρος γραφείου έχει σχεδιαστεί όχι μόνο για να δημιουργήσει πιο άνετες συνθήκες για τους υπαλλήλους της, αλλά και για να παρουσιάσει τις πιο καινοτόμες λύσεις των προϊόντων της ASBIS και των συνεργατών της, όπως Prestigio Solutions, Logitech, Bang & Olufsen κ.λ.π.

Οι καινοτομίες ξεκινούν από την είσοδο: Στο λόμπι του γραφείου θα βρείτε Digital Signage Totems σχεδιασμένα από την Prestigio Solutions. Πρόκειται για μια λύση που παρουσιάζει διαδραστικό περιεχόμενο με πληροφορίες για την εταιρεία, τους υπαλλήλους, τα διάφορα επιτεύγματα κ.λ.π., που ελέγχεται εξ αποστάσεως και μπορεί να ενημερωθεί και να διανεμηθεί σε όλα τα Γραφεία της ASBIS ταυτόχρονα.

Στην πραγματικότητα, υπάρχουν πολλά προϊόντα της Prestigio Solutions που εφαρμόζονται στο νέο κτήριο υψηλής τεχνολογίας ASBIS. Για παράδειγμα, οι αίθουσες συσκέψεων και οι χώροι συνεργασίας που βασίζονται σε Multiboards (διαδραστικά πάνελ) και τα συστήματα τηλεδιάσκεψης μαζί με το JoinU Software από την Prestigio Solutions έχουν ήδη γίνει ένα είδος νέου εταιρικού προτύπου. Το JoinU, το καλύτερο λογισμικό στην κατηγορία του για παράλληλη κοινή χρήση οθόνης μεταξύ διαφορετικων πλατφορμών (zoom, teams, skype etc), τηλεδιάσκεψης και σύστηματα κράτησης αιθουσών συσκέψεων.

Μέχρι σημερα, έχουν πραγματοποιηθεί περισσότερες από 1300 διαδικτυακές συναντήσεις χρησιμοποιώντας τα πλεονεκτήματα αυτής της λύσης λογισμικού και έχουν αναφερθεί μόνο θετικές εντυπώσεις για την ευκολία και άνεση της διαδικτυακής συνεργασίας με το JoinU. Στην πραγματικότητα, είναι ένα ισχυρό εργαλείο που βοηθά ώστε να μετατραπεί οποιαδήποτε αίθουσα συσκέψεων σε έναν σύγχρονο, καινοτόμο, ασύρματο και εύχρηστο χώρο συνεργασίας με μία μόνο εφαρμογή.

Πρόκειται για αγορά ή για ενοικίαση του χώρου;

Το ακίνητο έχει αγοραστεί και τροποποιήθηκε εκτενώς για να προσαρμοστεί στις ανάγκες του Ομίλου.

Θα αυξηθεί το προσωπικό της ASBIS για να καλυφθούν οι νέες ανάγκες;

Το νέο κτήριο μας έδωσε τη δυνατότητα να φιλοξενούμε από κοινού όλες τις θυγατρικές εταιρείες του ομίλου κάτω από την ίδια στέγη. Το κτήριο έχει αρκετό χώρο για να καλύψει τις ανάγκες των νέων επιχειρηματικών μονάδων μαζί με τις νεοσύστατες επιχειρήσεις στις οποίες έχουμε επενδύσει πρόσφατα. Το προσωπικό έχει ήδη αυξηθεί και αναμένεται να αυξηθεί ακόμη περισσότερο, δεδομένης της μεγάλης ανάγκης για επαγγελματίες σε πολλά τμήματα.

Δώστε μας κάποιες περισσότερες πληροφορίες για τον νέο χώρο...

Πρόκειται για ένα ακίνητο 10.000 τ.μ. το οποίο αποτελείται από αποθήκη, γραμμές παραγωγής, επιστημονικά εργαστήρια, τμήμα R&D και χώρους γραφείων. Το κτήριο έχει εξοπλιστεί με τις τελευταίες επιχειρηματικές λύσεις της ASBIS.

Όλη η ψηφιακή σήμανση μέσα στο γραφείο ή ακόμα και σε ολόκληρο τον κόσμο μπορεί να διαχειρίζεται εξ αποστάσεως από έναν υπολογιστή με ειδικό λογισμικό, το οποίο μπορεί επίσης να παρέχει στατιστικά στοιχεία για διαφορετικούς τύπους περιεχομένου, να διανέμει προγραμματισμένες διαφημιστικές καμπάνιες και ακόμη να εκτελεί στοχευμένες καμπάνιες για διαφορετικούς τύπους κοινού.

LCD Video Walls από την Prestigio Solutions βρίσκονται σε διάφορα σημεία του κτιρίου. Σε όλο το κτίριο υπάρχουν διάσπαρτα μικρές αίθουσες συναντήσεων των 7-10 ατόμων εξοπλισμένες με διαδραστικούς πίνακες (Prestigio Solutions Multiboards), κάμερες συνδιάσκεψης, έξυπνα ηλιτικά συστήματα, έξυπνο φωτισμό και συστήματα κράτησης αιθουσών .

Σε κεντρικό σημείο του κτιρίου δημιουργήθηκε ένας πολυχώρος εκδηλώσεων και συνεδρίων υψηλών προδιαγραφών που μπορεί να φιλοξενήσει περαν τον 300 συνέδρων με 3 μεγαλα Video Walls (15 sqm) το κάθε ένα. Τα δυο είναι κατασκευασμένα από  LCD πανελς.  Κάθε LCD Video Wall αποτελείται από 4x4=16 οθόνες LCD 55", οι οποίες όλες μαζί θα μπορούσαν να υποστηρίξουν σημαντική ανάλυση ως 8K 7680 x 4320. Επίσης, ελέγχονται από απόσταση και μπορεί να λειτουργήσουν ως εντελώς ξεχωριστές γιγαντοοθωνες ή να λειτουργήσουν σε συγχρονισμό μαζί.

Στη κέντρο του πολυχωρου βρίσκετε το  LED Video Wall 5x3m από την Prestigio Solutions με ένα από τα μικρότερα Pixel Pitch (PP) στον κόσμο, ως 1,25PP. Λειτουργεί με αναλύσεις 4K UHD, εξαιρετική εικόνα, πολύ μικρή απόσταση προβολής για σημαντική αναπαραγωγή εικόνας.

Για άψογο ήχο υπάρχουν τα επιβλητικά και μεγαλοπρεπές ηχεία Bang & Olufsen Beolab 90 με καθαρό και ισχυρό ήχο. Τα 18 ηχεία ούτε λίγο ούτε πολύ παίζουν με τις υψηλές, τις χαμηλές και τις μεσαίες συχνότητες, για να καλύψουν όλο το χώρο με έναν τέλειο ήχο.

Θα γίνουν οποιεσδήποτε τροποποιήσεις στο κτίριο;

Έχουμε σχεδιάσει και δημιουργήσει ένα χώρο εργασίας που παρέχει όλες τις ανέσεις στους εργαζόμενους μας. Ένα χώρο που προωθει την συλλογική εργασια με γνωμωνα την ψυχική και εργονομική υγεια των εργαζομενων. Ένα χώρο με χώρους ξεκούρασης και μεγαλο εστιατοριο. Ένα χώρο οπου οι άνθρωποι μας να μπορούν να αποδώσουν στο μέγιστο σε ένα ευχάριστο περιβάλλον Συνεχίζονται οι τροποποιήσεις,  ώστε να καλύψουν τις συνεχόμενες μεταβαλλόμενες ανάγκες του ομίλου. 

Ποιες θα λέγατε πως είναι οι διαφορές συγκριτικά με τα προηγούμενα γραφεία;

Πρόκειται για πολύ μεγαλύτερο χώρο σε σύγκριση με τα προηγούμενα γραφεία. Καταφέραμε τώρα να φιλοξενήσουμε από κοινού κατω από μια στέγη όλες τις επιχειρηματικές μονάδες του Ομίλου, ενώ προηγουμένως οι εταιρείες του Ομίλου φιλοξενούνταν σε διαφορετικά κτήρια στη Λεμεσό.

Να αναμένουμε νέες υπηρεσίες από την ASBIS το επόμενο διάστημα;

Σίγουρα. Οι επενδύσεις του ομίλου καλύπτουν ήδη καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών, όμως, αναμφίβολα θα υπάρξουν επιπρόσθετες και καινοτόμες λύσεις στο κομμάτι των Prestigio Solutions και των υπόλοιπων εταιρειών.

 

    

  

  

 

 

  

 

 

 

 

  

  

 

 

Δειτε Επισης

Στην Cyfield η ανάθεση του διαγωνισμού για βελτίωση της Τσερίου-Υπέβαλε την πιο συμφέρουσα προσφορά
Σνόμπαρε τη Βουλή και εξόργισε τους βουλευτές η Kition-Η διαβεβαίωση Βαφεάδη που περιμένει τη Νομική Υπηρεσία
Γ. Μισιρλής: To real estate μπορεί να προσφέρει περισσότερα
Σπάει τη σιωπή της και περνά στην αντεπίθεση η Kition-Εξαπολύει πυρά κατά Αλέξη Βαφεάδη
Κάθε λιμάνι και καημός...Θρίλερ για γερά νεύρα η ενιαία ανάπτυξη του 1,2 δις-Ενημερώνεται η Βουλή
Ask Wire: Αναγνωρίστηκε η γυναικεία ηγεσία και η δυναμική ανάπτυξης της εταιρείας
Α. Βαφεάδης: Έτσι θα κινηθεί η Κυβέρνηση εάν η Kition δεν καταθέσει την εγγυητική για λιμάνι-μαρίνα Λάρνακας
«Country Homes 2»: Η νέα οικιστική ανάπτυξη της Cyfield στα Λεύκαρα-Ένα συγκρότημα 17 κατοικιών
Επιτροπή ανάπτυξης Λάρνακας: Καμία παράταση για έργα λιμανιού-μαρίνας...Να καταθέσει εγγυητική η εταιρεία
Ακίνητα: Οι πιο περιζήτητες περιοχές ανά επαρχία-Τι καταδεικνύει έρευνα της Deloitte