Σε εξέλιξη οι εργασίες για τον παραλιακό πεζόδρομο της Πέγειας

  07/08/2022 12:00
Σε εξέλιξη οι εργασίες για τον παραλιακό πεζόδρομο της Πέγειας

Σε εξέλιξη οι εργασίες για τον παραλιακό πεζόδρομο της Πέγειας

  07/08/2022 12:00

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι κατασκευαστικές εργασίες για τον παραλιακό πεζοδρόμο της Πέγειας που θα εκτείνεται από την είσοδο του Δήμου, στην περιοχή Πότιμα, μέχρι και το αλιευτικό καταφύγιο του Αγίου Γεωργίου.  

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Πέγειας Μαρίνο Λάμπρου, στην πρώτη φάση δαπάνης 3 εκατομμυρίων ευρώ, δημιουργείται αμφιθέατρο, γήπεδα και γέφυρα πάνω από τον Ξερό ποταμό.   

Επιπρόσθετα συνέχισε, σε μήκος 15 σχεδόν χιλιομέτρων, δίπλα από τη θάλασσα κατασκευάζονται πεζόδρομος και ποδηλατόδρομος, δημιουργούνται χώροι πλατείας και χώροι υγιεινής, παιδότοποι, γήπεδα, ενώ θα γίνει τοπιοτέχνηση χώρων πρασίνου, τα οποία θα συνθέσουν ένα ενιαίο γραμμικό παραθαλάσσιο, πολυλειτουργικό πάρκο.  

Ο κ. Λάμπρου ανέφερε ότι δεν πρόκειται απλά για ένα πεζοδρόμο αλλά για ένα πολυσύνθετο και πολυλειτουργικό πάρκο το οποίο θα απολαμβάνουν ντόπιοι και ξένοι. Σε όλες τις περιοχές του έργου τοποθετείται αστικός εξοπλισμός και φωτισμός. Επίσης συνέχισε, στα πλαίσια του έργου και μεταξύ των οχθών του ποταμού Ξερού, θα ανεγερθεί πεζογέφυρα σύνδεσης του πεζόδρομου με τη μελλοντική Μαρίνα Πάφου. 

Κύριος στόχος σημείωσε ο κ. Λάμπρου, είναι η δημιουργία χώρου περιπάτου, άθλησης και αναψυχής κατά μήκος των ήδη αναπτυγμένων περιοχών του παραλιακού μετώπου του Δήμου και πρόσβασης προς την παραλία για τους κατοίκους και τους επισκέπτες της περιοχής.  

 Η πρώτη φάση θα ολοκληρωθεί σε 15 μήνες.

 Είπε τέλος πως ο Δήμος Πέγειας, προχωρεί τάχιστα και στην αδειοδότηση των επόμενων φάσεων, μέχρι και το λιμανάκι του Αγίου Γεωργίου.

RELATED ARTICLES

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
Πίσω στην αρχή της σελίδας