Δείτε πώς προχωρούν οι εργασίες στον αυτοκινητόδρομο Λεμεσού-Σαϊττά

Τρέχει με χίλια ο αυτοκινητόδρομος Λεμεσού-Σαϊττά, καθώς οι κατασκευαστικές του εργασίες που ξεκίνησαν τον Σεπτέμβριο του 2020 συνεχίζουν με εντατικούς ρυθμούς, ενώ σύμφωνα με το χρονοδιάγραμα, η πρώτη φάση (Φάση Α1) του έργου αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Μάρτιο του 2023.

Την κατασκευή ανέλαβε η εταιρεία Cyfield, η οποία δημοσίευσε φωτογραφίες που αποδεικνύουν την πρόοδο των εργασιών.


 

 


 

 

Υπενθυμίζεται ότι, το κόστος υλοποίησης της Φάσης Α1 ανέρχεται στα €31,09 εκατ. περιλαμβανομένου του ΦΠΑ, ενώ το συνολικό κόστος εκτιμάται στα €198 εκατ. συπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ.

Τι θα περιλαμβάνει

Ο νέος αυτοκινητόδρομος Λεμεσού – Σαϊττά θα είναι τεσσάρων λωρίδων κυκλοφορίας με κεντρική διαχωριστική νησίδα. Το συνολικό του μήκος θα ανέρχεται στα 22,5 χλμ. και ο σχεδιασμός του μεγάλου αυτού έργου, προωθείται σε τρεις φάσεις.

Η Φάση Α1 αφορά το τμήμα Πολεμίδια – Παλώδια, μήκους 3,6 χλμ περίπου, από το Αθλητικό Κέντρο Σπύρος Κυπριανού (Palais de Sport) μέχρι την πρόσβαση προς την κοινότητα Παλώδιας και αποτελεί συνέχεια της Λεωφόρου Γιάννου Κρανιδιώτη.

Το έργο περιλαμβάνει ένα δευτερεύον οδικό δίκτυο επτά χιλιομέτρων, τέσσερις κυκλικούς κόμβους και διάβαση πεζών και υπόγεια διάβαση και υποστηρικτικούς τοίχους.

Η Φάση Α2 αφορά την περιοχή Παλώδια – Άλασσα, συνολικού μήκους 8 χλμ., με εκτιμώμενο κόστος €77,35 εκατ. περιλαμβανομένου του ΦΠΑ.

Η Φάση Β αφορά το τμήμα Άλασσα-Σαϊττάς, 10,8 χλμ. όπου έχει υποβληθεί η προκαταρκτική τελική μελέτη και αναμένεται ότι περί τα τέλη του 2022 θα υποβληθεί η τελική έκθεση μελέτης. Το χρονοδιάγραμμα για την έναρξη της φάσης Β θα οριστικοποιηθεί μετά την προώθηση της φάσης Α2 και το κόστος της εκτιμάται στα €89,25 εκατ. περιλαμβανομένου του ΦΠΑ.

Τι προηγήθηκε

Στις 11 Μαΐου 2020, η Αναθεωρητική Αρχή Προσφορών έδωσε το πράσινο φως για τη φάση Α1 του αυτοκινητόδρομου, με την ανάθεση του έργου στην Cyfield Construction Ltd.

Στις 5 Ιουνίου 2020 υπογράφτηκε στο Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, το συμβόλαιο για την κατασκευή της Φάσης Α1 του αυτοκινητόδρομου Λεμεσού – Σαϊττά.

Δειτε Επισης

Kition για μη παρουσία στη Βουλή: Λυπούμαστε για την παρεξήγηση, σεβόμαστε το Σώμα
Angelonia Gardens 2 και Serenity Court τα δύο νέα έργα της Aristo Developers στην Πάφο
Blame game και...γεφύρι της Άρτας η ενιαία ανάπτυξη του λιμανιού και της μαρίνας-Το plan b της Kυβέρνησης
Στην Cyfield η ανάθεση του διαγωνισμού για βελτίωση της Τσερίου-Υπέβαλε την πιο συμφέρουσα προσφορά
Σνόμπαρε τη Βουλή και εξόργισε τους βουλευτές η Kition-Η διαβεβαίωση Βαφεάδη που περιμένει τη Νομική Υπηρεσία
Γ. Μισιρλής: To real estate μπορεί να προσφέρει περισσότερα
Σπάει τη σιωπή της και περνά στην αντεπίθεση η Kition-Εξαπολύει πυρά κατά Αλέξη Βαφεάδη
Κάθε λιμάνι και καημός...Θρίλερ για γερά νεύρα η ενιαία ανάπτυξη του 1,2 δις-Ενημερώνεται η Βουλή
Ask Wire: Αναγνωρίστηκε η γυναικεία ηγεσία και η δυναμική ανάπτυξης της εταιρείας
Α. Βαφεάδης: Έτσι θα κινηθεί η Κυβέρνηση εάν η Kition δεν καταθέσει την εγγυητική για λιμάνι-μαρίνα Λάρνακας