Εντατικές εργασίες για την ανάπλαση του παλιού ΓΣΠ (photos)

InBusinessNews  29/06/2022 06:45
Εντατικές εργασίες για την ανάπλαση του παλιού ΓΣΠ (photos)

Εντατικές εργασίες για την ανάπλαση του παλιού ΓΣΠ (photos)

InBusinessNews  29/06/2022 06:45

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι κατασκευαστικές εργασίες για τη ριζική ανακαίνιση και ανάπλαση του χώρου του παλιού ΓΣΠ, στη Λευκωσία.

Ο ανάδοχος του έργου, το οποίο αναμένεται να συμβάλει στην ανάπτυξη και την αναβάθμιση του κέντρου της πρωτεύουσας, είναι η κοινοπραξία Cyfield Construction – Cyfield  Development JV.

Διαβάστε ακόμα:

Κ. Λοΐζου: Σαν να υπάρχει μια συνομωσία για να πληγεί ο τουρισμός

Δύο πύργοι και νέο πεντάστερο ξενοδοχείο στη Λάρνακα (pics)

Το νέο πρόσωπο του πολυτελούς ξενοδοχείου Amathus (photos)

Η κατασκευή του αναπτυξιακού έργου, με προϋπολογισμό σχεδόν €20 εκατ., άρχισε τον Νοέμβριο του 2021, ενώ το έργο εκτιμάται ότι θα παραδοθεί εντός δύο ετών από την έναρξη, δηλαδή τον Νοέμβριο του 2023.


Ριζική ανανέωση και αναβάθμιση
Μεταξύ άλλων, η ανάπλαση του χώρου του παλιού ΓΣΠ, του ιστορικού γηπέδου της πόλης, στοχεύει στη δημιουργία αστικής πλατείας, χώρων πρασίνου και χώρων αναψυχής, καθώς και στην κατασκευή υπόγειου χώρου στάθμευσης χωρητικότητας 554 οχημάτων.

Ανάμεσά τους, θα υπάρχουν 33 χώροι στάθμευσης ΑΜΕΑ, 28 χώροι στάθμευσης για άτομα μειωμένης κινητικότητας (οικογένειες), 12 χώροι φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων προς κατασκευή, με πρόβλεψη για 108 ηλεκτρικά αυτοκίνητα.
 

gspiounios20222Το 7% της συνολικής έκτασης (880 τ.μ.) θα παραμείνει απαλλαγμένο από υπόγειες κατασκευές προκειμένου να καταστεί δυνατή η φύτευση ψηλών δέντρων. Πάνω από τις υπόγειες εγκαταστάσεις στάθμευσης θα φυτευτούν χαμηλά δέντρα και άλλη βλάστηση. Το νέο πάρκο θα περιλαμβάνει επίσης καφέ, εστιατόριο, βιβλιοπωλείο, γκαλερί τέχνης, αμφιθέατρο, πλατεία, μικρό καταρράκτη και υδάτινο τοίχο.

gspiounios20223

Η συγχρηματοδότηση είναι από το Πρόγραμμα «ΘΑΛΕΙΑ» 2021-27. Το έργο θα συγχρηματοδοτηθεί από το Ταμείο Συνοχής της Ε.Ε., τον κρατικό προϋπολογισμό και τον Δήμο Λευκωσίας, στο πλαίσιο της προγραμματικής περιόδου 2021-2027.

RELATED ARTICLES

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ

Σχετικά Άρθρα

Πίσω στην αρχή της σελίδας