Αέρας ανανέωσης στο 16ο Συνέδριο & Έκθεση Ανάπτυξης Γης

Ανανεωμένο επανήλθε φέτος το 16ο Συνέδριο & Έκθεση Ανάπτυξης Γης, Σχεδιασμού και Κατασκευής Κτηρίων, αφού πέραν από τις τελευταίες εξελίξεις στον τομέα ακινήτων κι ανάπτυξης γης, στο επίκεντρο βρέθηκαν, επίσης, οι νέες τάσεις στους τομείς κατασκευής, σχεδιασμού και διακόσμησης κτηρίων. Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 8 Ιουνίου στο ξενοδοχείο Hilton Nicosia.

Στην εισαγωγή του, ο Διευθυντής της Kikis Athinodorou & Associates LLC και προεδρεύων του συνεδρίου, Κίκης Αθηνοδώρου, παρέθεσε τα νέα δεδομένα, όπως διαμορφώνονται λόγω των τελευταίων γεγονότων, επισημαίνοντας ότι οι υψηλές τιμές των πρώτων υλών αποτελούν μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο κλάδος αυτή την περίοδο.

Από πλευράς του, ο Επικεφαλής του Τομέα Ακινήτων και Ανάπτυξης Γης, Χριστόφορος Αναγιωτός, ανέλυσε το περιβάλλον στο οποίο καλείται να δραστηριοποιηθεί ο τομέας και το οποίο επαναπροσδιορίζεται, λόγω της εισαγωγής και υιοθέτησης κριτηρίων ESG.

Παράλληλα, σε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης, οι ομιλητές αντάλλαξαν απόψεις σχετικά με τις νέες ανάγκες του κλάδου που προκύπτουν από την κάθοδο εταιρειών τεχνολογίας στην Κύπρο. Εξάλλου, η Διευθύνουσα Σύμβουλος της Blackbook Agency, Ελευθερία Βοσκαρίδου, συμμετείχε σε πάνελ με ανώτατα στελέχη του τομέα, κατά το οποίο συζητήθηκαν οι μεταβολές που έχει προκαλέσει η πανδημία στα κριτήρια με τα οποία εν δυνάμει αγοραστές επιλέγουν να επενδύσουν σε ακίνητα.

Την ίδια ώρα, το πολύτιμο εργαλείο του εργοταξιακού ανεκλυστήρα παρουσίασε ο Διευθύνων Σύμβουλος της KONE Elevator Cyprus, Σωτήρης Αναστασιάδης, με τον COO της EnergyIntel Services, Μάριο Αλεξάνδρου να καταπιάνεται με τις προκλήσεις, τις λύσεις, αλλά και τις τεχνολογίες που είναι διαθέσιμες στον τομέα κατασκευής κτηρίων στην παγκόσμια αγορά.

Χορηγοί & Εκθέτες: Hydrotherm, EnergyIntel Services, Emerland Real Estate by Gilad Shabtai, Blackbook Agency, Muskita Aluminium Industries, KPMG, Kone Elevators Cyprus και IMR/Πανεπιστήμιο Λευκωσίας

Υποστηρικτής: Σύνδεσμος Επιστημόνων Επιμετρητών Οικονομολόγων Κατασκευών Κύπρου (ΣΕΕΟΚΚ)

Οργανωτής: ΙΜΗ

Δειτε Επισης

Kition για μη παρουσία στη Βουλή: Λυπούμαστε για την παρεξήγηση, σεβόμαστε το Σώμα
Angelonia Gardens 2 και Serenity Court τα δύο νέα έργα της Aristo Developers στην Πάφο
Blame game και...γεφύρι της Άρτας η ενιαία ανάπτυξη του λιμανιού και της μαρίνας-Το plan b της Kυβέρνησης
Στην Cyfield η ανάθεση του διαγωνισμού για βελτίωση της Τσερίου-Υπέβαλε την πιο συμφέρουσα προσφορά
Σνόμπαρε τη Βουλή και εξόργισε τους βουλευτές η Kition-Η διαβεβαίωση Βαφεάδη που περιμένει τη Νομική Υπηρεσία
Γ. Μισιρλής: To real estate μπορεί να προσφέρει περισσότερα
Σπάει τη σιωπή της και περνά στην αντεπίθεση η Kition-Εξαπολύει πυρά κατά Αλέξη Βαφεάδη
Κάθε λιμάνι και καημός...Θρίλερ για γερά νεύρα η ενιαία ανάπτυξη του 1,2 δις-Ενημερώνεται η Βουλή
Ask Wire: Αναγνωρίστηκε η γυναικεία ηγεσία και η δυναμική ανάπτυξης της εταιρείας
Α. Βαφεάδης: Έτσι θα κινηθεί η Κυβέρνηση εάν η Kition δεν καταθέσει την εγγυητική για λιμάνι-μαρίνα Λάρνακας