Σκιαγραφώντας το ευρωπαϊκό real estate

Οι εξελίξεις στην Κύπρο είναι πάντοτε συνδεδεμένες σε μεγάλο βαθμό με τις εξελίξεις στην υπόλοιπη Ευρώπη και ειδικά στην Ευρωζώνη. Όπως και στην χώρα μας, η ευρωπαϊκή αγορά ακινήτων έχει αλλάξει τα τελευταία χρόνια.

Ειδικά τώρα, που το επίπεδο πληθωρισμού παραμένει υψηλό σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες. Ενώ οι παράγοντες που οδηγούν σε πληθωρισμό μπορεί να υποχωρήσουν μεσοπρόθεσμα, οι μισθολογικές πιέσεις και οι αυξήσεις του κόστους παραγωγής αναμένεται ότι θα τον διατηρήσουν σε υψηλά επίπεδα και πάνω από τον στόχο του 2% στις αρχές του 2023.

Ωστόσο, τα ακίνητα παραμένουν ελκυστικά σε σχέση με άλλες κατηγορίες περιουσιακών στοιχείων με τον τομέα των γραφείων να βρίσκεται στο δρόμο προς την ανάκαμψη με κεντρικό άξονα την πράσινη ανάπτυξη και τους δείκτες ESG.

Οι βραχυπρόθεσμες προοπτικές παραμένουν ισχυρές, με το 2022 να είναι πιθανό να είναι η τελευταία χρονιά διψήφιων αποδόσεων στις περισσότερες αγορές. Με αυτές τις χαμηλές αποδόσεις, οι επενδυτές πρέπει να είναι προσεκτικοί στη μακροπρόθεσμη παγίδα αξίας.

Πόσο σημαντική παράμετρος είναι πλέον η υγεία και το λεγόμενο wellbeing στη διαδικασία λήψης απόφασης για απόκτηση ακινήτου; Το ερώτημα έρχεται να απαντήσει με την πλούσια εμπειρία της η World Research Director της Savills plc, Έρη Μητσοστεργίου. Το ερευνητικό πρόγραμμα του οποίου ηγείται μαζί με άλλα κορυφαία πρόσωπα θα τύχει ανάλυσης στο 16ο Συνέδριο & Έκθεση Ανάπτυξης Γης, Σχεδιασμού και Κατασκευής Κτιρίων που θα διεξαχθεί στις 8 Ιουνίου 2022. Το πρόγραμμα αξιολογεί το πώς οι οικονομικές, πολιτικές, δημογραφικές και τεχνολογικές αλλαγές διαμορφώνουν τις παγκόσμιες αγορές ακινήτων σήμερα αλλά και κατά τα επόμενα χρόνια. Η Έρη παρουσιάζει την εν λόγω έρευνα της Savills διεθνώς σε συνέδρια, διαδικτυακά σεμινάρια, podcast και στο Savills blog. Λόγω της μακρόχρονης εμπειρίας της στις διεθνείς αγορές ακινήτων, οι απόψεις της αποτυπώνονται συχνά σε ξένα ΜΜΕ ακινήτων. Είναι επίσης η Πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου ULI Greece and Cyprus National Council.

Στο επίκεντρο οι τάσεις και οι προκλήσεις

Το Συνέδριο θα καταπιαστεί με πληθώρα ζητημάτων που απασχολούν τον χώρο. Ανάμεσά τους οι βασικές πτυχές της κυβερνητικής πολιτικής στον τομέα ανάπτυξης γης και ακινήτων και οι αλλαγές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Θα συζητηθούν επίσης οι επιπτώσεις από την ουκρανική κρίση, το ProTech καθώς και η βιώσιμη αστική ανάπτυξη. Στο δεύτερο μέρος της διοργάνωσης, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις νέες τάσεις ανακαίνισης και την επανάχρηση παλαιών κτιρίων, τις αλλαγές στο καθημερινό πολύτιμο έργο του Project Manager λόγω της ραγδαίας εξέλιξης της τεχνολογίας. Σε ξεχωριστή ενότητα το κοινό θα πάρει μια γεύση από τις σύγχρονες τάσεις στον σχεδιασμό εσωτερικών χώρων. Οι πράσινες κατασκευές και τα βιώσιμα κτίρια βρίσκονται, επίσης, ανάμεσα στα ζητήματα που θα αναλύσουν καταξιωμένοι ομιλητές.

Σε ποιους απευθύνεται

Το Συνέδριο απευθύνεται σε εταιρείες ανάπτυξης γης, εκτιμητές ακινήτων, κτηματομεσιτικά γραφεία, εργολάβους και κατασκευαστικές εταιρείες, αρχιτέκτονες, πολιτικούς μηχανικούς, σχεδιαστές εσωτερικού χώρου και γεωτεχνικούς. Αξίζει να το παρακολουθήσουν και μηχανικοί, μηχανολόγοι, μηχανικοί συγκοινωνιών, περιβαλλοντικοί μηχανικοί, μηχανικοί ηλεκτρολογίας καθώς και δομικοί επιθεωρητές, τοπογράφοι, αστικοί και περιφερειακοί σχεδιαστές και Lighting και sound engineers. Απευθύνεται, ακόμη, σε τράπεζες και άλλους χρηματοοικονομικούς οργανισμούς, Λογιστικά/ελεγκτικά/φοροτεχνικά γραφεία, Δικηγορικά γραφεία, Εταιρείες διαχείρισης κεφαλαίων και περιουσιακών στοιχείων, Επενδυτές και σχετικούς κυβερνητικούς φορείς και ρυθμιστικές αρχές.

Για πληροφορίες και εγγραφές πατήστε εδώ.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

Οργανωτής: ΙΜΗ

Χορηγοί (μέχρι στιγμής): ΙMR/ Πανεπιστήμιο Λευκωσίας™, KPMG Limited

Με τη στήριξη (μέχρι στιγμής): Επιστημονικό Τεχνικό Επιμελητήριο Κύπρου (ΕΤΕΚ), Ομοσπονδία Συνδέσμων Εργολάβων Οικοδομών Κύπρου (Ο.Σ.Ε.Ο.Κ.), Παγκύπριος Σύνδεσμος Επιχειρηματιών Ανάπτυξης Γης και Οικοδομών, Σύλλογος Αρχιτεκτόνων Κύπρου, Σύλλογος Πολιτικών Μηχανικών Κύπρου, Συμβούλιο Εγγραφής και Ελέγχου Εργοληπτών Οικοδομικών και Τεχνικών Έργων, Σύνδεσμος Επιστημόνων Εκτιμητών Ακινήτων Κύπρου, Invest Cyprus, RICS

Χορηγοί Επικοινωνίας: περιοδικό ΙΝ Βusiness και πόρταλ REPORTER

 

Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές, επικοινωνήστε με την ΙΜΗ:

Τηλέφωνο: 22505555 │ Φαξ: 22679820

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: events@imhbusiness.com

Ιστοσελίδα: www.imhbusiness.com

 

Δειτε Επισης

Π. Χριστοδούλου: Επιτυγχάνεται η πολυπόθητη εναρμόνιση των όρων εργοδότησης του προσωπικού
Διοικητικό πρόστιμο συνολικού ύψους €360,000 στην ΚΕΠΕΥ MCA Intelifunds από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς
Συμφωνία σταθμός ανάμεσα σε Ελληνική και ΕΤΥΚ για ανανέωση της συλλογικής σύμβασης
Τράπεζα Κύπρου: Ξεκινά το πρόγραμμα επαναγοράς ιδίων μετοχών-Όλες οι πληροφορίες
Νικόδημος Δαμιανού: Απτά αποτελέσματα στον τομέα της ψηφιακής μετάβασης εντός του έτους
AstroBank: Προς πώληση αγροτικά τεμάχια
Ανεξαρτησίας: Ο μονόδρομος, ο δύσκολος στόχος για πεζόδρομο και ο ανταγωνισμός από τα malls
Με κόστος 1,2 εκατ. «ανασχηματίζει» με ηλεκτρικά τον στόλο οχημάτων του Υπουργικού η Κυβέρνηση
Το αναθεωρημένο νομοσχέδιο για το FDI screening και η δυστοκία της Κύπρου για συμμόρφωση
Δυνατότητα υποβολής αίτησης για μειωμένο ΦΠΑ 5% για κατοικία εντός ενός έτους