powered by

Έκοψε ταχύτητα η αγορά ακινήτων

Με θετικό πρόσημο, αλλά οριακή άνοδο κινήθηκαν τα ακίνητα τον Απρίλιο, τερματίζοντας το ράλι ανόδου των προηγούμενων μηνών του 2022.

Σύμφωνα με στοιχεία του Τμήματος Κτηματολογίου και Χωρομετρίας, τα πωλητήρια έγγραφα που κατατέθηκαν τον Απρίλιο του 2022 στα επαρχιακά κτηματολογικά γραφεία ανήλθαν στα 938 έναντι 832 τον Απρίλιο του 2021, καταγράφοντας άνοδο 13%.

Την ίδια ώρα, οι πωλήσεις ακινήτων του πρώτου τετράμηνου της χρονιάς αυξήθηκαν κατά 40%, φτάνοντας τις 3.947 από 2.817 την αντίστοιχη περίοδο του 2021.

Διαβάστε ακόμη:

NCH Capital Inc.: Το ματ των τεσσάρων κινήσεων στη Λάρνακα

Ρίχνουν το γάντι σε Κυβέρνηση-Βουλή για τα καύσιμα οι πρατηριούχοι

Παίρνει μορφή ο πύργος της Elena Baturina στη Λεμεσό (photos)

Οριακές απώλειες στην πρωτεύουσα
Άνοδο 13% καταγράφει και η Λεμεσός, με 329 πωλητήρια έγγραφα τον Απρίλιο του 2022 σε σχέση με 292 τον Απρίλιο του 2021. Για την περίοδο Ιανουαρίου - Απριλίου 2022, οι πωλήσεις ακινήτων στη Λεμεσό διαμορφώθηκαν στις 1.348 από 851 την ίδια περίοδο του 2021, σημειώνοντας άνοδο 58%.

Αμελητέες απώλειες 3% μετρά η Λευκωσία, με 222 πωλήσεις τον φετινό Απρίλιο συγκριτικά με 229 τον περσινό Απρίλιο, ενώ για το πρώτο τετράμηνο του έτους τα πωλητήρια έγγραφα στην πρωτεύουσα αυξήθηκαν οριακά κατά 2%, στα 895 από 875 το αντίστοιχο τετράμηνο του 2021.

Αύξηση σε όλες τις πόλεις
Η Πάφος μετρά 184 πωλήσεις ακινήτων τον Απρίλιο του 2022 σε σχέση με 130 τον Απρίλιο του 2021, σημειώνοντας αύξηση 42%. Για την τετραμηνία Ιανουαρίου - Απριλίου 2022, οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 80%, καθώς εκτοξεύθηκαν στις 837 από 465 την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Άνοδο 16% καταγράφηκε στις πωλήσεις ακινήτων στη Λάρνακα, οι οποίες διαμορφώθηκαν τον φετινό Απρίλιο στις 157 σε σύγκριση με 135 τον περσινό Απρίλιο. Τα πωλητήρια έγγραφα της πρώτης τετραμηνίας του 2022 στην Πάφο αυξήθηκαν κατά 49%, φτάνοντας τα 669 συγκριτικά με 450 την αντίστοιχη περίοδο του 2021.

Αμετάβλητες στις 46 παρέμειναν οι πωλήσεις ακινήτων στην ελεύθερη Αμμόχωστο, τον Απρίλιο του 2022, ενώ για την περίοδο Ιανουαρίου - Απριλίου 2022 καταγράφηκε αύξηση 13%, με τα πωλητήρια έγγραφα να φτάνουν τα 198 σε σχέση με 176 την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Δειτε Επισης

Έπεσαν οι υπογραφές για την φάση Β3 του περιμετρικού αυτοκινητόδρομου Λευκωσίας-Η περιγραφή του έργου
Πότε θα ολοκληρωθούν οι δύο φάσεις του έργου στη Λεωφόρο Τσερίου... Η πρόοδος των εργασιών
Είκοσι έξι διαμερίσματα και επαύλεις με θέα τη θάλασσα από την Altamira Real Estate
Δυναμική επιστροφή για την αγορά ακινήτων υψηλής αξίας-Πού και ποια η ακριβότερη πώληση
Σε νέα φάση ανάπτυξης εισέρχεται το λιμάνι Βασιλικού-Εξασφάλισε συγχρηματοδότηση €18,8 εκατ. από Ε.Ε.
Συνεχίστηκε η αύξηση στις τιμές κατοικιών το πρώτο τρίμηνο του 2025-Οι μεταβολές σε κατοικίες και διαμερίσματα
Απαντά στο Δήμο Στροβόλου για τα έργα €1 δις το Υπουργείο Εσωτερικών-«Αβάσιμοι και ανυπόστατοι ισχυρισμοί»
Δεν ικανοποίησαν ούτε τη Λακατάμεια οι εξαγγελίες έργων €1 δις στη Λευκωσία-«Απαρέσκεια και απογοήτευση»
Καταστήματα προς πώληση σε όλη την Κύπρο από την Gordian
Απογοήτευση Δήμου Στροβόλου για τις εξαγγελίες έργων €1 δις στη Λευκωσία-«Ο Στρόβολος αγνοήθηκε επιδεικτικά»