Τα κίνητρα για φοιτητικές εστίες στην εντός των τειχών Λευκωσία

Την προκήρυξη της Πρόσκλησης Υποβολής Αιτήσεων του Σχεδίου Χορηγιών για Φοιτητικές Εστίες/Φοιτητικά Δωμάτια, το οποίο εντάσσεται στο πλαίσιο του «Σχεδίου Δράσης για Αναζωογόνηση της εντός των τειχών Λευκωσίας», στην πλατεία της Φανερωμένης, ανακοίνωσαν οι υπουργοί Εσωτερικών και Οικονομικών

Κύριος στόχος του Σχεδίου η προσέλκυση φοιτητών και άλλων συναφών επενδύσεων για αναβάθμιση της περιοχής της εντός των τειχών πόλης της Λευκωσίας. 

Το συγκεκριμένο Σχέδιο παρέχει κίνητρα υπό μορφή κυβερνητικής χορηγίας, σε ιδιοκτήτες ακίνητης ιδιοκτησίας, ή ενοικιαστές κτηρίων (με ενυπόγραφη συγκατάθεση των ιδιοκτητών) στην περιοχή της εντός των τειχών Λευκωσίας, για ανακαίνιση των υποστατικών τους ή ανέγερση νέων κτηρίων, με βασικό σκοπό την μετατροπή ή δημιουργία, αντίστοιχα, φοιτητικών εστιών/ φοιτητικών δωματίων.

 

Η χρηματοδότηση πραγματοποιείται μέσω του Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας Κύπρου για την περίοδο 2021 – 2026 και έχει ως κύρια πηγή χρηματοδότησης τον Μηχανισμό Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Οι αιτήσεις από τις 2 Μαΐου 2022 μέχρι την 1η Νοεμβρίου 2022. 

Μάθε περισσότερα εδώ.


Σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Λευκωσίας, Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης τόνισε ότι σήμερα αρχίζει επίσημα το νέο σχέδιο κινήτρων για την προσέλκυση φοιτητών στην εντός των τειχών πόλη.

«Ποτέ στο παρελθόν δεν έχουν γίνει τόσα πολλά στην εντός των τειχών πόλη. Και το ενθαρρυντικό είναι ότι, όπου προχωρήσαμε με ολοκληρωμένες παρεμβάσεις, τα αποτελέσματα ήταν θετικά», ανέφερε σχετικά, υπενθυμίζοντας την οδό Ερμού - Πενταδακτύλου, τη δημιουργία του ιδρύματος Σεβέρη, τη δημιουργία του Μουσείου Χαμπή, τα οικονομικά κίνητρα που πρόσφατα δόθηκαν για προσέλκυση επιχειρήσεων, όλη την περιοχή του νέου δημαρχείου, σε συνδυασμό με τη λειτουργία του κέντρου έρευνας, σε συνεργασία με τα τρία κρατικά πανεπιστήμια της Κύπρου, την Πλατεία Ελευθερίας με την Κωστάκη Παντελίδη και τη Λεωφόρο Ομήρου.

«Αντιλαμβανόμαστε, όμως, ότι υπάρχουν πολλά ακόμα που πρέπει να γίνουν. Το συγκεκριμένο σχέδιο, στόχο έχει να μας φέρει ένα βήμα πιο κοντά στην μόνιμη και ποιοτική αναζωογόνηση της εντός των τειχών πόλης», διευκρίνισε ο δήμαρχος Λευκωσίας.

 

Αγορά ακινήτων στην οδό Αριστείδου και στη συμβολή Βουλγαροκτόνου-Αρσινόης-Κομνηνού
Στην έναρξη μίας νέας εποχής που επισφραγίζει την σταθερή και επιβεβαιωμένη βούληση και αποφασιστικότητά του Δήμου για την αναζωογόνησης ολόκληρης της περιοχής του ιστορικού κέντρου της πόλης, αναφέρεται σε ανακοίνωσή του ο Δήμος Λευκωσίας.

 

Οι αποφάσεις που έλαβε το Υπουργικό Συμβούλιο, οι οποίες ανακοινώθηκαν πριν από λίγες ημέρες και σήμερα παίρνουν επίσημη έναρξη, βρίσκουν τον Δήμο ιδιαίτερα χαρούμενο και αισιόδοξο ότι η κοινή προσπάθεια και συνεργασία των προηγούμενων ετών θα έχει την επιθυμητή κατάληξη.

 

«Η παροχή πολεοδομικών και άλλων κινήτρων και η διαμόρφωση σχεδίων και επίσπευση διαδικασιών για ανάπτυξη της εντός των τειχών πόλης, είναι το πιο πρόσφατο από μια σειρά μέτρων και παρεμβάσεων που έχουν υλοποιηθεί και θα συνεχίσουν να υλοποιούνται, προκειμένου να προσελκύσουμε νέους ανθρώπους να έρθουν και να ζήσουν ή να εργαστούν στο ιστορικό κέντρο της Λευκωσίας», σημειώνεται σε ανακοίνωση του Δήμου Λευκωσίας.

 

Τονίζεται ακόμα ότι μέρος του όλου σχεδιασμού είναι και η αγορά δύο ακινήτων, ένα στην οδό Αριστείδου και ένα κτηριακό συγκρότημα στη συμβολή των οδών Βουλγαροκτόνου-Αρσινόης-Κομνηνού, προκειμένου να διαμορφωθούν σε φοιτητικές εστίες, με χρηματοδότηση που εξασφάλισε ο Δήμος στο πλαίσιο του Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, ύψους €6,9 εκατ. τα οποία, σε συνδυασμό με την ανακαίνιση του σχολείου της Φανερωμένης και την μεταφορά της Πανεπιστημιακής Σχολής της Αρχιτεκτονικής θα δώσουν νέα πνοή στην παλιά πόλη.

 

Ο Δήμος Λευκωσίας ευελπιστεί ότι θα αποτελέσουν πόλο έλξης και άλλων επιχειρηματιών, που θα δουν την προοπτική και θα προχωρήσουν σε επενδύσεις, οι οποίες θα ενισχύσουν την δυναμική της εντός των τειχών πόλης.

Δειτε Επισης

AstroBank: Προς πώληση κατοικίες
Kition για μη παρουσία στη Βουλή: Λυπούμαστε για την παρεξήγηση, σεβόμαστε το Σώμα
Angelonia Gardens 2 και Serenity Court τα δύο νέα έργα της Aristo Developers στην Πάφο
Blame game και...γεφύρι της Άρτας η ενιαία ανάπτυξη του λιμανιού και της μαρίνας-Το plan b της Kυβέρνησης
Στην Cyfield η ανάθεση του διαγωνισμού για βελτίωση της Τσερίου-Υπέβαλε την πιο συμφέρουσα προσφορά
Σνόμπαρε τη Βουλή και εξόργισε τους βουλευτές η Kition-Η διαβεβαίωση Βαφεάδη που περιμένει τη Νομική Υπηρεσία
Γ. Μισιρλής: To real estate μπορεί να προσφέρει περισσότερα
Σπάει τη σιωπή της και περνά στην αντεπίθεση η Kition-Εξαπολύει πυρά κατά Αλέξη Βαφεάδη
Κάθε λιμάνι και καημός...Θρίλερ για γερά νεύρα η ενιαία ανάπτυξη του 1,2 δις-Ενημερώνεται η Βουλή
Ask Wire: Αναγνωρίστηκε η γυναικεία ηγεσία και η δυναμική ανάπτυξης της εταιρείας