Εργασίες νυχθημερόν για τον περιμετρικό της Λευκωσίας (photos)

InBusinessNews  29/03/2022 13:27
Εργασίες νυχθημερόν για τον περιμετρικό της Λευκωσίας (photos)

Εργασίες νυχθημερόν για τον περιμετρικό της Λευκωσίας (photos)

InBusinessNews  29/03/2022 13:27

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες κατασκευής του περιμετρικού αυτοκινητόδρομου Λευκωσίας, ο οποίος αναμένεται να συμβάλει στην άμβλυνση του κυκλοφοριακού προβλήματος και την ομαλότερη διοχέτευση της κίνησης στην είσοδο της πρωτεύουσας.

Η πρώτη φάση του έργου, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί στο τέλος του 2023, ανέρχεται στα €60 εκατ.

Την υλοποίηση του περιμετρικού αυτοκινητόδρομου τεσσάρων λωρίδων μήκους 7,5 χιλιομέτρων ανέλαβε η Cyfield.
 

perimetrikosnyxta5

Παράλληλα, θα περιλαμβάνει δευτερεύοντες δρόμους περίπου 10 χιλιομέτρων, που θα συνδέονται με το υφιστάμενο δίκτυο, καθώς και δύο διασταυρώσεις στη Βιομηχανική Περιοχή Ιδαλίου με τον αυτοκινητόδρομο, μία διασταύρωση στη Βιομηχανική Περιοχή Τσερίου με το Ολυμπιακό Σκοπευτήριο και ένα κυκλικό κόμβο στη Λεωφόρο Στροβόλου-Τσερίου.

Η Φάση Α του περιμετρικού αυτοκινητόδρομου αφορά το τμήμα από την συμβολή του με τον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας – Λεμεσού, παρά την Βιομηχανική περιοχή Ιδαλίου μέχρι την συμβολή του με την Λεωφόρο Στροβόλου/Τσερίου, παρά τη Βιοτεχνική Ζώνη Λακατάμιας.

perimetrikosnyxta3

 
Κλείνουν λωρίδες για πέντε μήνες
Προκειμένου το έργο να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατό, αλλά και προκειμένου να μετριαστεί η αναπόφευκτη ταλαιπωρία για τους οδηγούς, οι εργασίες διεξάγονται και κατά τη διάρκεια της νύχτας.

perimetrikosnyxta

Τονίζεται ότι πλέον η τροχαία κίνηση του αυτοκινητόδρομου Λευκωσίας-Λεμεσού με κατεύθυνση από Λεμεσό προς Λευκωσία και από Λευκωσία προς Λεμεσό, διεξάγεται σε δύο λωρίδες κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση και οι λωρίδες είναι μετατοπισμένες στην ανατολική πλευρά του υφιστάμενου αυτοκινητόδρομου.

perimetrikosnyxta4

Η κυκλοφορία από την έξοδο της βιομηχανικής Ιδαλίου προς τον παρακαμπτήριο Τσερίου  είναι απρόσκοπτη, ενώ η κυκλοφορία από τον παρακαμπτήριο Τσερίου προς Λευκωσία μέσω του αυτοκινητόδρομου είναι κλειστή. Η κυκλοφορία από τον παρακαμπτήριο Τσερίου προς Λευκωσία,  διεξάγεται μέσω του παλαιού δρόμου Λευκωσίας-Λεμεσού από τη φωτοελεγχόμενη συμβολή της JCC.

Σημειώνεται ότι η πιο πάνω διευθέτηση θα διαρκέσει για περίοδο πέντε μηνών περίπου.

Το κοινό μπορεί να ενημερωθεί μέσω της ιστοσελίδας www.traffic4cyprus.org.cy, στην οποία δίνεται χαρτογραφικά απεικόνιση της τελικής διευθέτησης που θα ισχύει για περίοδο περίπου πέντε μηνών.

RELATED ARTICLES

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ

Σχετικά Άρθρα

Πίσω στην αρχή της σελίδας