Πέτρος Πέτρου: Πλήγμα, αλλά θα αντέξουν στις κυρώσεις τα ακίνητα

Η Ρωσία αποτελούσε την πιο σημαντική αγορά για τον κλάδο του real estate στην Κύπρο και συνεπώς οι κυρώσεις της Δύσης επιφέρουν αρνητικές οικονομικές συνέπειες, δηλώνει στο InBusinessNews ο CEO της Oikos Group, Πέτρος Πέτρου, επισημαίνοντας ωστόσο ότι η ελκυστικότητα του νησιού σε διάφορους τομείς, μας επιτρέπει να βλέπουμε το μέλλον με αισιοδοξία.

Επηρεάζονται οι πωλήσεις και ενοικιάσεις

Ο κ. Πέτρου υπέδειξε πως ο πόλεμος στην Ουκρανία σαφώς επηρεάζει τις πωλήσεις και ενοικιάσεις ακινήτων στην Κύπρο, και ειδικότερα στην ελεύθερη Αμμόχωστο. «Η Ρωσία αποτελούσε και αποτελεί ίσως την πιο σημαντική αγορά για τον κλάδο μας στην Κύπρο και οι επιπτώσεις της όλης κρίσης, αναπόφευκτα θα επηρεάσουν και τον τομέα των πωλήσεων και ενοικιάσεων ακινήτων στην ελεύθερη Αμμόχωστο. Ο πόλεμος στην Ουκρανία, που έχει επιφέρει κυρώσεις στην Ρωσία, σίγουρα δεν μπορεί να αφήσει τον τομέα μας ανεπηρέαστο», εξήγησε. 

Μακροπρόθεσμες οι συνέπειες

Οι συνέπειες, σύμφωνα με τον κ. Πέτρου, θα συνεχίσουν και μακροπρόθεσμα να υφίστανται, καθώς θα ελαύνονται από τον πληθωρισμό, την αύξηση του κατασκευαστικού κόστους, τις κυρώσεις και της ισοτιμίας ευρώ με το ρούβλι. 

«Παρ' όλα αυτά είμαστε αισιόδοξοι ότι οι επενδυτές που έχουν επενδύσει ή και θα επενδύσουν σε πολυτελή ακίνητα τα οποία είναι σε πολύ καλή τοποθεσία -prime location, θάλασσα- θα αποφεύγουν τα μεγάλα ρίσκα και θα εμπιστευτούν την επαρχία Αμμοχώστου», ανέφερε ο κ. Πέτρου.

Παραμένει ελκυστική η Κύπρος

Καταλήγοντας, ο CEO της Oikos Group εξήρε την ελκυστικότητα της Κύπρου, η οποία-όπως επισήμανε- μπορεί να αντισταθμίσει τις όποιες αρνητικές συνέπειες. «Η δεσπόζουσα γεωγραφική θέση της χώρας μας, αλλά και η οικονομική μας δραστηριότητα, μας επιτρέπει να ατενίζουμε το μέλλον με αισιοδοξία», τόνισε

Δειτε Επισης

AstroBank: Προς πώληση αγροτικά τεμάχια
Δυνατότητα υποβολής αίτησης για μειωμένο ΦΠΑ 5% για κατοικία εντός ενός έτους
Euphoria Lifestyle Apartments: Το νέο έργο της Giovani Homes στο Παραλίμνι
Trilogy Plaza Opening: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για το νέο προορισμό της Λεμεσού
Τα αιτήματα της Kition, το ξεκάθαρο μήνυμα Βαφεάδη και τι διαμηνύει η Ελεγκτική Υπηρεσία
Βιομηχανικές αποθήκες και τεμάχια σε προνομιούχες περιοχές σε Λεμεσό, Λάρνακα και Πάφο από τη Gordian
Χ. Χριστοφίνας: Στα σκαριά σχέδια ιδιοκατοίκησης νέων, αναβάθμιση νοσοκομείου Τροόδους
INEX: Χτίζοντας για το μέλλον... H φιλοσοφία, τα πλάνα και τα μεγάλα projects του ομίλου
Δήμος Λάρνακας: Θετική εξέλιξη για την ενιαία ανάπτυξη λιμανιού-μαρίνας της πόλης
Η Kition για συνάντηση με Χριστοδουλίδη: Γεφυρώθηκαν οι διαφορές, δέσμευση για διασφάλιση της επιτυχίας του έργου