Μπαίνει στο ΧΑΚ η ελληνική Wealth Avenue

Το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου ανακοινώνει την εισαγωγή των Μετοχών της εταιρείας WEALTHAVENUE PLC, σύμφωνα με το Άρθρο 58(1) του Νόμου του ΧΑΚ στην Νεοαναπτυσσόμενων Εταιρειών Αγορά (Ν.Ε.Α.) του ΧΑΚ και την ταυτόχρονη εισαγωγή των μετοχών της στο Κεντρικό Αποθετήριο Μητρώο του ΧΑΚ σύμφωνα με τα Άρθρα 10(1) και (3) του περί Αξιών και Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου (Κεντρικό Αποθετήριο και Κεντρικό Μητρώο Αξιών) Νόμου.

Η εισαγωγή γίνεται με τη μέθοδο της ιδιωτικής τοποθέτησης και ο Σύμβουλος Εισαγωγής της εταιρείας, είναι η εταιρεία D. G. Halios Consultants Limited.

Ο εκδότης είναι εταιρεία εγγεγραμμένη στην Κύπρο και δραστηριοποιείται κυρίως στην αγορά ακινήτων. Η διαπραγμάτευση των πιο πάνω αξιών θα ξεκινήσει την Πέμπτη, 27 Ιανουαρίου 2022 και θα πραγματοποιείται σε Ευρώ (€). Το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου θα αναλάβει την τήρηση του μητρώου των πιο πάνω τίτλων, στο Κεντρικό Αποθετήριο/ Μητρώο του ΧΑΚ.

Ποια είναι η Wealth Avenue

Η ελληνικών συμφερόντων εταιρεία αποτελείται από αρχιτέκτονες, μηχανικούς και ανθρώπους των επενδύσεων με επιχειρηματικό και επενδυτικό background και στοχεύει στην αξιοποίηση της 40χρονης εμπειρίας τους στις επενδύσεις με κύριο πυλώνα το Real Estate και με ολοκληρωμένα έως τώρα πάνω από 350 έργα οικιστικής και εμπορικής χρήσεως επιφάνειας 76.000 τ.μ.

Η Wealth Avenue στοχεύει να επενδύει κυρίως σε hard assets και περιουσιακά στοιχεία σταθερής αξίας που αποφέρουν επαναλαμβανόμενο εισόδημα όπως το Real Estate στο οποίο μέσω του μεγάλου δικτύου επαφών έρχεται σε επαφή με ευκαιρίες ανάπτυξης σε ακίνητα υψηλής εμπορικότητας στην Ελλάδα και όχι μόνο. Επίσης έχει οργανωθεί πλήρως ένα τμήμα που θα εκμεταλλεύεται ευκαιρίες (αγορά - ανακαίνιση – πώληση/ενοικίαση) σε μικρού μεγέθους διαμερίσματα ή και ορόφους πολυκατοικιών το οποίο αποτελεί ένα niche market που δεν υπάρχει ιδιαίτερος ανταγωνισμός από άλλες εταιρείες λόγω μεγέθους, καθώς και ένα καθετοποιημένο τμήμα με παρουσία αποδεδειγμένα έμπειρων στελεχών από Ελλάδα και Κύπρο για τη ανάπτυξη και πώληση ακινήτων σε πελάτες του εξωτερικού με το πρόγραμμα Golden Visa.

Μελλοντικά θα εξετασθεί η συμμετοχή σε ενεργειακά έργα με μακροχρόνια και σταθερά έσοδα καθώς και η συμμετοχή σε επιλεγμένα high growth τεχνολογικά projects.

Βασικοί μέτοχοι της Wealth Avenue είναι οι αδερφοί Βανδώροι (Αλέξιος και Ανδρόνικος) δεύτερης γενιάς αρχιτέκτονες με CEO τον Αλέξιο, o οποίος είναι εκπρόσωπος στην Ελλάδα του μεγαλύτερου Παγκόσμιου Οργανισμού για τα Ψηλά Κτίρια και το Αστικό Περιβάλλον (CTBUH), Αντιπρόεδρος στην Πανελλήνια Ένωση Αρχιτεκτόνων, και είναι συνιδιοκτήτης στην μεγαλύτερη εταιρεία προσωπικής ανάπτυξης στην Ελλάδα (ΑποφασίΖΩ) και ο  Λευτέρης Κοντός Capital Markets Expert και παράλληλα CEO της investors matchmaking πλατφόρμας In4Capital.com.

Η Wealth Avenue PLC είχε καταθέσει επίσημα αίτηση εισαγωγής στη Ν.Ε.Α. Αγορά του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου το περασμένο καλοκαίρι. 

Δειτε Επισης

Ανάγκη για τον τουριστικό τομέα-«Δεν μπορούμε χωρίς ξένα εργατικά χέρια και αυτό αποδεικνύεται από τους αριθμούς»
Το ευ επιχειρείν στο βάθρο... Πραγματοποιήθηκαν τα 16α IN Business Awards(photos)
Πώς αξιολογούν τα ΚΕΠ οι πολίτες-Τα ευρήματα έρευνας του Υπουργείου Οικονομικών
Μάριος Ταννούσης: Η Κύπρος επενδυτικός προορισμός και πόλος σταθερότητας στην περιοχή
Αυτοί είναι οι βραβευθέντες των 16ων IN Business Awards
Νίκος Χριστοδουλίδης: Προκηρύσσει μεγάλη εκστρατεία για το rebranding της Κύπρου ο Invest Cyprus
Δρ. Χρ. Χατζηκυπριανού: Κτηνιατρική Σχολή στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο
Γ. Μιχαήλ: Ας πιστέψουμε στην κυπριακή επιχειρηματικότητα, ας γίνουμε μια πραγματικά pro-business κοινωνία
Global Chief Transformation Officer της Ogilvy ο Αντώνης Κόχειλας-Ποια τα νέα του καθήκοντα
Αυθεντικό Πάσχα στο Cap St. Georges: Ξεχωριστός προορισμός-Μοναδικές εμπειρίες