Τον Μάρτιο το Τοπικό Σχέδιο Ακάμα

InBusinessNews  24/01/2022 19:25
Τον Μάρτιο το Τοπικό Σχέδιο Ακάμα

Τον Μάρτιο το Τοπικό Σχέδιο Ακάμα

InBusinessNews  24/01/2022 19:25

Η σημαντική πρόοδος που έχει επιτευχθεί στην αντιμετώπιση των προβλημάτων του Ακάμα, χωρίς να παραγνωρίζονται οι ιδιαιτερότητες των κοινοτήτων της περιοχής, επισημάνθηκε σε σύσκεψη, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Όπως αναφέρθηκε στη σύσκεψη, στόχος της Κυβέρνησης είναι το Τοπικό Σχέδιο του Ακάμα να ανακοινωθεί τον Μάρτιο του 2022.

Σε γραπτή δήλωση της, η Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπος, Νιόβη Παρισινού αναφέρει ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, προέδρευσε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, σύσκεψης για το θέμα του Ακάμα.

Σημειώνει ότι στη σύσκεψη συμμετείχαν οι Υπουργοί Εσωτερικών και Γεωργίας, οι Διευθυντές των Τμημάτων Κτηματολογίου, Πολεοδομίας,  Περιβάλλοντος, Δασών και Αλιείας, ο Πρόεδρος του Πολεοδομικού Συμβουλίου και υπηρεσιακοί παράγοντες.

«Κατά τη σύσκεψη επισημάνθηκε η σημαντική πρόοδος που έχει επιτευχθεί στην αντιμετώπιση των προβλημάτων του Ακάμα, χωρίς να παραγνωρίζονται οι ιδιαιτερότητες  των κοινοτήτων της περιοχής. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε ότι το θέμα του Ακάμα πρέπει να επιλυθεί επισημαίνοντας ότι βρίσκεται σε εκκρεμότητα πέραν των 30 χρόνων. Στόχος της Κυβέρνησης, όπως αναφέρθηκε στη σύσκεψη, είναι το Τοπικό Σχέδιο του Ακάμα να ανακοινωθεί τον Μάρτιο του 2022», προσθέτει.

Το Τοπικό Σχέδιο του Ακάμα θα είναι διαμορφωμένο σύμφωνα με τις οδηγίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, αλλά ταυτόχρονα θα προσφέρει μέσα στα ίδια πλαίσια πολλαπλά οφέλη στις κοινότητες της περιοχής, οι οποίες αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της χερσονήσου του Ακάμα.  

RELATED ARTICLES

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ

Σχετικά Άρθρα

Πίσω στην αρχή της σελίδας