UDS - Icon: Ασφάλεια ψηλών κτιρίων με αφορμή τον σεισμό 6,5 ρίχτερ

Με αφορμή τον πρόσφατο σεισμό εντάσεως 6,5 Ρίχτερ και την αντισεισμική συμπεριφορά του Icon στη Λεμεσό, η UDS architects θέλει να ευχαριστήσει και να δώσει τα εύσημα της στους Τεχνικούς και Επιστημονικούς Σύμβουλους – συνεργάτες της.

Συγκεκριμένα, η ομάδα που εργάστηκε κυρίως σε θέματα αντοχής και ασφάλειας στο Icon είναι οι Πολιτικοί Μηχανικοί Hyperstatic Engineering, Ηλεκτρο/Μηχανολόγοι Μηχανικοί Elemec, οι Façade Engineers Cavazos & Co. Ltd και οι Σύμβουλοι Πυρασφάλειας IntFire (Cyprus) Ltd.

Οι Παύλος Αντωνιάδης και Ανδρέας Ελευθερίου, Αρχιτέκτονες και ιδρυτικά στελέχη της UDS architects, σε κοινή δήλωσή τους αναφέρουν χαρακτηριστικά:

«Οι προδιαγραφές ασφάλειας με τις οποίες σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε το Icon, βασίζονται σε καινοτόμες πρακτικές που ανταποκρίνονται πλήρως στις απαιτήσεις που αφορούν θέματα αντισεισμικότητας, ενεργειακής απόδοσης, πυρασφάλειας, διακίνησης και πρόσβασης και αποτελούν αδιαπραγμάτευτα στοιχεία της φιλοσοφίας της εταιρείας. Σχεδιάζοντας ψηλά κτίρια είχαμε πάντα να αντιμετωπίσουμε πολλές προκλήσεις, τεχνικού κυρίως χαρακτήρα. Ο σχεδιασμός σε σεισμογενή περιοχή σημαίνει ότι το στατικό μέρος της μελέτης αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του ολοκληρωμένου αρχιτεκτονικού σχεδιασμού και λαμβάνει χώρα παράλληλα με τα πρώτα στάδια της αρχιτεκτονικής μελέτης. Η μελετητική ομάδα από Κύπριους και ξένους επιστήμονες και μηχανικούς έχει διασφαλίσει την εφαρμογή των πιο σύγχρονων και καινοτόμων τεχνολογιών και λύσεων στα δύο κτίρια, ικανοποιώντας έτσι τις πιο απαιτητικές ευρωπαϊκές και διεθνείς προδιαγραφές αυξημένης αντοχής και ασφάλειας, λύσεις οι οποίες έχουν ενταχθεί οργανικά στον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό. Η τεχνογνωσία που αποκτήθηκε θα αξιοποιηθεί στο άμεσο μέλλον και προς όφελος κτιρίων συμβατικού μεγέθους, κόστους και ύψους».

Τα τελευταία 20 χρόνια η UDS architects δραστηριοποιείται στον τομέα σχεδιασμού οικιστικών, εμπορικών και σύνθετων Έργων στην Κύπρο, έχοντας αποκτήσει πολύτιμη εμπειρία και τεχνογνωσία από τη συνεργασία της με διεθνείς οίκους και αρχιτεκτονικά γραφεία.

www.udsarchitects.com

Δειτε Επισης

Στο τεύχος Απριλίου του περιοδικού GOLD: Living the American Dream
Fooderloo: Ένα καινοτόμο app που μειώνει το food waste και εξοικονομεί χρήματα στις επιχειρήσεις
Τελεσίγραφο Βαφεάδη στην Kition για την εγγυητική-Προθεσμία δύο ημερών, μετά τα πράγματα θα είναι διαφορετικά
Κώστας Κουμής: Τα τρία αρνητικά δεδομένα της φετινής χρονιάς και η αισιοδοξία για τις επιδόσεις του τουρισμού
Π. Χριστοδούλου: Επιτυγχάνεται η πολυπόθητη εναρμόνιση των όρων εργοδότησης του προσωπικού
Διοικητικό πρόστιμο συνολικού ύψους €360,000 στην ΚΕΠΕΥ MCA Intelifunds από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς
Συμφωνία σταθμός ανάμεσα σε Ελληνική και ΕΤΥΚ για ανανέωση της συλλογικής σύμβασης
Τράπεζα Κύπρου: Ξεκινά το πρόγραμμα επαναγοράς ιδίων μετοχών-Όλες οι πληροφορίες
Νικόδημος Δαμιανού: Απτά αποτελέσματα στον τομέα της ψηφιακής μετάβασης εντός του έτους
AstroBank: Προς πώληση αγροτικά τεμάχια