Πρώτη φάση της ανάπλασης οδών στη Λάρνακα (photos)

InBusinessNews  07/12/2021 09:51
Πρώτη φάση της ανάπλασης οδών στη Λάρνακα (photos)

Πρώτη φάση της ανάπλασης οδών στη Λάρνακα (photos)

InBusinessNews  07/12/2021 09:51

Ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση του έργου ανάπλασης οδών και διευκόλυνσης ΑμεΑ στο κέντρο της Λάρνακας, με την εκτέλεση των εργασιών στο δεύτερο τμήμα της οδού Αγίου Λαζάρου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Λάρνακας, «η εκτέλεση του συγκεκριμένου έργου αφορούσε την ανάπλαση δρόμων και πεζόδρομων στο Αστικό Κέντρο Λάρνακας στα πλαίσια της ολοκληρωμένης Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης της Λάρνακας, έτσι ώστε να καταστούν προσβάσιμα από ΑμεΑ».

Το έργο περιλάμβανε την περιοχή περιμετρικά του μεγάλου τζαμιού παρά το Μεσαιωνικό Κάστρο, τις οδούς Κλεάνθη Καλογερά και Μαυροϊδή, την οδό Αγίου Λαζάρου και τις οδούς Αρμένικης Εκκλησίας, Κορδικτώνος, Βασιλέως Ευαγόρου και τμήματος της οδού Ερμού.
 

larnakaanaplasi2

Πέραν της πλακόστρωσης των δρόμων και πεζοδρομίων, το έργο περιλαμβάνει, νέους καθιστικούς χώρους, λεκάνες δέντρων και παρτέρια, με νέο αστικό εξοπλισμό, ανθώνες και άλλα.
 

4081022799362348 image

Εργολάβος του έργου είναι η Κοινοπραξία Kedris Construction Ltd & S. Hadjichristofi Construction Ltd Join Venture. Η δαπάνη της Α’ φάσης ανέρχεται στα €2.126.199,10 επιπλέον ΦΠΑ.

Το έργο δύναται να συγχρηματοδοτηθεί από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής  Ανάπτυξης, στα πλαίσια του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020.

4081023045060773 image

Στο παρόν στάδιο ο Δήμος Λάρνακας βρίσκεται στην μελέτη για την Β’ Φάση ανάπλασης οδών η οποία θα περιλαμβάνει η πλακόστρωση των οδών Ερμού, Ζήνωνος Κιτιέως με όλους τους κάθετους δρόμους που συνδέουν το εμπορικό κέντρο με το παραλιακό μέτωπο των Φοινικούδων καθώς και την ανάπλαση της Πλατείας Αλκής και Ακροπόλεως.

RELATED ARTICLES

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ

Σχετικά Άρθρα

Πίσω στην αρχή της σελίδας