Έπιασαν… ουρανό και παραδίδονται Sky Tower και Ararat

Σε τελική ευθεία και κοντά στην ημερομηνία παράδοσης βρίσκονται οι κατασκευαστικές εργασίες των Sky Tower και Ararat Grand Residences, των δύο νέων πύργων που θα κοσμήσουν τη Λεμεσό. 

Για την πορεία των έργων, μίλησε στο InBusinessNews ο Μάριος Λ. Ποντίκης, CEO της Άτλας Παντού, της εταιρείας που έχει αναλάβει την κατασκευή των δύο έργων.

Παράλληλα, σχολίασε την κατακόρυφη αύξηση στις τιμές των κατασκευαστικών υλικών, οι οποίες με τη σειρά τους θα επιβραδύνουν την οικοδομική δραστηριότητα, τονίζοντας ότι για αντιμετώπιση των αρνητικών επιπτώσεων είναι επιτακτική ανάγκη να ενταθούν οι πιέσεις προς την κυβέρνηση για επίσπευση δημοσίων έργων και για σύσταση παρατηρητηρίου τιμών.

Διαβάστε ακόμα: 

Στην καρδιά της Λεμεσού ένα νέο boutique hotel (pics) 

Bean Bar: Delivery σε τρεις πόλεις και μισθός barista έως €1.300

Sky Tower: 89 πολυτελή διαμερίσματα σε 23 ορόφους   

Στην περιοχή Ποταμού της Γερμασόγειας και σε απόσταση μόλις 300 μέτρων από τη θάλασσα αναγείρεται το εντυπωσιακό Sky Tower.

Όπως σημειώνει ο κ. Ποντίκης, με 89 πολυτελή διαμερίσματα υψηλών προδιαγραφών και σε ένα πύργο 23ων ορόφων με ξενοδοχειακές ανέσεις και τις τελευταίες τάσεις αρχιτεκτονικής και σχεδιασμού, το Sky Tower θα αποτελεί ένα συγκρότημα κατοικιών υψηλών προδιαγραφών.

Ο κ. Ποντίκης επισημαίνει ότι οι ιδιοκτήτες των διαμερισμάτων μπορούν να απολαύσουν τις ανέσεις των εγκαταστάσεων που, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνουν την απίστευτη πανοραμική θέα της θάλασσας, στιγμές χαλάρωσης στο σπα, κοινή εξωτερική πισίνα, θερμαινόμενη εσωτερική πισίνα, γυμναστήριο, γήπεδο τένις, τους καταπράσινους κήπους που περιβάλλουν τον πύργο και άνετο υπόγειο χώρο στάθμευσης.

Το Sky Tower, όπως τονίζει ο Μάριος Λ.Ποντίκης, συνδυάζεται αρμονικά με το αστικό τοπίο της τουριστικής περιοχής της Λεμεσού χάρη στον υπέροχο σχεδιασμό του από ένα από τα κορυφαία αρχιτεκτονικά γραφεία του Λονδίνου. «Αυτό το έργο πρόκληση των 23 ορόφων θα έχει επένδυση αλουμινίου σε όλο του το εξωτερικό», υποδεικνύει. 

Προχωρώντας σταθερά προς την ολοκλήρωση και παράδοση του έργου, οι μόνες εναπομένουσες εργασίες που αφορούν το κτήριο, είναι κάποιες εργασίες στους κοινόχρηστους χώρους, ανέφερε ο κ. Ποντίκης. 

Όσον αφορά τις εξωτερικές εργασίες του έργου, σύμφωνα με τον CEO της Άτλας Παντού, οι μόνες εργασίες που δεν έχουν ολοκληρωθεί είναι οι εργασίες τοπιοτέχνησης του έργου.  

Οι εργασίες ανέγερσης του συγκεκριμένου πύργου ξεκίνησαν τον Ιούνιο του 2017 και αναμένεται να παραδοθεί μέχρι το τέλος της χρονιάς.

Σημειώνεται πως η ανάπτυξη του έργου γίνεται για λογαριασμό της Prime Property Group, αρχιτέκτονες είναι το αρχιτεκτονικό γραφείο UHA London and Panos Panayiotou & Associates, PPA, Q.S. η εταιρεία PMI (Project Management International) και σύμβουλοι ηλεκτρομηχανολόγοι η εταιρεία Alexis S Stavrou & Associates.

 
Ararat Grand Residences: 16 διαμερίσματα και ρετιρέ πέντε ορόφων 

Στον παραλιακό δρόμο Παρεκκλησιάς, μια από τις πιο προνομιακές περιοχές της Λεμεσού, αναπτύσσεται το Ararat Grand Residences, ο πύργος 23 ορόφων με ξενοδοχειακές ανέσεις.

Ο Μάριος Λ. Ποντίκης εξηγεί πως το μοναδικό έργο αποτελείται από μόνο 16 πολυτελή διαμερίσματα. Το ισόγειο θα αποτελείται από μια μεγάλη πλατεία που θα οδηγεί σε ένα γκουρμέ εστιατόριο, σπα με σάουνα, χαμάμ, ατμόλουτρο και αίθουσες μασάζ, πισίνα, σαλόνι πούρων με μπαρ, κάβα, διάφορες μπουτίκ και χώρο στάθμευσης.

Επίσης, το ισόγειο θα περιλαμβάνει χώρους στάθμευσης για τους ιδιοκτήτες των διαμερισμάτων και τους επισκέπτες του συγκροτήματος. Στον πρώτο και δεύτερο όροφο θα βρίσκεται η αίθουσα υποδοχής και ο προθάλαμος του πύργου.

Στα περίπου 8.000 τ.μ. γης του συγκροτήματος, θα υπάρχει μια πισίνα μισού Ολυμπιακού μεγέθους (25x10 μέτρα) με μπαρ, γήπεδο τένις, πάρκο και παιδική χαρά.

Οι χώροι του έργου περικλείονται με περίφραξη και κάμερες ασφαλείας 24ωρης παρακολούθησης.

Υπερπολυτελές ρετιρέ πέντε ορόφων

Το ρετιρέ του Ararat Grand Residences θα αποτελείται από πέντε ορόφους και θα καταλαμβάνει συγκεκριμένα από τον 19ο μέχρι τον 23ο όροφο του έργου. Πρόκειται για ένα υπερπολυτελές διαμέρισμα, με ιδιωτικό ανελκυστηρα και πισίνα.

Το υπόλοιπο κτήριο αποτελείται από τα ακόλουθα:

• 3ος - 4ος όροφος: διαμερίσματα

• 5ος όροφος: γυμναστήριο και σάουνα

• 6ος όροφος: εσωτερική θερμαινόμενη πισίνα ρωμαϊκού τύπου και αίθουσες αναψυχής

• 7ος μέχρι 12ος όροφο: διαμερίσματα

• 13ος όροφος: Sky Garden που είναι κομμάτι του εστιατορίου στον επόμενο όροφο

• 14ος όροφος: Εστιατόριο υψηλών προδιαγραφών με ιδιωτικό ανελκυστήρα και χώρους στάθμευσης στο ισόγειο

• 15ος - 18ος όροφο: διαμερίσματα

Σύμφωνα με τον κ. Ποντίκη, οι χωματουργικές εργασίες, οι εργασίες θεμελίωσης, ο σκελετός και οι κολώνες μέχρι τον 21ο όροφο του κυρίως κτηρίου έχουν ολοκληρωθεί. 

Παράλληλα, ανέφερε ότι οι εργασίες τοιχοποιίας και επιχρισμάτων έχουν επίσης ολοκληρωθεί μέχρι τον 17ο όροφο.

Όσον αφορά τις εξωτερικές εργασίες και τις επί μέρους κατασκευές συμπεριλαμβανομένης και της πλάκας του χώρου στάθμευσης, οι κατασκευαστικές εργασίες έχουν ολοκληρωθεί και προχωρούν οι εργασίες τελειωμάτων.

Η ανάπτυξη του Ararat Grand Residences γίνεται για λογαριασμό της Maserdo Ltd, αρχιτέκτονες είναι το αρχιτεκτονικό γραφείο Photiou Architects, Q.S. η εταιρεία A. Demetriades & Partners L.L.C. και σύμβουλοι ηλεκτρομηχανολόγοι η εταιρεία Primedesign Consulting Engineers Ltd.

Στα ύψη οι τιμές των κατασκευαστικών υλικών

Όσον αφορά την κατακόρυφη αύξηση του κόστους των βασικών οικοδομικών υλικών, ο CEO της Άτλας Παντού υπέδειξε ότι το φαινόμενο αυτό πηγάζει από την πανδημία, η οποία οδήγησε στην αλλοίωση της διεθνούς παραγωγικής αλυσίδας. Συγκεκριμένα, όπως εξήγησε, η αυξημένη ζήτηση από την μία και η μειωμένη προσφορά από την άλλη, έσπρωξαν τις τιμές των κατασκευαστικών υλικών στα ύψη.

Πρόσθεσε ότι αρνητικό αντίκτυπο προκάλεσε και η πρόσφατη αύξηση στο κόστος καυσίμων παγκοσμίως, η οποία συνέβαλε αλυσιδωτά και αυτή στην περαιτέρω αύξηση των τιμών των οικοδομικών και κατασκευαστικών υλικών.

Επιβραδύνεται η οικοδομική δραστηριότητα

Τα πιο πάνω, όπως εκτίμησε ο κ. Ποντίκης, αναμένεται να ασκήσουν πιέσεις για επιβράδυνση της οικοδομικής δραστηριότητας.

«Το αυξημένο κατασκευαστικό κόστος, το οποίο αποτελεί αναμφίβολα υψηλό ρίσκο για τις εργοληπτικές εταιρείες και τους επαγγελματίες ανάπτυξης γης, αναμένεται να οδηγήσει σε δυστοκία στην έναρξη νέων έργων, καθυστερήσεις στην ολοκλήρωση υπό εξέλιξη έργων, πιθανή έλλειψη συγκεκριμένων υλικών ή μεγάλους χρόνους αναμονής για την παραλαβή τους, ενώ σε συγκεκριμένες περιπτώσεις, στην ανάγκη πιστωτικής επέκτασης για να ολοκληρωθούν ή να ξεκινήσουν ορισμένα κατασκευαστικά έργα», εξήγησε σχετικά.

Να ενταθούν οι πιέσεις προς την κυβέρνηση

Για αναχαίτιση των πιο πάνω αρνητικών εξελίξεων και για μετριασμό των δυσμενών επιπτώσεων, ο κ. Ποντίκης επεσήμανε ότι πρέπει να ενταθούν οι πιέσεις προς την κυβέρνηση για επίσπευση δημοσίων έργων και για σύσταση παρατηρητηρίου τιμών.

Δειτε Επισης

Kition για μη παρουσία στη Βουλή: Λυπούμαστε για την παρεξήγηση, σεβόμαστε το Σώμα
Angelonia Gardens 2 και Serenity Court τα δύο νέα έργα της Aristo Developers στην Πάφο
Blame game και...γεφύρι της Άρτας η ενιαία ανάπτυξη του λιμανιού και της μαρίνας-Το plan b της Kυβέρνησης
Στην Cyfield η ανάθεση του διαγωνισμού για βελτίωση της Τσερίου-Υπέβαλε την πιο συμφέρουσα προσφορά
Σνόμπαρε τη Βουλή και εξόργισε τους βουλευτές η Kition-Η διαβεβαίωση Βαφεάδη που περιμένει τη Νομική Υπηρεσία
Γ. Μισιρλής: To real estate μπορεί να προσφέρει περισσότερα
Σπάει τη σιωπή της και περνά στην αντεπίθεση η Kition-Εξαπολύει πυρά κατά Αλέξη Βαφεάδη
Κάθε λιμάνι και καημός...Θρίλερ για γερά νεύρα η ενιαία ανάπτυξη του 1,2 δις-Ενημερώνεται η Βουλή
Ask Wire: Αναγνωρίστηκε η γυναικεία ηγεσία και η δυναμική ανάπτυξης της εταιρείας
Α. Βαφεάδης: Έτσι θα κινηθεί η Κυβέρνηση εάν η Kition δεν καταθέσει την εγγυητική για λιμάνι-μαρίνα Λάρνακας