Προωθούνται αυτοκινητόδρομοι σύνδεσης ορεινών περιοχών με τις πόλεις

Η κυβέρνηση στηρίζει ποικιλότροπα τις κοινότητες τις υπαίθρου και έχει θέσει ως στόχο, μέσα από τα διάφορα έργα που διεκπεραιώνει, να αντιμετωπίσει την αστυφιλία και να διευκολύνει τη ζωή των κατοίκων, βελτιώνοντας τις συνθήκες διαβίωσης και ενισχύοντας την επαγγελματική δραστηριοποίηση, δήλωσε Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, Γιάννης Καρούσος.

Σε χαιρετισμό του, στην τέλεση των εγκαινίων του «Χανιού της Κλήρου», ο Υπουργός Μεταφορών είπε πως η πολιτική της Κυβέρνησης είναι να προσφέρει τα μέσα και τις δυνατότητες σε όσους το επιλέγουν να παραμείνουν ή να επιστρέψουν στα χωριά καταγωγής τους, σημειώνοντας ότι το Υπουργείο του «καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για ικανοποίηση των αιτημάτων των κοινοτήτων και σε αυτό το πλαίσιο διαβεβαιώνει ότι η στήριξη του Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων προς την κοινότητα σας θα συνεχίσει να είναι συνεχής και πολυεπίπεδη».

«Απτό παράδειγμα της πολιτικής της Κυβέρνησης για στήριξη των ορεινών και απομακρυσμένων περιοχών της Κύπρου αποτελεί η κατασκευή των αυτοκινητόδρομων που ενώνουν τις πόλεις με τις περιοχές αυτές», είπε ο κ. Καρούσος.

Όπως πρόσθεσε, το Υπουργείο Μεταφορών στο πλαίσιο του Στρατηγικού Σχεδιασμού του για προώθηση αναπτυξιακών έργων με στόχο την αναζωογόνηση των ορεινών περιοχών, προωθεί την κατασκευή του αυτοκινητόδρομου Λευκωσίας-Παλαιχωρίου, σημειώνοντας ότι «το Έργο προτείνεται και στη μελέτη που εκπονήθηκε για την «Εθνική Στρατηγική Ανάπτυξης των Ορεινών Κοινοτήτων» (στρατηγική Τροόδους), η οποία εγκρίθηκε από το Υπουργικό Συμβούλιο».

Ανέφερε πως η μελέτη για το τμήμα Ανάγυια-Κλήρου-Αγροκηπιά, μήκους περίπου οκτώ χιλιομέτρων βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο και αναμένονται οι τελικές μελέτες των Υπηρεσιών Κοινής Ωφελείας για να ενσωματωθούν στη μελέτη του δρόμου.

Παράλληλα, είπε πως προωθείται η διαδικασία των απαλλοτριώσεων, ώστε με την ολοκλήρωση της μελέτης να προχωρήσει άμεσα και η δημοσίευση της Γνωστοποίησης Απαλλοτρίωσης, με στόχο την προκήρυξη του διαγωνισμού για κατασκευή του δρόμου αρχές του νέου έτους. Η εκτίμηση του κόστους κατασκευής του δρόμου ανέρχεται στα 61 εκατομμύρια.

Σύμφωνα με τον Υπουργό Μεταφορών προωθείται και η κατασκευή του τμήματος Ανθούπολη-Ανάγυια, το οποίο έχει περιληφθεί στον Περιμετρικό Αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας, που αποτελεί μέρος του εθνικού δικτύου αυτοκινητοδρόμων και αναπόσπαστο μέρος του Διευρωπαϊκού Δικτύου Μεταφορών (ΔΕΔ-Μ).

Καταληκτικά ανέφερε πως για το τμήμα αυτό αναμένεται η έγκριση συγχρηματοδότησης για υλοποίηση του εντός της προγραμματικής περιόδου 2021-2027.

Δειτε Επισης

Στο τεύχος Απριλίου του περιοδικού GOLD: Living the American Dream
Fooderloo: Ένα καινοτόμο app που μειώνει το food waste και εξοικονομεί χρήματα στις επιχειρήσεις
Τελεσίγραφο Βαφεάδη στην Kition για την εγγυητική-Προθεσμία δύο ημερών, μετά τα πράγματα θα είναι διαφορετικά
Κώστας Κουμής: Τα τρία αρνητικά δεδομένα της φετινής χρονιάς και η αισιοδοξία για τις επιδόσεις του τουρισμού
Π. Χριστοδούλου: Επιτυγχάνεται η πολυπόθητη εναρμόνιση των όρων εργοδότησης του προσωπικού
Διοικητικό πρόστιμο συνολικού ύψους €360,000 στην ΚΕΠΕΥ MCA Intelifunds από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς
Συμφωνία σταθμός ανάμεσα σε Ελληνική και ΕΤΥΚ για ανανέωση της συλλογικής σύμβασης
Τράπεζα Κύπρου: Ξεκινά το πρόγραμμα επαναγοράς ιδίων μετοχών-Όλες οι πληροφορίες
Νικόδημος Δαμιανού: Απτά αποτελέσματα στον τομέα της ψηφιακής μετάβασης εντός του έτους
AstroBank: Προς πώληση αγροτικά τεμάχια