Ψάχνουν την φόρμουλα για ανέγερση φοιτητικών εστιών στην Πάφο

Συνάντηση με το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΟΔΑΠ είχε σήμερα στο Δημοτικό Μέγαρο Πάφου, ο Δήμος Πάφου, στο πλαίσιο της οποίας έγινε  μια πρώτη συζήτηση σε επίσημο επίπεδο για το θέμα της ανέγερσης φοιτητικών εστιών, μετά και την σύναψη συμφωνίας του Δήμου με το ΤΕΠΑΚ.

Σε δηλώσεις του μετά το πέρας της συνάντησης ο Δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος, ανέφερε πως η συζήτηση επικεντρώθηκε στο θέμα της ανέγερσης των φοιτητικών εστιών και στο κατά πόσο υπάρχει δυνατότητα ο Δήμος Πάφου στα πλαίσια συνεργασίας και των συμφωνιών που θα υπογραφούν με το ΤΕΠΑΚ για εγκατάσταση της Σχολής Τουριστικών Σπουδών στην Πάφο, σε ένα διπλανό τεμάχιο γης που είναι ιδιοκτησίας του ΣΟΔΑΠ, να ανεγερθούν φοιτητικές εστίες.

Κατά αυτόν τον τρόπο, ανέφερε, θα  μπορέσει να υποστηριχτεί η μετακίνηση των φοιτητών, προσθέτοντας ότι με αυτόν τον τρόπο θα γίνει πιο ομαλή η λειτουργία της Σχολής Τουριστικών Σχολών στην Πάφο.

Ο Δήμαρχος Πάφου εκτίμησε πως εκ πρώτης όψεως υπάρχει μια θετική ανταπόκριση και θετική στάση από το Δ.Σ. του ΣΟΔΑΠ,  πλην όμως, όπως σημείωσε, πρέπει να ακολουθηθούν όλες οι νόμιμες και διαφανείς διαδικασίες για να ληφθούν οι αποφάσεις με τον τρόπο που πρέπει να ληφθούν από το ΣΟΔΑΠ.

Να γίνουν, ανέφερε, «κάποιες συμφωνίες με το ΤΕΠΑΚ για μακροχρόνια ενοικίαση αυτών των εστιών και βεβαίως ο Δήμος θα σηκώσει τα μανίκια και θα υποχρεωθεί σε μια τέτοια περίπτωση να αναλάβει το επίμοχθο έργο της επίβλεψης και του συντονισμού της ανέγερσης, στα πλαίσια ότι θα αναλάβουμε και την ανέγερση των εγκαταστάσεων για το ΤΕΠΑΚ προς όφελος του».

Με αυτόν τον τρόπο συμπλήρωσε, θα βρίσκονται σε στενή επαφή τόσο με τον πρόεδρο του ΣΟΔΑΠ Ανδρέα Πίρπα και τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ αλλά και με τον Έφορο Συνεργατισμού για να ληφθούν ακριβώς οι κατάλληλες αποφάσεις.  Επεσήμανε ακόμη πως τόσο ο Δήμος όσο και ο ΣΟΔΑΠ υπηρετούν το δημόσιο συμφέρον.

Ερωτηθείς για τα χρονοδιαγράμματα της ανέγερσης των φοιτητικών εστιών ο κ. Φαίδωνος είπε πως το κτήριο των εστιών είναι 3.000 τ.μ. και θα χρειαστούν 14 μήνες για την υλοποίηση του έργου από την ημέρα που θα ξεκινήσει ο εργολάβος τις εργασίες .

Από την πλευρά του ο Ανδρέας Πίρπας πρόεδρος του ΔΣ του ΣΟΔΑΠ σε δηλώσεις του είπε πως ήταν μια θετική συνάντηση, σημειώνοντας πως και ο ΣΟΔΑΠ προσφέρει στην κοινωνία ως εταιρεία που ασχολείται με το οινοποιητικό τομέα. Έχουμε, είπε, το τεμάχιο γης που αποτελεί περιουσιακό στοιχείο του οργανισμού και είμαστε θετικοί στο να παραχωρηθεί για την ανέγερση φοιτητικών εστιών, με στόχο να δοθεί μια νέα πνοή στην Πάφο.

Δειτε Επισης

Ξάνθος Σαρρής: Η αναγέννηση της ΕΥΡΗΚΑ
Trilogy Plaza Opening: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για το νέο προορισμό της Λεμεσού
«Μάχη» αδειοδότησης για τα δύο νέα malls στη Λεμεσό-Οι διαδικασίες που τρέχουν και ποια τα δεδομένα
Τα αιτήματα της Kition, το ξεκάθαρο μήνυμα Βαφεάδη και τι διαμηνύει η Ελεγκτική Υπηρεσία
ΔΝΤ: Η Κύπρος θα «πιάσει» νωρίτερα το όριο 60% στον δείκτη δημόσιου χρέους
Mall of Cyprus: Μέρισμα €7,5 εκατ. από τα κέρδη 2022 και 2023
Columbia Technology και Sita δημιουργούν την SmartSea-Θα παρέχει λύσεις ναυτιλιακής τεχνολογίας
ΟΕΒ: Απαράδεκτες απεργίες σε εταιρείες μηχανολογικών και ηλεκτρολογικών έργων-Συντεχνίες «τιμωρούν» τις επιχειρήσεις
Καλύτερες οι εκτιμήσεις του ΔΝΤ για την κυπριακή οικονομία-Ικανοποίηση Υπουργείου Οικονομικών
Αντώνης Ορθοδόξου: Προβληματίζουν αλλά χωρίς επιπτώσεις στις αφίξεις οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή