«Προστριβές στον κατασκευαστικό τομέα για το αυξημένο κόστος»

InBusinessNews  09/10/2021 06:45
«Προστριβές στον κατασκευαστικό τομέα για το αυξημένο κόστος»

«Προστριβές στον κατασκευαστικό τομέα για το αυξημένο κόστος»

InBusinessNews  09/10/2021 06:45

Η άνοδος των τιμών στις πρώτες ύλες και τα ναύλα έχει προκαλέσει προστριβές σε ό,τι αφορά στην απορρόφηση της αύξησης του κατασκευαστικού κόστους, δήλωσε στο InBusiness TV, ο Εμπορικός Διευθυντής της Muskita Aluminium Industries, Νέαρχος Κέλπης. Οι προστριβές εντοπίζονται ως επί τω πλείστο μεταξύ του κυρίως εργολάβου και του τελικού πελάτη, αλλά και μεταξύ του εργολάβου και των υπό-εργολάβων του.

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Κέλπης ανέφερε ότι η αυξημένη τελική τιμή ενδεχομένως να δημιουργήσει την ανάγκη προσέλκυσης επενδυτών ή αγοραστών μεγαλύτερης αγοραστικής δύναμης από τους υφιστάμενους στην κυπριακή αγορά, ενώ παράλληλα τόνισε την αδυναμία της εγχώριας αγοράς να δώσει έστω και μερική λύση στο πρόβλημα.

Το θετικό, σύμφωνα με τον ίδιο, είναι ότι υπάρχουν πολλά έργα εν εξελίξει, καθώς και πολλά καινούργια που φαίνεται ότι θα προχωρήσουν και θα ολοκληρωθούν. Την ίδια ώρα, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο μείωσης των τιμών σε περίπτωση που η ζήτηση δεν καλύψει την προσφορά.

Καταλήγοντας, δεν παρέλειψε να αναφερθεί στις υπηρεσίες της Muskita Aluminium Industries, λέγοντας ότι «η Muskita μπορεί να εγγυηθεί την απρόσκοπτη παροχή υλικών, όπως αλουμινίου, εξαρτημάτων και ελαστικών στεγάνωσης στους πελάτες της, άμεσους ή έμμεσους, και την κάλυψη των αναγκών τους μέχρι την τελική παράδοση του project».

RELATED ARTICLES

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ

Σχετικά Άρθρα

Πίσω στην αρχή της σελίδας