Δέκα πύργοι που θα υψωθούν στην Κύπρο

Μεγάλες οικιστικές, εμπορικές και μεικτές αναπτύξεις αναμένεται να υλοποιηθούν τα επόμενα χρόνια. 

Τα πολυώροφα κτήρια, τα οποία είτε έχουν εγκριθεί από την Περιβαλλοντική Αρχή και βρίσκονται υπό κατασκευή είτε παραμένουν σε διαβούλευση, πρόκειται να ανεγερθούν σε διάφορες περιοχές της Κύπρου. Ωστόσο, οι περισσότερες αναπτύξεις προγραμματίζεται να γίνουν σε Λεμεσό και Λευκωσία.

Το InBusinessNews παρουσιάζει μερικούς από τους πύργους που αναμένεται να υψωθούν τα επόμενα χρόνια, σύμφωνα με τις μελέτες εκτίμησης επιπτώσεων στο περιβάλλον που κατατέθηκαν ενώπιον του Τμήματος Περιβάλλοντος ή τις γνωματεύσεις / αποφάσεις της Περιβαλλοντικής Αρχής.

Διαβάστε ακόμα:

Σχεδόν sold out το Limassol Del Mar

Μore Than a Business Leader: Πρεμιέρα τη Δευτέρα με Στ. Καραμοντάνη

 

ΛΕΥΚΩΣΙΑ

Landmark Project – Office and Residential Tower Development

Την έγκρισή της έδωσε η Περιβαλλοντική Αρχή για την ανέγερση και λειτουργία του έργου «Landmark Project-Office and Residential Tower Development» στην περιοχή του ξενοδοχείου The Landmark, στη Λευκωσία.

Το προτεινόμενο έργο περιλαμβάνει την κατασκευή και λειτουργία ενός ψηλού οικιστικού κτηρίου δεκαεπτά ορόφων, το οποίο θα αποτελείται από 53 συνολικά διαμερίσματα, καθώς και ενός ψηλού κτηρίου με γραφειακές χρήσεις δεκαέξι ορόφων και μιας ιδιωτικής πλατείας 1.500 τ.μ.

Το εκτιμώμενο κόστος του έργου ανέρχεται συνολικά στα €70 εκατ.

Η ανάπτυξη «Landmark Nicosia» βρίσκεται σε ένα από τα πιο σημαντικά οικόπεδα της Λευκωσίας, η οποία σηματοδοτεί την είσοδο στο κέντρο της πόλης εδώ και 60 χρόνια.

Η αποπεράτωση του κτηρίου γραφείων αναμένεται περί τα τέλη Απριλίου 2023 και του οικιστικού κτηρίου περί τα τέλη Νοεμβρίου 2023.

Severi

Πρόκειται για ένα εντυπωσιακό έργο δώδεκα ορόφων, απέναντι από το Προεδρικό, το οποίο αναμένεται να αποτελέσει εμβληματικό σημείο αναφοράς για τη Λευκωσία και θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες της σύγχρονης επιχειρηματικής δραστηριότητας.

Το κτήριο είναι φτιαγμένο εξολοκλήρου από γυαλί και το εξωτερικό του περίβλημα καλύπτεται με κατακόρυφα σκίαστρα αλουμινίου.

Η οροφή του είναι καλυμμένη με φωτοβολταϊκά πλαίσια αξιοποιώντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Στο ισόγειο του φιλοξενείται ένας άνετος χώρος υποδοχής 210 τ.μ. και ύψους έξι μέτρων.

Το συνολικό εμβαδό του κτηρίου είναι 4,300 τ.μ. και διαθέτει χώρους στάθμευσης σε τρία επίπεδα υπογείως για 105 θέσεις αυτοκινήτων. 

Το έργο σχεδίασε το αρχιτεκτονικό γραφείο C. Kythreotis and Associates.

Identity Tower

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, το Identity Tower, ιδιοκτησία της Nice Day Developments, υπολογίζεται να αρχίσει να κατασκευάζεται τέλος του 2021 με αρχές του 2022.

Πρόκειται για οικιστικό πύργο, 22 ορόφων που θα ανεγερθεί κοντά στο νέο θέατρο ΘΟΚ, στη συνοικία Τρυπιώτης και θα αποτελείται από διαμερίσματα δύο, τριών και τεσσάρων υπνοδωματίων.

Στο ισόγειο του Identity Tower θα διαμορφωθεί δημόσιος χώρος, ο οποίος, σύμφωνα με τους σχεδιασμούς, θα φιλοξενεί κάποιου είδους εστιατόριο, ενώ στην οροφή θα υπάρχει roof garden.  

Orion

Την έγκριση από το Τμήμα Περιβάλλοντος, έλαβε το έργο Orion.

Το Orion, αφορά δύο μοντέρνους πύργους 64 μέτρων στην Έγκωμη και θα προσφέρει ανεμπόδιστη θέα 180 μοιρών, με ιδιωτική πισίνα και απομονωμένους κήπους.

Θα αποτελείται από διαμερίσματα ενός υπνοδωματίου, δύο υπνοδωματίων, τριών υπνοδωματίων και ρετιρέ. Το έργο θα συμπεριλαμβάνει επίσης πισίνα, γυμναστήριο / σάουνα και υπηρεσίες θυρωρού.

Το κόστος του έργου, το οποίο είναι ιδιοκτησίας της εταιρείας «VASSOS MARKIDES ESTATES LTD» και θα κατασκευαστεί δίπλα από το ξενοδοχείο Hilton Park,  εκτιμάται ότι θα ανέλθει στα €30 εκατ.

 

ΛΕΜΕΣΟΣ

Sky Gardens

Η περιβαλλοντική αρχή, έδωσε την έγκρισή της, για την ανάπτυξη του Sky Gardens, το οποίο θα αποτελείται από δύο ψηλά κτήρια 14 ορόφων και 10 επαύλεις.

Το έργο θα τοποθετείται στο Ζακάκι και συγκεκριμένα 400 μέτρα από το υπό ανέγερση City Of Dreams Mediterranean, το καζίνο-θέρετρο της Λεμεσού.

Τα ψηλά κτήρια θα περιλαμβάνουν κολυμβητικές δεξαμενές, υπόγειους χώρους με χώρο στάθμευσης και κοινόχρηστους χώρους στο ισόγειο.

Ιδιοκτήτρια εταιρεία, είναι η AN SKY GARDENS LTS.

Clelia

Πύργο 19 ορόφων χτίζει η Κλέλια Χατζηιωάννου στον Άγιο Τύχωνα Λεμεσού, με το συνολικό κόστος να ανέρχεται στα €11.000.000.

Πρόκειται για οικιστική ανάπτυξη που η μελέτη για την κατασκευή και λειτουργία της βρίσκεται ενώπιον του Τμήματος Περιβάλλοντος για δημόσια διαβούλευση.

Η ανάπτυξη περιλαμβάνει ένα μοντέρνο και πολυτελές οικιστικό κτήριο με υπόγειο ιδιωτικό χώρο στάθμευσης. Σύμφωνα με τη μελέτη εκτίμησης επιπτώσεων στο περιβάλλον, πρόκειται για ένα μοντέρνο και πολυτελές αμιγώς οικιστικό κτήριο 19 επιπέδων, με υπόγειο ιδιωτικό χώρο στάθμευσης.

Η ανάπτυξη θα έχει ύψος 75,3 περίπου μέτρα και θα συμπεριλαμβάνει ιδιωτική πισίνα και ιδιωτικό γυμναστήριο.

Θα αποτελείται από 26 οικιστικές μονάδες οι οποίες έχουν σχεδιαστεί σύμφωνα με προδιαγραφές υψηλού επιπέδου, καθώς και 41 χώρους στάθμευσης

Οι κατασκευαστικές εταιρεία αναμένεται να διαρκέσουν μέχρι και τον Δεκέμβριο του 2023.

Westminster Residences

 

Ενώπιον του Τμήματος Περιβάλλοντος βρίσκεται μεγάλη οικιστική ανάπτυξη στον δήμο Γερμασόγειας, στη Λεμεσό, η οποία αναμένεται να προσελκύσει ντόπιους αλλά και τουρίστες, ενισχύοντας τον κοινωνικοοικονομικό χαρακτήρα της περιοχής.

Η εταιρεία CYAGAMA LTD προγραμματίζει την κατασκευή και λειτουργία οικιστικής ανάπτυξης με την ονομασία «Westminster Residences», στα διοικητικά όρια της ενορίας Ποταμού Γερμασόγειας.

Σύμφωνα με τη μελέτη εκτίμησης επιπτώσεων στο περιβάλλον, η οποία βρίσκεται για διαβούλευση ενώπιον της Περιβαλλοντικής Αρχής, η προτεινόμενη ανάπτυξη αφορά την ανέγερση ενός πολύ ψηλού κτηρίου, 17 ορόφων, και δύο επιμέρους κτηρίων που το πλαισιώνουν.

Το κεντρικό κτήριο θα περιλαμβάνει θα περιλαμβάνει διαμερίσματα, κήπο οροφής με πισίνα, οροφή και οροφή κλιμακοστασίου, σε συνολικό ύψος περίπου 81 μέτρων.

Επιπλέον, η οικιστική ανάπτυξη θα διαθέτει ενιαίο ημιυπόγειο χώρο με γυμναστήριο, hammam, αποδυτήρια, αποθήκες, δωμάτιο ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού, κλιμακοστάσιο και ασανσέρ.

Dasoudi Residence

Την έγκρισή του, έδωσε το Τμήμα Περιβάλλοντος για την κατασκευή και λειτουργία του Dasoudi Residence, το οποίο χωροθετείται εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Γερμασόγειας.

Το κτήριο, θα αποτελείται από 16 ορόφους και σύνολο 29 διαμερίσματα και δύο καταστήματα στον Δήμο Γερμασόγειας.

Στους 16 ορόφους συμπεριλαμβάνονται 13 υπέργειοι, ένας υπόγειος, μεσοπάτωμα, μηχανολογικός όροφος και εγκαταστάσεις οροφής.

 

ΛΑΡΝΑΚΑ

Mackenzie Tower

Το έργο τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση έπειτα από δημοσίευση του Τμήματος Περιβάλλοντος.

Κατασκευάστρια εταιρεία του προτεινόμενου έργου, η ELITE ISLAND PROPERTIES.

Η προτεινόμενη ανάπτυξη αφορά την ανέγερση ενός υψηλού οικιστικού κτηρίου και μιας πισίνας. Το κτήριο περιλαμβάνει 10 ορόφους και έχει ύψος περίπου 34 μέτρα.

Προορίζεται για οικιστική χρήση, αφού περιλαμβάνει συνολικά 57 διαμερίσματα. Επίσης, διαθέτει δυο επίπεδα με χώρους στάθμευσης, έναν υπόγειο κι ένα χώρο στο ισόγειο.

Το συνολικό εμβαδόν των τεμαχίων της ανάπτυξης είναι 2.510 m2. Το κτήριο θα καλύπτει συνολική έκταση 1.255 τ.μ. και η πισίνα 90 τ.μ.

Το προτεινόμενο έργο χωροθετείται εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Λάρνακας στην ενορία Σκάλας όπου η τοποθεσία ανέγερσής του βρίσκεται σε απόσταση περίπου 2,5 χλμ. νότια του πυρήνα του Δήμου Λάρνακας, σε απόσταση 3 χλμ. περίπου νοτιοδυτικά του Λιμανιού Λάρνακας και περίπου 1.2 χλμ. βορειοανατολικά του αεροδρομίου Λάρνακας.

 

ΠΑΦΟΣ

Asimina A, B & C

Την έγκρισή του έδωσε το Τμήμα Περιβάλλοντος για την κατεδάφιση τριώροφου ξενοδοχείου “Asimina Suites Hotel” και την ανέγερση τριών νέων κτηρίων (Asimina A, B & C), εννιά ορόφων και ύψος 34 μέτρων το κάθε ένα, με διαμερίσματα, της εταιρείας Constantinou Bros.

Τα τρία κτήρια, θα αποτελούντε από εννιά ορόφους έκαστο και συνολικά 57 διαμερίσματα.

Σύμφωνα με την μελέτη εκτίμησης των επιπτώσεων στο περιβάλλον, στον υπόγειο χώρο που θα κατασκευαστεί θα υπάρχουν 86 θέσεις στάθμευσης οχημάτων, κλιμακοστάσιο και ασανσέρ.

Από το ισόγειο μέχρι τον όγδοο όροφο θα υπάρχουν δύο διαμερίσματα των τριών υπνοδωματίων ανά όροφο, ενώ στον τελευταίο όροφο κάθε κτηρίου θα υπάρχει ένα διαμέρισμα των πέντε υπνοδωματίων.

Η συνολική δυναμικότητα του προτεινόμενου έργου θα είναι 57 διαμερίσματα / 177 κλίνες, ενώ θα διαθέτει χώρους πρασίνου έκτασης 2.870 τ.μ. περίπου.

Το συνολικό εμβαδόν του τεμαχίου είναι ίσο με 14.844 τ.μ.

 

Δειτε Επισης

Kition για μη παρουσία στη Βουλή: Λυπούμαστε για την παρεξήγηση, σεβόμαστε το Σώμα
Angelonia Gardens 2 και Serenity Court τα δύο νέα έργα της Aristo Developers στην Πάφο
Blame game και...γεφύρι της Άρτας η ενιαία ανάπτυξη του λιμανιού και της μαρίνας-Το plan b της Kυβέρνησης
Στην Cyfield η ανάθεση του διαγωνισμού για βελτίωση της Τσερίου-Υπέβαλε την πιο συμφέρουσα προσφορά
Σνόμπαρε τη Βουλή και εξόργισε τους βουλευτές η Kition-Η διαβεβαίωση Βαφεάδη που περιμένει τη Νομική Υπηρεσία
Γ. Μισιρλής: To real estate μπορεί να προσφέρει περισσότερα
Σπάει τη σιωπή της και περνά στην αντεπίθεση η Kition-Εξαπολύει πυρά κατά Αλέξη Βαφεάδη
Κάθε λιμάνι και καημός...Θρίλερ για γερά νεύρα η ενιαία ανάπτυξη του 1,2 δις-Ενημερώνεται η Βουλή
Ask Wire: Αναγνωρίστηκε η γυναικεία ηγεσία και η δυναμική ανάπτυξης της εταιρείας
Α. Βαφεάδης: Έτσι θα κινηθεί η Κυβέρνηση εάν η Kition δεν καταθέσει την εγγυητική για λιμάνι-μαρίνα Λάρνακας