REMU: Deals €76 εκατ. και χαρτοφυλάκιο ακινήτων €1,4 δισ.

Πωλήσεις ακινήτων €76 εκατ. πέτυχε το πρώτο εξάμηνο του 2021 η Τράπεζα Κύπρου έναντι €24 εκατ. το ίδιο εξάμηνο του 2020.

Η Διεύθυνση Διαχείρισης Ακινήτων (REMU) ανακοίνωσε κέρδη από πωλήσεις ακινήτων ύψους €7 εκατ. έναντι €3 εκατ., την αντίστοιχη περσινή περίοδο, σε συνέχεια της χαλάρωσης των περιοριστικών μέτρων.

Σε γη οι μισές πωλήσεις
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της Τράπεζας Κύπρου για την πρώτη εξαμηνία του 2021, οι πωλήσεις περιουσιακών στοιχείων αφορούν όλες τις κατηγορίες ακινήτων, με το 54% των πωλήσεων σε αξία το εξάμηνο που έληξε στις 30 Ιουνίου 2021 να αφορούν γη.

Το Συγκρότημα της Τράπεζας Κύπρου προχώρησε σε εκτέλεση αγοραπωλητήριων συμφωνιών με συνολική τιμή συμβολαίου ύψους €85 εκατ. (για 387 ακίνητα), σε σύγκριση με €27 εκατ. (για 170 ακίνητα) το πρώτο εξάμηνο του 2020.

Διαβάστε ακόμα: 

Σε αυτά τα ξενοδοχεία επιχορηγημένες διακοπές για εμβολιασμένους

Venus Minerals: Το Megellan αποκαλύπτει χρυσό και χαλκό στο Τρόοδος

Στον Διοικητή για τα προβλήματά τους οι επιχειρηματίες

Επιπρόσθετα, το Συγκρότημα είχε προχωρημένες διαδικασίες για πωλήσεις ακινήτων με τιμή συμβολαίου ύψους €85 εκατ. στο τέλος Ιουνίου 2021, εκ των οποίων τα €48 εκατ. αφορούσαν υπογεγραμμένες αγοραπωλητήριες συμφωνίες, σε σύγκριση με €68 εκατ. στο τέλος Ιουνίου 2020, εκ των οποίων τα €53 εκατ. αφορούσαν υπογεγραμμένες αγοραπωλητήριες συμφωνίες.

Εξάλλου, η REMU ανέλαβε ακίνητα ύψους €21 εκατ. κατά το α’ εξάμηνο του 2021 σε σύγκριση με προσθήκες ύψους €30 εκατ. κατά το αντίστοιχο εξάμηνο του 2020, μέσω συμφωνιών ανταλλαγής χρέους με ακίνητα και ανακτηθέντων ακινήτων.

Το χαρτοφυλάκιο ακινήτων
Κατά το τέλος του πρώτου εξαμήνου του 2021 η Μονάδα διαχειριζόταν ακίνητα λογιστικής αξίας ύψους €1,404 εκατ. (αποτελούμενα από ακίνητα ύψους €1,285 εκατ. τα οποία κατηγοριοποιήθηκαν ως ‘Αποθέματα ακινήτων’ και €119 εκατ. ως ‘Επενδύσεις σε Ακίνητα’), σε σύγκριση με €1,473 εκατ. στις 31 Δεκεμβρίου 2020 (αποτελούμενα από ακίνητα ύψους €1,350 εκατ. τα οποία κατηγοριοποιήθηκαν ως ‘Αποθέματα ακινήτων’ και €123 εκατ. ως ‘Επενδύσεις σε Ακίνητα’).

Επιπρόσθετα από τα ακίνητα τα οποία διαχειρίζεται η Διεύθυνση Διαχείρισης Ακινήτων, ακίνητα τα οποία κατηγοριοποιήθηκαν ως ‘Επενδύσεις σε Ακίνητα’ με λογιστική αξία ύψους €8 εκατ. στις 30 Ιουνίου 2021 (σε σύγκριση με €5 εκατ. στις 31 Δεκεμβρίου 2020), αφορούν ακίνητα που κατείχε το Συγκρότημα πριν τη σύσταση της Διεύθυνσης Διαχείρισης Ακινήτων τον Ιανουάριο του 2016.

Στο χαρτοφυλάκιο της REMU περιλαμβάνονται οικιστικά ακίνητα €167 εκατ., εκ των οποίων ακίνητα €143 εκατ. βρίσκονται στην Κύπρο και €24 εκατ. στην Ελλάδα.

 

 
Την πλειοψηφία κατέχουν τα οικόπεδα και τα αγροτεμάχια συνολικής αξίας €589 εκατ., εκ των οποίων €582 εκατ. στην Κύπρο, €5 εκατ. στην Ελλάδα και €2 εκατ. στη Ρουμανία.

Τα γραφεία και άλλα εμπορικά ακίνητα που κατέχει η REMU έχουν αξία €267 εκατ. (€237 εκατ. στην Κύπρο, €26 εκατ. στην Ελλάδα και €4 εκατ. στη Ρουμανία), ενώ η αξία γηπέδων γκολφ και ακινήτων σχετικά με γκολφ ανέρχεται στα €262 εκατ.

Στα €94 εκατ. φτάνει η αξία βιοτεχνιών και βιομηχανιών και στα €25 εκατ. η αξία των ξενοδοχείων.

Δειτε Επισης

Kition για μη παρουσία στη Βουλή: Λυπούμαστε για την παρεξήγηση, σεβόμαστε το Σώμα
Angelonia Gardens 2 και Serenity Court τα δύο νέα έργα της Aristo Developers στην Πάφο
Blame game και...γεφύρι της Άρτας η ενιαία ανάπτυξη του λιμανιού και της μαρίνας-Το plan b της Kυβέρνησης
Στην Cyfield η ανάθεση του διαγωνισμού για βελτίωση της Τσερίου-Υπέβαλε την πιο συμφέρουσα προσφορά
Σνόμπαρε τη Βουλή και εξόργισε τους βουλευτές η Kition-Η διαβεβαίωση Βαφεάδη που περιμένει τη Νομική Υπηρεσία
Σπάει τη σιωπή της και περνά στην αντεπίθεση η Kition-Εξαπολύει πυρά κατά Αλέξη Βαφεάδη
Κάθε λιμάνι και καημός...Θρίλερ για γερά νεύρα η ενιαία ανάπτυξη του 1,2 δις-Ενημερώνεται η Βουλή
Ask Wire: Αναγνωρίστηκε η γυναικεία ηγεσία και η δυναμική ανάπτυξης της εταιρείας
Α. Βαφεάδης: Έτσι θα κινηθεί η Κυβέρνηση εάν η Kition δεν καταθέσει την εγγυητική για λιμάνι-μαρίνα Λάρνακας
«Country Homes 2»: Η νέα οικιστική ανάπτυξη της Cyfield στα Λεύκαρα-Ένα συγκρότημα 17 κατοικιών