Χορηγία Κατηγορίας Ανάπτυξη Γης - Κατασκευές

Καδής: Τιμή για την Κύπρο να προεδρεύει του Πανευρωπαϊκού Συνδέσμου Λατομείων

O Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Κώστας Καδής είχε την Πέμπτη συνάντηση με εξαμελή αντιπροσωπεία του Πανευρωπαϊκού Συνδέσμου Λατομείων (UEPG), με επικεφαλής τον νέο του Πρόεδρο, Αντώνη Λατούρο.  

Ο Υπουργός είπε ότι είναι μεγάλη τιμή για την Κύπρο και για τον αντίστοιχο κυπριακό οργανισμό, "το γεγονός ότι ένας καταξιωμένος συμπατριώτης μας προεδρεύει αυτού του πανευρωπαϊκού και μεγάλης εμβέλειας οργανισμού". 

Ανέφερε ότι ο οργανισμός αριθμεί γύρω στις 15.000 επιχειρήσεις, με 26.000 λατομεία περίπου σε όλη την Ευρώπη και με 200.000 προσωπικό.  

"Αντιλαμβάνεστε τι τιμή είναι για την Κύπρο, η οποία διαθέτει γύρω στα 24 λατομεία, να προεδρεύει αυτού του τεράστιου οργανισμού. Θεωρούμε ότι έχουμε να μάθουμε πάρα πολλά τόσο από την παρουσία του κ. Λατούρου στη συγκεκριμένη θέση όσο και από τη συνεργασία μας με τον Σύνδεσμο", είπε ο κ. Καδής.

Αναφερόμενος στις νέες πολιτικές που δρομολογούνται στην Κύπρο, ο Υπουργός είπε ότι αυτές οι πολιτικές θέτουν στο επίκεντρό τους την αειφόρο ανάπτυξη, την αειφόρο χρήση των φυσικών πόρων, την κυκλική οικονομία και τη διατήρηση της βιοποικιλότητας.

Πρόσθεσε πως η αειφορική λειτουργία των λατομείων μπορεί αφενός να μας προσφέρει τους φυσικούς πόρους που χρειαζόμαστε καθημερνά στη ζωή μας, για τους δρόμους, τα σπίτια, τα νοσοκομεία και τις υποδομές, και αφετέρου να γίνεται με τη λιγότερη ζημιά στο περιβάλλον και με πιο αποτελεσματική χρήση των φυσικών πόρων.

"Η αξιοποίηση των αρχών της κυκλικής οικονομίας προς αυτή την κατεύθυνση, και η αξιοποίηση ανακυκλωμένων υλικών που προκύπτουν από κατεδαφίσεις και άλλες διαδικασίες θεωρούμε ότι είναι μονόδρομος. Η άντληση εμπειριών και τεχνογνωσίας από τον Σύνδεσμο σε αυτόν τομέα θα είναι εξαιρετικής σημασίας για την Κύπρο" είπε.

Επίσης ο Υπουργός εξέφρασε τις  ευχαριστίες του προς τον κ. Λατούρο για τη βοήθεια που προσέφεραν τα μέλη του Παγκύπριου Συνδέσμου Σκυροποιών, της οποίας είναι επίσης Πρόεδρος, στην πρόσφατη πυρκαγιά.

Ο κ. Λατούρος είπε ότι τα λατομεία και τα λατομικά υλικά είναι παντού και ερχόμαστε σε επαφή μαζί τους κάθε δευτερόλεπτο καθώς είναι αναγκαία και για την οικονομία και για την ποιότητα ζωής που απολαμβάνουμε σήμερα.

"Χωρίς τα λατομικά υλικά δεν μπορούμε να έχουμε οικονομία, δεν μπορούμε να έχουμε την ποιότητα ζωής που έχουμε σήμερα" ανέφερε.

Πρόσθεσε πως για να μας εμπιστεύονται οι συνάδελφοι Ευρωπαίοι την προεδρία αυτού του τεράστιου συνδέσμου "σημαίνει πως κάτι κάνουμε σωστό σε αυτό τον τόπο, κάτι κάνουμε σωστό ως λατομική βιομηχανία, ως Υπουργείο και ως αρμόδιες κυβερνητικές υπηρεσίες που μας ελέγχουν και μας καθοδηγούν, για να έχουμε αυτά τα υψηλού επιπέδου λατομεία, τα οποία δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από τα αντίστοιχα ευρωπαϊκά".

 

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Το «Build to Rent» και πώς το βλέπουν επενδυτές και επιχειρηματίες ανάπτυξης γης
Η πράσινη μετάβαση στον τομέα των ακινήτων-Ευκαιρίες, προκλήσεις και υποχρεώσεις
Η επιχειρηματικότητα, η εξαγγελία Προύντζου για το ΣΟΠΑΖ και ο στόχος που θέτει για τραμ στη Λεμεσό ο Αρμεύτης
N. PSARAS CONSTRUCTION CO: Γυναίκα προς γυναίκα
B.Scott: Αναγκαιότητα η υιοθέτηση ολιστικής προσέγγισης στους Οργανισμούς
Altamira Real Estate: Επενδυτική ευκαιρία με βιομηχανικό τεμάχιο στην Αγία Βαρβάρα Πάφου
Ι. Χαραλάμπους: Οι τάσεις στις ευρωπαϊκές αγορές και ο μετασχηματισμός του 2023
Κ. Ονησιφόρου: Οι εξελίξεις αναδιαμορφώνουν τον τομέα των ακινήτων
Κ. Ιωάννου: Οι εξελίξεις στα ακίνητα, το νέο σύστημα αδειοδότησης και οι προτεραιότητες της κυβέρνησης
To κορυφαίο παγκοσμίως project της Property Gallery στο MIPIM 2024