«Ναι» για Zaria Resort-Grand Hyatt Limassol, αλλά χωρίς πεζόδρομο

Την έγκριση της Περιβαλλοντικής Αρχής έλαβε η ανάπτυξη «ZARIA RESORT - GRAND HYATT LIMASSOL» της Anolia Holdings Limited.

Ο χρόνος ολοκλήρωσης του έργου εκτιμάται στους 24 μήνες, νοουμένου ότι δε θα υπάρξουν οποιεσδήποτε καθυστερήσεις, λόγω διαφόρων εσωτερικών ή εξωτερικών παραγόντων.

Το έργο που θα πραγματοποιηθεί στην κοινότητα Πύργου της επαρχίας Λεμεσού, εντός των τεμαχίων 167-205-206-207-295 του Φ/Σχ: 54/47, αποτελείται από ξενοδοχειακή μονάδα η οποία περιλαμβάνει τη δυτική και την ανατολική πτέρυγα. Οι δύο πτέρυγες έχουν ύψος 36.5 μέτρων και αποτελούνται από 8 ορόφους και συνολικά διαθέτουν 300 δωμάτιά.

Στην ανατολική πτέρυγα πέραν την ξενοδοχειακής μονάδας υπάρχει και οικιστική ανάπτυξή - πύργος 16 ορόφων (9ος έως 24ος όροφος, με συνολικό ύψος 109 μέτρων) ο οποίος αποτελείται από 40 διαμερίσματα.

Τα 40 διαμερίσματα χωρίζονται σε πέντε διαφορετικούς τύπους με τα ακόλουθα χαρακτηριστικά:

• 9 διαμερίσματα ενός υπνοδωματίου,

• 14 διαμερίσματα δύο υπνοδωματίων,

• 16 διαμερίσματα τριών υπνοδωματίων,

• 1 penthouse

Κοντά στην St Raphael Marina

Νοτιοδυτικά του έργου, σε απόσταση περίπου 1 χλμ., βρίσκεται η St Raphael Marina. Στην περιοχή κοντά στην παραλία υπάρχουν και άλλες ξενοδοχειακές μονάδες και διάφορα οικιστικά και τουριστικά συγκροτήματα.

Spa, γυμναστήριο, καφετερία και χώροι δεξιώσεων

Τόσο η ξενοδοχειακή μονάδα όσο και η οικιστική ανάπτυξη διαθέτουν ξεχωριστούς υπόγειους χώρους στάθμευσης.

Συγκεκριμένα η ξενοδοχειακή μονάδα διαθέτει τρεις υπόγειους χώρους στάθμευσης (-2,-1 και 00) με συνολικό αριθμό θέσεων στάθμευσης τους 242 εκ των οποίων οι 8 θέσεις θα εξυπηρετούν ΑΜΕΑ. Η οικιστική ανάπτυξη διαθέτει ένα υπόγειο χώρο στάθμευσης στο τρίτο υπόγειο με 91 θέσεις στάθμευσης εκ των οποίων οι 3 θέσεις θα εξυπηρετούν ΑΜΕΑ.

Οι υπόγειοι χώροι των κτιρίων περιλαμβάνουν επίσης αποθήκες, μηχανολογικές εγκαταστάσεις, εσωτερική κολυμβητική δεξαμενή, spa, γυμναστήριο, καφετερία, χώρους δεξιώσεων, γραφεία διαχείρισης και συντήρησης και αποδυτήρια, κουζίνα, δωμάτια και σουίτες με ιδιωτική πισίνα, που λόγω της υψομετρικής διαφοράς του κτιρίου η πρόσβαση τους γίνεται από τον χώρο του υπογείου.

Ο ισόγειος χώρο χώρος περιλαμβάνει τον χώρο υποδοχής, εστιατόριο, και δωμάτια. Στον εξωτερικό χώρο η ξενοδοχειακή μονάδα διαθέτει δύο εξωτερικές πισίνες, παιδότοπο, εστιατόριο και εξωτερικό χώρο δεξιώσεων.

Έκοψαν τον πεζόδρομο

Σύμφωνα με τη γνωμάτευση, το Τμήμα Περιβάλλοντος δεν συναινεί στη δημιουργία παραλιακού πεζόδρομου, (που εφάπτεται κρατικού παράκτιου τεμαχίου που βρίσκεται νότια των οικοπέδων της ανάπτυξης), καθώς οι πεζόδρομοι ως έργα εμπίπτουν στους περί της Εκτίμησης των Επιπτώσεων στο Περιβάλλον από Ορισμένα Έργα Νόμους του 2018 έως 2021 (Δεύτερο Παράρτημα) και ως εκ τούτου ο πεζόδρομος που προβλεπεται στα έργα της εν λόγω ανάπτυξης, πρέπει να αφαιρεθεί από τη σχετική άδεια για διαχωρισμό οικοπέδων και να εξεταστεί ως ξεχωριστό έργο μετά από τη υποβολή και αξιολόγηση σχετικού Εντύπου Πληροφοριών, εκ μέρους της αρμόδιας αρχής.

Επίσης έγινε αίτηση για κατασκευή δύο κυματοθραυστών έμπροσθεν της ανάπτυξης «Zaria Resort – Grand Hyatt Limassol» και αναμένεται σύντομα απόφαση της Περιβαλλοντικής Αρχής.

Δειτε Επισης

AstroBank: Προς πώληση αγροτικά τεμάχια
Δυνατότητα υποβολής αίτησης για μειωμένο ΦΠΑ 5% για κατοικία εντός ενός έτους
Νέα αποκλιμάκωση στις τιμές κατασκευαστικών υλικών τον Μάρτιο
Euphoria Lifestyle Apartments: Το νέο έργο της Giovani Homes στο Παραλίμνι
Trilogy Plaza Opening: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για το νέο προορισμό της Λεμεσού
Τα αιτήματα της Kition, το ξεκάθαρο μήνυμα Βαφεάδη και τι διαμηνύει η Ελεγκτική Υπηρεσία
Βιομηχανικές αποθήκες και τεμάχια σε προνομιούχες περιοχές σε Λεμεσό, Λάρνακα και Πάφο από τη Gordian
Χ. Χριστοφίνας: Στα σκαριά σχέδια ιδιοκατοίκησης νέων, αναβάθμιση νοσοκομείου Τροόδους
INEX: Χτίζοντας για το μέλλον... H φιλοσοφία, τα πλάνα και τα μεγάλα projects του ομίλου
Δήμος Λάρνακας: Θετική εξέλιξη για την ενιαία ανάπτυξη λιμανιού-μαρίνας της πόλης