powered by

Unlock και για τα ακίνητα-Τρέχουν με φόρα Λευκωσία και Λεμεσός

Σε επίπεδα προ πανδημίας φαίνεται να επιστρέφουν τα ακίνητα, με τις πωλήσεις Απριλίου να καταγράφουν εντυπωσιακή άνοδο 285% σε σχέση με τον περσινό Απρίλιο, κατά τη διάρκεια του οποίου υπήρχε το πρώτο lockdown.

Συγκεκριμένα, οι πωλήσεις του φετινού Απριλίου ανήλθαν στις 832 έναντι 216 τον αντίστοιχο μήνα του 2020. Όσον αφορά την πρώτη τετραμηνία του 2021, τα πωλητήρια έγγραφα ανήλθαν στα 2.817 έναντι 2.207 την πρώτη τετραμηνία του 2020, σημειώνοντας αύξηση 28%.

Εκτόξευση 503% στη Λευκωσία
Σύμφωνα με τα στοιχεία του Τμήματος Κτηματολογίου και Χωρομετρίας, οι πωλήσεις ακινήτων στη Λεμεσό τον Απρίλιο του 2021 έφτασαν τις 292 σε σχέση με 72 τον περσινό Απρίλιο, καταγράφοντας άνοδο 306%. Για τους πρώτους τέσσερις μήνες του 2021, τα πωλητήρια έγγραφα αυξήθηκαν κατά 37%, στα 851 συγκριτικά με 620 τους πρώτους τέσσερις μήνες της περσινής χρονιάς.

Άλμα 503% σημείωσαν οι πωλήσεις ακινήτων στη Λευκωσία, οι οποίες εκτοξεύθηκαν στις 229 από 38 τον περσινό Απρίλιο, ενώ για την περίοδο Ιανουαρίου - Απριλίου 2021 η αύξηση διαμορφώθηκε στο 59%, με 875 πωλητήρια έγγραφα έναντι 552 την ίδια περίοδο του 2020.

Διπλάσιες πωλήσεις στην Πάφο
Στη Λάρνακα, οι πωλήσεις ακινήτων αυξήθηκαν κατά 463%, φτάνοντας τις 135 τον Απρίλιο του 2021 από 24 τον περσινό Απρίλιο. Για την πρώτη τετραμηνία του έτους, τα πωλητήρια έγγραφα ανήλθαν στα 450 από 395 την ίδια τετραμηνία του 2020, σημειώνοντας άνοδο 14%.

Σχεδόν διπλάσιες ήταν οι πωλήσεις ακινήτων στην Πάφο, οι οποίες διαμορφώθηκαν στις 130 τον φετινό Απρίλιο έναντι 72 τον περσινό Απρίλιο, καταγράφοντας άνοδο 81%. Αντίθετα, για τους πρώτους τέσσερις μήνες του 2021, παρατηρήθηκε υποχώρηση 5%, με τα πωλητήρια έγγραφα να μειώνονται στα 465 συγκριτικά με 492 την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Κατά 360% αυξήθηκαν τον φετινό Απρίλιο οι πωλήσεις ακινήτων στην ελεύθερη Αμμόχωστο, φτάνοντας τις 46 από 10 τον Απρίλιο του 2020, ενώ για την περίοδο Ιανουαρίου - Απριλίου 2021 αυξήθηκαν κατά 19% στις 176 έναντι 148 την ίδια περίοδο του 2020.

Δειτε Επισης

Πετάνε τα μετρητά οι Κύπριοι... Οι συναλλαγές, η αξία και οι δημοφιλέστερες υπηρεσίες για πληρωμές με κάρτα (γραφήματα)
Οι μεγαλομέτοχοι 30+ εταιρειών της Κύπρου-Οι διαφοροποιήσεις στα μετοχικά κεφάλαια των εισηγμένων
Ενισχύει τη θέση της στον ασφαλιστικό τομέα η Τρ. Κύπρου-Ολοκλήρωσε την εξαγορά της Εθνικής Ασφαλιστικής (Κύπρου)
Βαρύ τίμημα και για την κτηνοτροφία από τις πυρκαγιές, επηρεάστηκε και η μελισσοκομία-Αξιολογείται η κατάσταση
Μάρκος Ζαμπάρτας: Το μέγεθος του πλήγματος για τους οινοποιούς και το οινοποιείο που σώθηκε παρά...τρίχα
Στάχτη περίπου 15.000 δεκάρια οινοποιήσιμων καλλιεργειών...Στήνεται μηχανισμός και αρχίζει άμεσα η καταγραφή ζημιών
Αυτοψία δημάρχου και μελών του Δημοτικού Συμβουλίου Στροβόλου στο εργοτάξιο της οδού Τσερίου
Πολυτελή ακίνητα προς πώληση από την AstroBank
Σε θολά νερά η προβλήτα στο Βασιλικό…Οι συζητήσεις με VPSM για την ολοκλήρωση και οι δεύτερες σκέψεις της ΕΤΥΦΑ
Η πυρκαγιά στην Λεμεσό, τα αντανακλαστικά του επιχειρείν και η εταιρική κοινωνική ευθύνη στην πράξη