Mediterranean Hospital: Επεκτείνεται με κόστος €13 εκατ.

Στα €13 εκατ. υπολογίζεται το κόστος επέκτασης του ιδιωτικού νοσοκομείου Mediterranean Hospital of Cyprus στη Λεμεσό. Σύμφωνα με την Περιβαλλοντική Μελέτη Επιπτώσεων στο Περιβάλλον που υποβλήθηκε στο Τμήμα Περιβάλλοντος, τα κατασκευαστικά έργα αναμένεται να ολοκληρωθούν το 2023.

Αξίζει να σημειωθεί πως το Νοσοκομείο αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα ιδιωτικά νοσοκομεία της Επαρχίας Λεμεσού και  άρχισε  τη  λειτουργία  του  το  2004  με  την  ονομασία «Αχίλλειο Νοσοκομείο», ενώ το 2013 μετονομάστηκε σε «Mediterranean Hospital of Cyprus».

Σύμφωνα με το γενικό Χωροταξικό Σχέδιο αποτελείται από πέντε κτήρια εκ των οποίων τα δύο είναι ήδη κατασκευασμένα και αποτελούν το υφιστάμενο νοσοκομείο, ενώ από τα άλλα τρία νέα κτήρια που θα κατασκευαστούν το ένα θα αποτελεί πολυώροφο χώρο στάθμευσης και τα άλλα δύο θα χρησιμοποιούνται ως επέκταση των νοσοκομειακών εγκαταστάσεων του υφιστάμενου νοσοκομείου.
 

 

Σημειώνεται ότι για το ίδιο Έργο έχει υποβληθεί πρόσφατα Έκθεση Πληροφοριών που αφορούσε μόνο τις προσθηκο/ μετατροπές στο υφιστάμενο κτήριο με την προσθήκη τρίτου ορόφου στο υφιστάμενο κτήριο και την κατασκευή του πολυώροφου χώρου στάθμευσης. Το συνολικό εμβαδόν δόμησης της υφιστάμενης ανάπτυξης ανέρχεται στα 6.827 τ.μ.. Στο εμβαδόν αυτό συμπεριλαμβάνονται οι προσθηκο/μετατροπές που αξιολογήθηκαν στην Πολεοδομική Αίτηση ΛΕΜ/94/2020, οι οποίες αφορούν γίνει επέκταση μεικτού εμβαδού 1.500 τ.μ.. Η κατασκευή των δύο νέων κτηρίων θα προσθέσει 4.468 τ.μ. στο συνολικό εμβαδόν δόμησης της ανάπτυξης. Επομένως, το συνολικό εμβαδόν του Έργου, μετά την υλοποίηση των προσθηκο/μετατροπών που αξιολογήθηκαν σε προηγούμενη Μελέτη και την κατασκευή των προτεινόμενων κτηρίων που αξιολογείται στην παρούσα Μελέτη, θα ανέρχεται στα 11.295 τ.μ..

Το υφιστάμενο νοσοκομείο άρχισε να λειτουργεί το 2004 και σήμερα περιλαμβάνει 43δωμάτια εσωτερικών ασθενών (67 κλίνες) οι οποίες βρίσκονται στον 1οκαι 2οόροφο, ενώ παράλληλα διαθέτει:

•Υπόγειο με χειρουργεία, κουζίνα, γραφεία, χώρους υγιεινής και μηχανοστάσιο

•Ισόγειο με χώρο υποδοχής, καφετέρια, ιατρεία, λογιστήριο, χημείο

•1οΌροφο με δωμάτια ασθενών, μονάδα εντατικής θεραπείας και νοσηλευτικούς σταθμούς •2οόροφο με δωμάτια ασθενών, νοσηλευτικούς σταθμούς και αίθουσα νεογνών

•3οΌροφο με αίθουσα συνεδριάσεων και χώρο υγιεινής

•Χώρους Στάθμευσης –101(συνολικά), εκ των οποίων 4για ΑμΕΑ, 1 για ασθενοφόρο,1 για οχήματα τροφοδοσίας και 25για τους υπαλλήλους του νοσοκομείου.

Οι  προσθήκες  και  μετατροπές,  για  τις  οποίες  έχει  ήδη  υποβληθεί  ξεχωριστή  Έκθεση Πληροφοριών αφορούσαν στην μετατροπή του 3ουορόφου του υφιστάμενου νοσοκομείου από αίθουσα συνεδριάσεων σε μαιευτική και παιδιατρική κλινική που θα περιλαμβάνει αίθουσες τοκετού, δωμάτιο νεογνών, σταθμό μαιών, αίθουσες αναμονής, δωμάτια ασθενών, ιατρεία και χειρουργεία. Με τις προσθήκες στο υφιστάμενο νοσοκομείο θα διαμορφωθούν επιπλέον 26 δωμάτια  εσωτερικών  ασθενών  (42  κλίνες). Επιπλέον,  αφορούσαν  και  την  κατασκευή πολυώροφου χώρου στάθμευσης και  θα  περιλαμβάνει  τρία  υπόγεια  με  42  χώρους στάθμευσης το κάθε ένα, ισόγειο με 37 χώρους στάθμευσης και τέσσερις ορόφους με 49 θέσεις στάθμευσης ο καθένας.

Το γενικό χωροταξικό σχέδιο της ανάπτυξης, αφορά στην δημιουργία νέων νοσοκομειακών εγκαταστάσεων (μονάδων νοσηλείας)ως επέκταση του υφιστάμενου νοσοκομείου οι οποίες θα περιλαμβάνουν δωμάτια ασθενών, χειρουργεία, ιατρεία και όλους τους υποστηρικτικούς χώρους που προνοεί ο νόμος.

Το Έργο αφορά στην κατασκευή δύο νέων κτηρίων που θα έχουν κοινό υπόγειο. Τα κτήρια που θα κατασκευαστούν θα αποτελούνται από 3 υπόγεια, ισόγειο και 3 ορόφους. Σημειώνεται ότι στο παρόν στάδιο δεν έχουν ακόμη καθοριστεί από τον κύριο του Έργου οι ακριβείς χρήσεις των νοσηλευτικών μονάδων του νοσοκομείου. Στο Έργο συμπεριλαμβάνεται η διαμόρφωση515 χώρων στάθμευσης, συνολικά, για την κάλυψη των αναγκών του, οι οποίες θα καλυφθούν τόσο από την κατασκευή του πολυώροφου χώρου στάθμευσης, όσο και από τους υφιστάμενους χώρους στάθμευσης του νοσοκομείου. Από τους 515 χώρους στάθμευσης, οι 416 θα είναι για τους επισκέπτες στο νοσοκομείο, οι 64 για τους υπαλλήλους, 30 για μοτοποδήλατα, 2 για ασθενοφόρα και οι 32 θα είναι διαμορφωμένοι για ΑμεΑ. Οι 385 νέοι χώροι στάθμευσης θα στεγάζονται στον πολυώροφο χώρο στάθμευσης. 

Δειτε Επισης

Το ευ επιχειρείν στο βάθρο... Πραγματοποιήθηκαν τα 16α IN Business Awards(photos)
Πώς αξιολογούν τα ΚΕΠ οι πολίτες-Τα ευρήματα έρευνας του Υπουργείου Οικονομικών
Μάριος Ταννούσης: Η Κύπρος επενδυτικός προορισμός και πόλος σταθερότητας στην περιοχή
AstroBank: Προς πώληση κατοικίες
Αυτοί είναι οι βραβευθέντες των 16ων IN Business Awards
Νίκος Χριστοδουλίδης: Προκηρύσσει μεγάλη εκστρατεία για το rebranding της Κύπρου ο Invest Cyprus
Δρ. Χρ. Χατζηκυπριανού: Κτηνιατρική Σχολή στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο
Γ. Μιχαήλ: Ας πιστέψουμε στην κυπριακή επιχειρηματικότητα, ας γίνουμε μια πραγματικά pro-business κοινωνία
Global Chief Transformation Officer της Ogilvy ο Αντώνης Κόχειλας-Ποια τα νέα του καθήκοντα
Αυθεντικό Πάσχα στο Cap St. Georges: Ξεχωριστός προορισμός-Μοναδικές εμπειρίες