Ολοκληρώθηκαν έργα €1,47 εκατ. στο Νέο Χωριό

InBusinessNews  01/03/2021 19:26
Ολοκληρώθηκαν έργα €1,47 εκατ. στο Νέο Χωριό

Ολοκληρώθηκαν έργα €1,47 εκατ. στο Νέο Χωριό

InBusinessNews  01/03/2021 19:26

Σημαντικά έργα κόστους 1.470.000 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ, έχουν ολοκληρωθεί στην κοινότητα Νέου Χωρίου, που περιλαμβάνεται στα χωριά του Ακάμα, δήλωσε στο ΚΥΠΕ η Έπαρχος Πάφου Μαίρη Λάμπρου.

Σε δηλώσεις της στο ΚΥΠΕ η κ. Λάμπρου ανέφερε πως το μεγαλύτερο έργο αφορά την ανάπλαση του παραδοσιακού πυρήνα με ποσό γύρω στα €569.000 μέσω των κρατικών αναπτυξιακών δαπανών της Επαρχιακής Διοίκησης Πάφου, το οποίο ολοκληρώθηκε στο τέλος του 2020. 

Επίσης ολοκληρώθηκε μέσω της Επαρχιακής Διοίκησης Πάφου τους τελευταίους μήνες, όπως είπε, το συγχρηματοδοτούμενο με κρατικά και ευρωπαϊκά κονδύλια, έργο εξωραϊσμού της πλατείας Αγίου Μηνά με ποσό €470.000 πλέον ΦΠΑ. 

Επιπρόσθετα, ολοκληρώθηκε σημείωσε, το κτίριο εκθεσιακού χώρου για ερπετά και αμφίβια έναντι €349.000 περίπου, έργο το οποίο συγχρηματοδοτήθηκε από το ευρωπαϊκό γεωργικό ταμείο αγροτικής ανάπτυξης και τον κρατικό προϋπολογισμό. 

Στο παρόν στάδιο συνέχισε,  ετοιμάζονται τα εκθέματα από το Κοινοτικό Συμβούλιο σε συνεργασία με τον Ερπετολογικό Σύνδεσμο, προσθέτοντας πως ο υπό αναφορά εκθεσιακός χώρος βρίσκεται δίπλα από τα κοινοτικά κτίρια του Συμβουλίου. 

Η κ. Λάμπρου εκτίμησε πως  τα έργα αυτά σε συνάρτηση με άλλα παρόμοια έργα χωριών του Ακάμα ότι θα συμβάλουν στην προσέλκυση επισκεπτών και στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

RELATED ARTICLES

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ

Σχετικά Άρθρα

Πίσω στην αρχή της σελίδας