Τα έργα ανάπτυξης στη Λευκωσία συζήτησαν Δήμος και ΕΒΕΛ

InBusinessNews  25/02/2021 13:20
Τα έργα ανάπτυξης στη Λευκωσία συζήτησαν Δήμος και ΕΒΕΛ

Τα έργα ανάπτυξης στη Λευκωσία συζήτησαν Δήμος και ΕΒΕΛ

InBusinessNews  25/02/2021 13:20

Ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Λευκωσίας, Μιχάλης Μουσιούττας συνοδευόμενος από τον τέως Πρόεδρο, Στέλιο Αναστασιάδη και τον Διευθυντή, Σωκράτη Ηρακλέους συναντήθηκαν με τον Δήμαρχο Λευκωσίας κ. Κωνσταντίνο Γιωρκάτζη.

Η αντιπροσωπεία του Επιμελητηρίου συζήτησε και αντάλλαξε απόψεις με τον Δήμαρχο Λευκωσίας για τα έργα ανάπτυξης που βρίσκονται σε εξέλιξη ή προγραμματίζονται να γίνουν, όπως η ανάπλαση του Εμπορικού Τριγώνου Μακαρίου – Στασικράτους – Ευαγόρου, η αναβάθμιση και πεζοδρόμηση δρόμων και ο εξωραϊσμός τμημάτων της εντός των τειχών πόλης.

Συζητήθηκε επίσης η προκήρυξη του διαγωνισμού για την ανάπλαση του χώρου του παλιού ΓΣΠ ύψους 20 εκατομμυρίων ευρώ. Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο το οποίο θα ενισχύσει σε πολύ μεγάλο βαθμό την ανάπτυξη και αναζωογόνηση του αστικού κέντρου της Πόλης και τη βιώσιμη κινητικότητα μέσω της χρήσης των μικρών λεωφορείων Λευκωσίας,  η αφετηρία των οποίων χωροθετείται εντός του έργου.

Επίσης, συζητήθηκε η ανάγκη εκσυγχρονισμού του νομοθετικού πλαισίου που διέπει την δράση των Τοπικών Αρχών ούτως ώστε η αναζωογόνηση της Λευκωσίας και ιδιαίτερα η εντός των τειχών πόλη να γίνει εφικτή. 

Ο εκσυγχρονισμός του Νομοθετικού πλαισίου κρίνεται ιδιαίτερα σημαντικός και το ΕΒΕ Λευκωσίας δήλωσε την πρόθεση του όπως στηρίξει κάθε πρωτοβουλία προς αυτή την κατεύθυνση. 

Ο κ. Γιωρκάτζιης τόνισε την στενή και εποικοδομητική συνεργασία του Δήμου με το Επιμελητήριο.

Ο κ. Μουσιούττας ευχαριστώντας τον Δήμαρχο για την συνεργασία, τόνισε ότι ένας από τους βασικούς στόχους του είναι να μεριμνά και να προωθεί την οικονομική, κοινωνική και πολιτιστική ανάπτυξη της πόλης και Επαρχίας Λευκωσίας. Είναι για τον λόγο αυτό, πρόσθεσε, που το ΕΒΕ Λευκωσίας είναι αρωγός και συμπαραστάτης στο αναπτυξιακό έργο του Δήμου. 

RELATED ARTICLES

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ

Σχετικά Άρθρα

Πίσω στην αρχή της σελίδας