Πάρκο για σκύλους αποκτά η Λεμεσός

InBusinessNews  22/02/2021 14:10
Πάρκο για σκύλους αποκτά η Λεμεσός

Πάρκο για σκύλους αποκτά η Λεμεσός

InBusinessNews  22/02/2021 14:10

Ο Δήμος Λεμεσού με ιδιαίτερη χαρά ανακοινώνει την ολοκλήρωση της δημιουργίας του πρωτοποριακού πάρκου αναψυχής για σκύλους το οποίο έχει διαμορφωθεί στην περιοχή Ζακακίου.

Σκοπός του είναι η διασφάλιση ενός χώρου - πρότυπο για την καθημερινή βόλτα των σκύλων. Σε μια εποχή που καθημερινά αυξάνονται οι δημότες μας που γίνονται ιδιοκτήτες ζώων συντροφιάς, το πάρκο αυτό έχει καταστεί μια αναγκαιότητα.

Η δημιουργία του Δημοτικού Πάρκου σκύλων ήταν μέσα στις προτεραιότητες του Δήμου Λεμεσού  που πιστεύει ότι η μέριμνα και προστασία των ζώων αποτελεί στοιχείο του ανθρώπινου πολιτισμού και δείγμα προόδου της ανθρωπότητας.
 

parkoskylon5

 

Επισημαίνεται ταυτόχρονα ότι η δημιουργία του Πάρκου, ήταν και απαίτηση των φιλοζωικών οργανώσεων τις οποίες ο Δήμος Λεμεσού ευχαριστεί θερμά για τη δική τους συμβολή στο όλο εγχείρημα.

parkoskylon2

parkoskylon3

ΤΟ ΠΑΡΚΟ
Πρόκειται για ένα ειδικά διαμορφωμένο και περιφραγμένο χώρο 8.000 τ.μ. σε φυσικό περιβάλλον που στοχεύει στην ευημερία των τετράποδων φίλων μας. Λειτουργεί με βάση όλα τα πρότυπα και κανονισμούς που τόσο οι Κτηνιατρικές υπηρεσίες του κράτους μας καθοδήγησαν αλλά και όσα μας εισηγήθηκαν οι φιλοζωικές οργανώσεις.

parkoskylon4

 Ο χώρος θα λειτουργεί όλες τις μέρες της εβδομάδας εκτός Πέμπτης με χειμερινό ωράριο (Νοέμβριο – Απρίλιο 9π.μ-5μ.μ) και καλοκαιρινό ωράριο (Μάιο – Οκτώβριο 9π.μ.-7μ.μ).

parkoskylon6

Στο πάρκο σκύλων έχουν διαμορφωθεί τρεις χώροι:
Α. Χώρος με παιχνίδια για σκυλιά με λουρί, έκτασης 1.620 τ.μ.
Β. Ανοικτός χώρος για σκυλιά με λουρί, έκτασης 4.800 τ.μ.
Γ. Ανοικτός χώρος για σκυλιά ενός ιδιοκτήτη με ελεύθερη διακίνηση χωρίς λουρί, έκτασης 1.650 τ.μ.


Οι Κανονισμοί χρήσης του πάρκου είναι :

Οι συνοδοί των σκυλιών:

  • πρέπει να είναι άνω των 15 ετών
  • να χρησιμοποιούν το χώρο µε δική τους ευθύνη
  • να είναι υπεύθυνοι για τη συμπεριφορά του σκύλου τους και να βρίσκονται συνεχώς στο χώρο.
  • Να έχουν τα σκυλιά τους δεμένα στους χώρους Α και Β και να καθαρίζουν τα περιττώματα τους.

parkoskylon7

 
Τονίζεται ότι απαγορεύεται η είσοδος: σε σκυλιά µε επιθετική συμπεριφορά, σε άρρωστα σκυλιά (ο ιδιοκτήτης του σκύλου θα πρέπει να παρουσιάσει το βιβλιαράκι εμβολιασμού καθώς και την άδεια σκύλου), σε σκυλιά που είναι σε περίοδο ζευγαρώματος, σε κουτάβια κάτω των 4 µηνών. Επίσης σε σκυλιά που ανήκουν στις φυλές: Pit Bull ή American Pit Bull, Japanese Tosca, Dogo Argentino, Fila Brazileiro.

Επίσης, απαγορεύεται  η χρήση γυάλινων αντικειμένων, το τάισμα και η όχληση ζώων.

Διεύθυνση Πάρκου:

Αγοράς, 3056 Λεμεσός

RELATED ARTICLES

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ

Σχετικά Άρθρα

Πίσω στην αρχή της σελίδας