Θεματικό πάρκο κεριού για προσέλκυση τουριστών

InBusinessNews  27/01/2021 14:55
Θεματικό πάρκο κεριού για προσέλκυση τουριστών

Θεματικό πάρκο κεριού για προσέλκυση τουριστών

InBusinessNews  27/01/2021 14:55

Θεματικό πάρκο κεριού, το οποίο αναμένεται ότι θα συμβάλει στην ανάπτυξη νέων μορφών τουρισμού και στην ανάδειξη του παραδοσιακού επαγγέλματος του κηροποιού που οδηγείται προς εξαφάνιση, προωθείται στο Αλεθρικό, της επαρχίας Λάρνακας. 

Το έργο, που έχει λάβει το πράσινο φως από το Τμήμα Περιβάλλοντος, θα πραγματοποιηθεί στο τεμάχιο 329, Φ/Σχ.50/30, στην τοποθεσία Μελίσσια.

Διαβάστε ακόμα: 

Στις 8 Φεβρουαρίου ανοίγουν όλα τα καταστήματα

ΠΑΣΥΛΕ: Πλήρης ικανοποίηση για καθολική επαναλειτουργία λιανεμπορίου

Για τις ανάγκες του θεματικού πάρκου θα ανεγερθεί ισόγεια οικοδομή που θα περιλαμβάνει χώρο υποδοχής και συνεδριάσεων, εργαστήριο παρασκευής κεριών, βιωματικό εργαστήριο, χώρους υγιεινής, αποθήκη, γραφείο, κουζίνα/ τραπεζαρία, κυλικείο/καφενείο κλπ., χώρο στάθμευσης και περίφραξη.

Οι υπαίθριοι χώροι θα διαμορφωθούν και θα τοπιοτεχνηθούν. Σε ανοικτό καλυμμένο χώρο θα τοποθετηθούν εκθέματα κεριού προς πώληση, παραδοσιακός εξοπλισμός και φωτογραφική γκαλερί σχετικά με το επάγγελμα του κηροποιού από το χθες στο σήμερα.

Επίσης θα διαμορφωθούν διάδρομοι περιήγησης στο πάρκο και εκτεταμένοι χώροι πρασίνου με δέντρα, αρωματικά φυτά και θάμνους.

Επιπλέον, θα τοποθετηθεί υδατοδεξαμενή χωρητικότητας 55 κ.μ. για διακοσμητικούς σκοπούς, το νερό της οποίας θα ανακυκλώνεται για σκοπούς εξοικονόμησης.

Σημειώνεται ότι, σε απόσταση 1 χλμ. υπάρχουν γεωργικές καλλιέργειες, φωτοβολταϊκά πάρκα, κτηνοτροφικά υποστατικά, μεμονωμένες κατοικίες και κατοικίες της κοινότητας.

RELATED ARTICLES

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ

Σχετικά Άρθρα

Πίσω στην αρχή της σελίδας