Αργεί το νέο Jumbo στη Λευκωσία

Οι εξελίξεις από το μέτωπο του κορωνοϊού φαίνεται πως έφεραν αλλαγές και στα σχέδια της Jumbo για το άνοιγμα δεύτερου καταστήματος της αλυσίδας στη Λευκωσία.

Μπορεί, η εταιρεία να σχεδίαζε να ανοίξει το νέο της κατάστημα λίγο πριν από τα Χριστούγεννα του 2020, ωστόσο τα πλάνα καθυστερούν, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, ακόμα δεν έχει υποβληθεί σχετικό αίτημα στον Δήμο Στροβόλου για έκδοση άδειας οικοδομής.

Όπως πληροφορείται το InBusinessNews, η εταιρεία προχωρεί το εν λόγω project, αλλά με πιο αργά βήματα, ενώ πιο ξεκάθαρη θα είναι η εικόνα για τα σχετικά χρονοδιαγράμματα, από την άρση του lockdown και μετά.

Διαβάστε ακόμα: Μ. Αντωνίου: Μην ανοίγετε το λιανεμπόριο σε δόσεις

Αξίζει να σημειωθεί ότι και στα οικονομικά αποτελέσματα που είχε εκδώσει ο Όμιλος για το πρώτο εξάμηνο του 2020, γινόταν αναφορά στην πρόθεση της εταιρείας για προσθήκη ενός υπερ-καταστήματος στην Λευκωσία μέσα στο 2021.

Διαβάστε ακόμα: Επιπλέον θωράκιση με €1,3 δις

Υπενθυμίζεται ότι για τη δημιουργία νέου καταστήματος, ο Όμιλος είχε προχωρήσει το Φθινόπωρο του 2019 στην αγορά των πρώην κεντρικών γραφείων του Ομίλου Στεφανίδη, απέναντι από το ΙΚΕΑ, στο Στρόβολο. Το ακίνητο είχε αγοραστεί από την Τράπεζα Κύπρου για το ποσό των €18,5 εκατ.

Τον Ιανουάριο του 2020, το όλο project είχε λάβε το πράσινο φως και από την περιβαλλοντική αρχή. Σύμφωνα με την αιτιολογημένη διαπίστωση του Τμήματος Περιβάλλοντος, οι εργασίες για την μετατροπή του κτηρίου θα διαρκούσαν 12 περίπου μήνες.

Η προτεινόμενη ανάπτυξη θα αποτελείται από υπόγειο, ισόγειο και ένα όροφο. Το κατάστημα θα διαθέτει εμβαδόν χώρου πωλήσεων 10.476 m2, ενώ η ανάπτυξη θα διαθέτει συνολικά 331 χώρους στάθμευσης.

Σημειώνεται πως η εταιρεία διαθέτει ένα κατάστημα στη Λευκωσία, ένα στη Λάρνακα, δύο στη Λεμεσό και ένα στην Πάφο, ενώ στα μέσα του 2020 είχε δημιουργηθεί και το πρώτο online store για την Κύπρο.

Μειωμένος τζίρος στην Κύπρο λόγω κορωνοϊού

Τα προβλήματα που προκάλεσε η πανδημία στην εταιρεία είχαν αποτυπωθεί ξεκάθαρα στα οικονομικά αποτελέσματα που είχε δημοσιοποιήσει ο Όμιλος για τον πρώτο εξάμηνο του 2020. Ο συνολικός τζίρος είχε καταγράψει μείωση της τάξης του 16,88% σε σχέση με την αντίστοιχη προηγούμενη περίοδο

 Σε ότι αφορά την Κύπρο, οι πωλήσεις είχαν υποχωρήσει κατά 22,95%. Συγκεκριμένα, το σύνολο καθαρών πωλήσεων ανήλθε σε €28.599.197 έναντι €37.119.316  την αντίστοιχη περίοδο του 2019, το μεικτό κέρδος ανήλθε σε €14.476.266 έναντι €19.262.752 το α’ εξάμηνο του 2019 ενώ τα κέρδη προ φόρων μειώθηκαν σε €7.120.092 από €12.253.915 την περίοδο Ιανουαρίου – Ιουλίου 2019.

Εξάλλου, σύμφωνα με ανακοίνωση που είχε εκδώσει η εταιρεία στο ΧΑΑ, έκανε λόγο για εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση (για το σύνολο του Ομίλου) με βουτιά 54% στις πωλήσεις του Δεκεμβρίου και  κατά 18% στο σύνολο του έτους.

Δειτε Επισης

Kition για μη παρουσία στη Βουλή: Λυπούμαστε για την παρεξήγηση, σεβόμαστε το Σώμα
Angelonia Gardens 2 και Serenity Court τα δύο νέα έργα της Aristo Developers στην Πάφο
Blame game και...γεφύρι της Άρτας η ενιαία ανάπτυξη του λιμανιού και της μαρίνας-Το plan b της Kυβέρνησης
Στην Cyfield η ανάθεση του διαγωνισμού για βελτίωση της Τσερίου-Υπέβαλε την πιο συμφέρουσα προσφορά
Σνόμπαρε τη Βουλή και εξόργισε τους βουλευτές η Kition-Η διαβεβαίωση Βαφεάδη που περιμένει τη Νομική Υπηρεσία
Γ. Μισιρλής: To real estate μπορεί να προσφέρει περισσότερα
Σπάει τη σιωπή της και περνά στην αντεπίθεση η Kition-Εξαπολύει πυρά κατά Αλέξη Βαφεάδη
Κάθε λιμάνι και καημός...Θρίλερ για γερά νεύρα η ενιαία ανάπτυξη του 1,2 δις-Ενημερώνεται η Βουλή
Ask Wire: Αναγνωρίστηκε η γυναικεία ηγεσία και η δυναμική ανάπτυξης της εταιρείας
Α. Βαφεάδης: Έτσι θα κινηθεί η Κυβέρνηση εάν η Kition δεν καταθέσει την εγγυητική για λιμάνι-μαρίνα Λάρνακας