Στο εργοτάξιο του Κέντρου Ενασχόλησης Ενηλίκων ο Δήμαρχος Λεμεσού

InBusinessNews  22/01/2021 10:23
Στο εργοτάξιο του Κέντρου Ενασχόλησης Ενηλίκων ο Δήμαρχος Λεμεσού

Στο εργοτάξιο του Κέντρου Ενασχόλησης Ενηλίκων ο Δήμαρχος Λεμεσού

InBusinessNews  22/01/2021 10:23

Μέχρι τον Αύγουστο του τρέχοντος έτους θα είναι έτοιμο το νέο κτιριακό συγκρότημα του Κέντρου Ενασχόλησης Ενηλίκων του Δήμου Λεμεσού, το οποίο, πέραν των άλλων, αναμένεται ότι θα αναβαθμίσει σημαντικά τις παρεχόμενες υπηρεσίες στα άτομα τρίτης ηλικίας.

Τον χώρο όπου ανεγείρεται το Κέντρο Ενασχόλησης Ενηλίκων επί της οδού Φιλελλήνων (περιοχή πρώην Σίνε Βόλος) επισκέφθηκε σήμερα ο δήμαρχος Λεμεσού Νίκος Νικολαΐδης, προκειμένου να ενημερωθεί για τη πορεία των διεξαγόμενων εργασιών. Τον δήμαρχο συνόδευαν δημοτικοί σύμβουλοι, καθώς και ο Γραμματέας του Συμβουλίου του Παττίχειου Κέντρου Ενασχόλησης Ενηλίκων Ντίνος Καυκαλιάς.

Σύμφωνα με την ενημέρωση που τους έγινε από τον αρχιτέκτονα Γιώργο Δημητρίου,  το έργο (κτηριακό συγκρότημα και εξοπλισμός) συνολικού προϋπολογισμού 1,5 εκ. ευρώ, αναμένεται να παραδοθεί τον Αύγουστο του 2021.

Όπως είναι γνωστό  το έργο περιλαμβάνεται στα έργα που συγχρηματοδοτούνται από το «Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης», του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα και Αειφόρος Ανάπτυξης»  με άξονα προτεραιότητας «Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη» της προγραμματικής περιόδου 2014 -2020.   

kentroenasxolisis2


Ο Νίκος Νικολαΐδης εξέφρασε την ικανοποίηση του γιατί, όπως τόνισε, η δημιουργία του Κέντρου, ενισχύει και προσθέτει στις υποδομές που αφορούν στις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου, εκφράζοντας ταυτόχρονα την πεποίθηση ότι τόσο οι κάτοικοι της περιοχής όσο και οι κάτοικοι της ευρύτερης Λεμεσού, θα αξιοποιήσουν στο μέγιστο βαθμό τον συγκεκριμένο χώρο. Ο δήμαρχος, υπέδειξε ότι πέραν από τον βασικό στόχο που είναι η βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών σε άτομα τρίτης ηλικίας, το Κέντρο Ενασχόλησης Ενηλίκων θα μπορεί να εξυπηρετεί πολλαπλές ανάγκες. Συγκεκριμένα, είπε ότι στους χώρους του Κέντρου θα μπορούν να φιλοξενούνται εκθέσεις, θεατρικές παραστάσεων, διαλέξεις, εκδηλώσεις, προβολές και άλλες δραστηριότητες.

kentroenasxolisis3

Επισημαίνεται ότι στο Κέντρο θα λειτουργούν διάφορα προγράμματα σωματικής άσκησης, ψυχαγωγίας, εκπαίδευσης αλλά και προγράμματα που έχουν να κάνουν με την δραστηριοποίηση γενικά των ηλικιωμένων. Στους στόχους του Κέντρου είναι επίσης και η ενεργός συμμετοχή των ανθρώπων της τρίτης ηλικίας σε όλες τις πτυχές της κοινωνικής ζωής.

kentroenasxolisis4


Το Κέντρο Ενασχόλησης Ενηλίκων περιλαμβάνει: Χώρο συνάθροισης και εστίασης, χώρο αναγνωστηρίου, βιβλιοθήκης και ηλεκτρονικών υπολογιστών, γραφείο διεύθυνσης-συνεδριάσεων, γραφείο Ιατρικής Στήριξης και δωμάτιο προσωρινής ημερήσιας ξεκούρασης, χώροι υγιεινής, χώρος υγιεινής ΑΜΕΑ, κουζίνα και αποθήκη. Επίσης εξωτερική βεράντα: σκιασμένο και καλυμμένο καθιστικό με προστασία από τον ήλιο και τη βροχή αλλά με φυσικό αερισμό και φωτισμό.

kentroenasxolisis5

Πληροφοριακά αναφέρεται ότι σήμερα το Παττίχειο Κέντρο Ενασχόλησης Ενηλίκων στεγάζεται σε χώρο εντός του παλιού Νοσοκομείου Λεμεσού, ένα χώρο που αναμένεται να αξιοποιήσει το ΤΕΠΑΚ για τις δικές του ανάγκες.

RELATED ARTICLES

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ

Σχετικά Άρθρα

Πίσω στην αρχή της σελίδας