Χορηγία Κατηγορίας Ανάπτυξη Γης - Κατασκευές

Συνεχίζεται η Α Φάση τοπιοτέχνησης της κεντρικής πλατείας Λευκάρων

Συνεχίζεται η Α Φάση τοπιοτέχνησης και ολοκλήρωσης της κεντρικής πλατείας Λευκάρων.

Με δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο Δήμαρχος Λευκάρων Σοφοκλής Σοφοκλέους ανέφερε ότι «αρχές της εβδομάδας υπογράφηκαν τα συμβόλαια για την ολοκλήρωση των εργασιών που γίνονται στην κεντρική πλατεία του Δήμου η οποία περιλαμβάνει προέκταση των οδών Γρηγόρη Αυξεντίου και Τιμίου Σταυρού. Η συμφωνία υπεγράφη μεταξύ του Δήμου Λευκάρων και της εταιρείας SANDWORKS (ORMIDIA) LTD, με το κόστος του έργου να ανέρχεται στις €62.709,50 χωρίς Φ.Π.Α».

 

Πρόσθεσε ότι «με την κατασκευή του συγκεκριμένου έργου συνεχίζουμε την προσπάθεια αναβάθμισης της ποιότητας ζωής των δημοτών αλλά και των χιλιάδων επισκεπτών που επισκέπτονται τα Λεύκαρα. Η συμφωνία για την ολοκλήρωση των εργασιών της πρώτης φάσης τοπιοτέχνησης και ολοκλήρωσης της κεντρικής πλατείας του Δήμου, υπεγράφη μετά από  συνάντηση που είχαμε με τον Υπουργό Εσωτερικών Νίκο Νουρή».

 

Ανέφερε ακόμα ότι «με τα έργα που έχουν δρομολογηθεί και προχωρούν για υλοποίηση τους, στόχος του Δημοτικού Συμβουλίου είναι να ενισχυθεί περισσότερο η επισκεψιμότητα στα Λεύκαρα, ακόμα και τώρα που διανύουμε μια περίοδο που έχουν περιοριστεί οι κινήσεις των πολιτών λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. Ταυτόχρονα όμως λαμβάνουμε πολύ σοβαρά υπόψη την διατήρηση της αρχιτεκτονικής και της παράδοσης του τόπου μας που είναι τα στοιχεία τα οποία δίνουν ένα συγκριτικό πλεονέκτημα στα Λεύκαρα».

 

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Σοφοκλέους είπε πως «το κόστος του έργου που ανέρχεται γύρω στις 70 χιλιάδες ευρώ θα δοθεί εξ ολοκλήρου  από το Υπουργείο εσωτερικών. Κατά τη διάρκεια κατασκευής του έργου θα γίνει υπογειοποίηση όλων των υπηρεσιών, ενώ έγινε μελέτη προστασίας όλων των καταστημάτων από τα όμβρια ύδατα, κάτι που ταλαιπωρούσε για πολλές δεκαετίες την περιοχή».  

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Επιτυχής η παρουσία του ομίλου Λεπτός στην MIPIM 2024
Το «Build to Rent» και πώς το βλέπουν επενδυτές και επιχειρηματίες ανάπτυξης γης
Η πράσινη μετάβαση στον τομέα των ακινήτων-Ευκαιρίες, προκλήσεις και υποχρεώσεις
Η επιχειρηματικότητα, η εξαγγελία Προύντζου για το ΣΟΠΑΖ και ο στόχος που θέτει για τραμ στη Λεμεσό ο Αρμεύτης
N. PSARAS CONSTRUCTION CO: Γυναίκα προς γυναίκα
B.Scott: Αναγκαιότητα η υιοθέτηση ολιστικής προσέγγισης στους Οργανισμούς
Altamira Real Estate: Επενδυτική ευκαιρία με βιομηχανικό τεμάχιο στην Αγία Βαρβάρα Πάφου
Ι. Χαραλάμπους: Οι τάσεις στις ευρωπαϊκές αγορές και ο μετασχηματισμός του 2023
Κ. Ονησιφόρου: Οι εξελίξεις αναδιαμορφώνουν τον τομέα των ακινήτων
Κ. Ιωάννου: Οι εξελίξεις στα ακίνητα, το νέο σύστημα αδειοδότησης και οι προτεραιότητες της κυβέρνησης