Τα «έξυπνα φώτα» έρχονται να αμβλύνουν διαχρονικά προβλήματα στη Λεμεσό

Ξεκινούν την Δευτέρα 25/1/2021 οι εργασίες συντήρησης, ασφαλτόστρωσης και μερικής σηματοδότησης του κυκλικού κόμβου Αγίας Φυλάξεως στη Λεμεσό με την προμήθεια και εγκατάσταση εξοπλισμού φωτεινής σηματοδότησης ELV LED με σύστημα ελέγχου κυκλοφορίας MOVA.

Το έργο αναμένεται να συμπληρωθεί στις 25/5/2021. Οι εργασίες συντήρησης ασφαλτικού οδοστρώματος θα εκτελεστούν κατά την διάρκεια της νύκτας από την ώρα 21:00 μέχρι τις 6 το πρωί της επόμενης μέρας ενώ οι υπόλοιπες εργασίες θα γίνουν κατά τη διάρκεια της μέρας με κανονικό ωράριο ή και Σαββατοκυρίακα.

Όπως πιστεύεται η εγκατάσταση Φώτων Τροχαίας στον ανισόπεδο κόμβο Αγίας Φύλας θα αμβλύνει τα διαχρονικά προβλήματα που αφορούν στις καθυστερήσεις, στην κυκλοφοριακή συμφόρηση και στις μεγάλες ουρές οχημάτων που παρατηρούνται στους κυκλικούς κόμβους του παρακαμπτήριου Λεμεσού κατά τις ώρες αιχμής τα οποία ταλαιπωρούν τους διερχόμενους οδηγούς και ιδίως όσους διακινούνται στον κυκλικό κόμβο Αγίας Φυλάξεως.

Υπενθυμίζεται ότι σε δηλώσεις του στη δημοσιογραφική διάσκεψη που πραγματοποιήθηκε  πριν μερικούς μήνες για παρουσίαση του συστήματος στο Δήμο Λεμεσού, ο υπουργός Μεταφορών Γιάννης Καρούσος είχε αναφέρει ότι η προσομοίωση της μελέτης για την εγκατάσταση  Φώτων Τροχαίας, έχει δείξει ότι μπορεί να υπάρξει άμεση βελτίωση στον συγκεκριμένο κυκλοφοριακό κόμβο, με μείωση των διαδρομών που απαιτούνται μέχρι και 57%.

Σύμφωνα δε με την προτεινόμενη βέλτιστη λύση, προνοείται εγκατάσταση φωτεινής σηματοδότησης  μερικής λειτουργίας, εφαρμογή ευφυούς συστήματος τοπικού ελέγχου κυκλοφορίας MOVA ώστε να μην δημιουργούνται συνθήκες μπλοκαρίσματος στον κόμβο, λειτουργία φωτεινής σηματοδότησης στο δυτικό και το βόρειο σκέλος την πρωινή περίοδο αιχμής, λειτουργία φωτεινής σηματοδότησης στο δυτικό και το ανατολικό σκέλος το μεσημέρι και απογευματινή περίοδο αιχμής

Δειτε Επισης

Νέα αποκλιμάκωση στις τιμές κατασκευαστικών υλικών τον Μάρτιο
Euphoria Lifestyle Apartments: Το νέο έργο της Giovani Homes στο Παραλίμνι
Τα αιτήματα της Kition, το ξεκάθαρο μήνυμα Βαφεάδη και τι διαμηνύει η Ελεγκτική Υπηρεσία
Βιομηχανικές αποθήκες και τεμάχια σε προνομιούχες περιοχές σε Λεμεσό, Λάρνακα και Πάφο από τη Gordian
Χ. Χριστοφίνας: Στα σκαριά σχέδια ιδιοκατοίκησης νέων, αναβάθμιση νοσοκομείου Τροόδους
INEX: Χτίζοντας για το μέλλον... H φιλοσοφία, τα πλάνα και τα μεγάλα projects του ομίλου
Δήμος Λάρνακας: Θετική εξέλιξη για την ενιαία ανάπτυξη λιμανιού-μαρίνας της πόλης
Η Kition για συνάντηση με Χριστοδουλίδη: Γεφυρώθηκαν οι διαφορές, δέσμευση για διασφάλιση της επιτυχίας του έργου
ETEK: Κορυφή του παγόβουνου οι πλημμυρισμένες φαρμακευτικές αποθήκες
Έπιασε τόπο η παρέμβαση Χριστοδουλίδη-Συνεχίζει βάσει των προνοιών του συμβολαίου το έργο η Kition