Τα «έξυπνα φώτα» έρχονται να αμβλύνουν διαχρονικά προβλήματα στη Λεμεσό

InBusinessNews  20/01/2021 13:55
Τα «έξυπνα φώτα» έρχονται να αμβλύνουν διαχρονικά προβλήματα στη Λεμεσό

Τα «έξυπνα φώτα» έρχονται να αμβλύνουν διαχρονικά προβλήματα στη Λεμεσό

InBusinessNews  20/01/2021 13:55

Ξεκινούν την Δευτέρα 25/1/2021 οι εργασίες συντήρησης, ασφαλτόστρωσης και μερικής σηματοδότησης του κυκλικού κόμβου Αγίας Φυλάξεως στη Λεμεσό με την προμήθεια και εγκατάσταση εξοπλισμού φωτεινής σηματοδότησης ELV LED με σύστημα ελέγχου κυκλοφορίας MOVA.

Το έργο αναμένεται να συμπληρωθεί στις 25/5/2021. Οι εργασίες συντήρησης ασφαλτικού οδοστρώματος θα εκτελεστούν κατά την διάρκεια της νύκτας από την ώρα 21:00 μέχρι τις 6 το πρωί της επόμενης μέρας ενώ οι υπόλοιπες εργασίες θα γίνουν κατά τη διάρκεια της μέρας με κανονικό ωράριο ή και Σαββατοκυρίακα.

Όπως πιστεύεται η εγκατάσταση Φώτων Τροχαίας στον ανισόπεδο κόμβο Αγίας Φύλας θα αμβλύνει τα διαχρονικά προβλήματα που αφορούν στις καθυστερήσεις, στην κυκλοφοριακή συμφόρηση και στις μεγάλες ουρές οχημάτων που παρατηρούνται στους κυκλικούς κόμβους του παρακαμπτήριου Λεμεσού κατά τις ώρες αιχμής τα οποία ταλαιπωρούν τους διερχόμενους οδηγούς και ιδίως όσους διακινούνται στον κυκλικό κόμβο Αγίας Φυλάξεως.

Υπενθυμίζεται ότι σε δηλώσεις του στη δημοσιογραφική διάσκεψη που πραγματοποιήθηκε  πριν μερικούς μήνες για παρουσίαση του συστήματος στο Δήμο Λεμεσού, ο υπουργός Μεταφορών Γιάννης Καρούσος είχε αναφέρει ότι η προσομοίωση της μελέτης για την εγκατάσταση  Φώτων Τροχαίας, έχει δείξει ότι μπορεί να υπάρξει άμεση βελτίωση στον συγκεκριμένο κυκλοφοριακό κόμβο, με μείωση των διαδρομών που απαιτούνται μέχρι και 57%.

Σύμφωνα δε με την προτεινόμενη βέλτιστη λύση, προνοείται εγκατάσταση φωτεινής σηματοδότησης  μερικής λειτουργίας, εφαρμογή ευφυούς συστήματος τοπικού ελέγχου κυκλοφορίας MOVA ώστε να μην δημιουργούνται συνθήκες μπλοκαρίσματος στον κόμβο, λειτουργία φωτεινής σηματοδότησης στο δυτικό και το βόρειο σκέλος την πρωινή περίοδο αιχμής, λειτουργία φωτεινής σηματοδότησης στο δυτικό και το ανατολικό σκέλος το μεσημέρι και απογευματινή περίοδο αιχμής

RELATED ARTICLES

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ

Σχετικά Άρθρα

Πίσω στην αρχή της σελίδας